Byłem dzisiaj na przeglądzie sklepów wędkarskich w Zgorzelcu no i panowie zawiodę was. Pisaliście że te kije są wszędzie, ale nie tutaj. Były Jaxona kije ale za 100, nawet nie pamiętam nazwy, ani jednego Matrixa, króluje firma Mistrall i Mikado, jeszcze coś z DAM było. No nie znam się na kijach z tych firm więc się nie wypowiem, pooglądałem trochę, nic mi tak na prawdę nie przypasiło. W drugim sklepie bardzo fachowa obsługa, pan powiedział, że może wszystko co chce sprowadzić, więc jestem w domu można powiedzieć

No i porozmawialiśmy o rybkch itd. Okazało się że pan to dwukrotny mistrz świata w spiningu, widziałem go na paru filmach. Pan Grzegorz Zarębski, tytułów ma więcej, mistrzostwa europy, polski. No i niezły fachowiec od spina, szkoda że nie od metody. No ale od tej odmiany jest tutaj wielu ekspertów na czele z Lukiem, nie da się ukryć ze na metodę łowię dzięki jego filmikom. Więc sprowadzi mi Jaxona Genesis i Daiwe Ninja, bo takie kije chce zakupić. Dziękuje wszystkim za pomoc, no chyba że ktoś ma w dobrym stanie i cenie to niech pisze, zawsze można się dogadać.