Autor Wątek: Zakup auta na ryby  (Przeczytany 149501 razy)

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Zakup auta na ryby
« Odpowiedź #690 dnia: 04.03.2019, 22:20 »
Oby, oby :thumbup:

To kiedy jakieś ofrołdy? ;)
Panowie, policzmy głosy:

Offline Stan_Stanowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #691 dnia: 04.03.2019, 22:45 »
Jak znasz jakieś dobre tematy na offroad w regionie  to daj znać - chętnie spróbuję 👍😁

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
« Odpowiedź #692 dnia: 04.03.2019, 23:01 »
Ja to jak nie mam za daleko na ryby to biorę moje zapasowe 20 - letnie Clio. Przy położonych tylnych fotelach swobodnie się w nim mieszczę. W sezonie wyjmuję z niego tylko cenne rzeczy, bo stoi przed domem na ulicy. Rano wstaję, wrzucam wędki, odpalam i jadę. I nie przejmuję się, jak podbierak capi rybą albo śmierdziele zalatują swoją wonią, bo na codzień jeżdżę innym samochodem.

Chciałem go sprzedać ale w rodzinie potrzebne jest zapasowe auto a dostałbym za nie tyle, co na nową wędkę. Nie będzie mi żal, jak je porysuję w jakichś krzakach.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #693 dnia: 05.03.2019, 01:06 »
Kurcze... Mazda bez rudej to jak wygrana na loterii Niech się darzy i jak najdłużej jeździ bezproblemowo

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #694 dnia: 05.03.2019, 11:12 »
Fajne są te Mazdy, jeździłem Fordem Maverickiem, a to jest - poza kilkoma szczegółami - to samo auto. Moc jest wystarczająca, do tego, do czego to auto zostało stworzone.
Marcin

Offline tadzikg

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #695 dnia: 18.03.2019, 17:49 »
Hej,
poszukuję nowych 4 kółek. Szukam auta podwyższonego, teraz mam osobówkę zwykłą (opel astra 1999). Moje propozycje: toyota rav 4 III, mitsubishi outlander 2, bmw x3, subaru forester, jeep wg 2.7, toyota crv II. Auto głównie będzie użytkowane na drodze, może 10% jazdy w terenie. Teraz mam takie zapytanko, co wybrac? Głównie chodzi mi o koszty utrzymania, właściwości terenowe (trudniejszy dojazd do łowiska, nie mam zamiaru katować auta po bezdrożach), koszty napraw, psucie się auta, możliwiść kupna części zamiennych. Może macie jakieś inne propozycje?
pozdrawiam
Człowiek nie potrzebuje żadnej religii, gdy nie ma problemów.

Offline Deftones

• Ekspert
  • Reputacja: 76
« Odpowiedź #696 dnia: 18.03.2019, 18:07 »
Mam Forestera SG 2.0X - taki najprostszy model , rok 2004. Mam go ponad rok i zrobiłem nim ok 14 000km. Wjadę nim prawie wszędzie . Na trasie ok a w terenie to już całkiem super. Nie mówię o jakimś ekstremalnym błocie ale na ryby gdzie nie dawałem rady zwykłą osobówką to Foresterem zero problemu.
Jesli chodzi o eksploatację to wymieniłem olej i filtry i tyle. Ja polecam Subaru ale tylko z pewnego źródła. Z tego co się orientuję to trzeba szukać wersji bez turbo.

Offline elopento

• Ekspert
  • Reputacja: 75
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #697 dnia: 18.03.2019, 18:11 »
Im lepszy Jeep tym dalej po traktor :P a w Polskich realiach to i tak na wiele łowisk nie dojedziesz autem , bo po prostu zakaz jest :facepalm: Jak dużo klamotów to kombi potrzebny , jak we dwóch to i Hatchback wystarczy , ja jeżdżę golfem 1,9sdi 99' nie chce się zepsuć to nie zmieniam  :thumbup:
DAM Quick Shadow + Mikado Apsara Clasic 3,9 match

Offline tadzikg

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #698 dnia: 18.03.2019, 18:26 »
Im lepszy Jeep tym dalej po traktor :P a w Polskich realiach to i tak na wiele łowisk nie dojedziesz autem , bo po prostu zakaz jest :facepalm: Jak dużo klamotów to kombi potrzebny , jak we dwóch to i Hatchback wystarczy , ja jeżdżę golfem 1,9sdi 99' nie chce się zepsuć to nie zmieniam  :thumbup:

Jeżli chodzi o jeepa to max 2004: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Offline tadzikg

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #699 dnia: 18.03.2019, 18:48 »
Mam Forestera SG 2.0X - taki najprostszy model , rok 2004. Mam go ponad rok i zrobiłem nim ok 14 000km. Wjadę nim prawie wszędzie . Na trasie ok a w terenie to już całkiem super. Nie mówię o jakimś ekstremalnym błocie ale na ryby gdzie nie dawałem rady zwykłą osobówką to Foresterem zero problemu.
Jesli chodzi o eksploatację to wymieniłem olej i filtry i tyle. Ja polecam Subaru ale tylko z pewnego źródła. Z tego co się orientuję to trzeba szukać wersji bez turbo.
Coś takiego ? https://www.otomoto.pl/oferta/subaru-forester-ID6BLFUV.html

Offline Deftones

• Ekspert
« Odpowiedź #700 dnia: 18.03.2019, 19:04 »
coś takiego ? https://www.otomoto.pl/oferta/subaru-forester-ID6BLFUV.html

To już wersja poliftowa -po 05r. Szukaj 02-04 tam jest słabszy silnik ale koszta utrzymania duuuuużo mniejsze. Chodzi głównie o regulację zawarów co istotne jest gdy zechcesz gaz.

Offline tadzikg

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #701 dnia: 18.03.2019, 21:43 »
Coś takiego ? https://www.otomoto.pl/oferta/subaru-forester-ID6BLFUV.html

To już wersja poliftowa -po 05r. Szukaj 02-04 tam jest słabszy silnik ale koszta utrzymania duuuuużo mniejsze. Chodzi głównie o regulację zawarów co istotne jest gdy zechcesz gaz.

Gazu nie będę zakładał

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
« Odpowiedź #702 dnia: 18.03.2019, 22:04 »
Bierz przedliftowego Forka z wolnossącym 2.0 i się nie zastanawiaj ;)
Panowie, policzmy głosy:

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #703 dnia: 18.03.2019, 22:05 »
Z wymienionych przez Ciebie aut bez wahania brałbym Forestera. Jako jedyny ma STAŁY napęd na cztery koła. Nie jakiś tam dołączany chwilowo. Samochód jednak musi być z pewnych rąk. Sam użytkuję Subaru(inny model) i powiem szczerze, że zimą wspomniany napęd uratował mnie w sytuacjach awaryjnych. Pilnować trzeba tylko poziomu oleju i częściej wymieniać.
Adam

Offline Deftones

• Ekspert
« Odpowiedź #704 dnia: 18.03.2019, 22:08 »
Bierz przedliftowego Forka z wolnossącym 2.0 i się nie zastanawiaj ;)

Taki sam kolor posiadam :)