Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2020  (Przeczytany 497104 razy)

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2020
« Odpowiedź #855 dnia: 16.05.2020, 13:01 »
Luk, jak kiedyś po Twoich filmach złapałem zajawkę i przerzuciłem się na Cristale Drennana, tak od razu kupiłem kilka z seri Visi. I teraz, gdy kupuję następne, biorę już tylko Visi. Zwłaszcza na podnoszone leszczowe brania są kosa! :)
Artur

Offline Berez

• Ekspert
  • Reputacja: 159
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #856 dnia: 16.05.2020, 13:24 »
Dzisiejszy połów na żwirowni PZW. Metoda na głębokości 10m się sprawdziła :thumbup:. Niestety kilka karpi się zerwało przez pas zielska przy brzegu rybki musiałem holować na stojąco i wędka na maxa do góry.

- Arek -

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #857 dnia: 16.05.2020, 14:15 »
Rarara :)

Fisha!!! Nie rób apetytu :D
Zbyszek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2229
  • MFT
« Odpowiedź #858 dnia: 16.05.2020, 14:18 »
Ech...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #859 dnia: 16.05.2020, 16:53 »
Luk, jak kiedyś po Twoich filmach złapałem zajawkę i przerzuciłem się na Cristale Drennana, tak od razu kupiłem kilka z seri Visi. I teraz, gdy kupuję następne, biorę już tylko Visi. Zwłaszcza na podnoszone leszczowe brania są kosa! :)

Ja mam sporo wagglerów, więc nie kupowałem wielu nowych, teraz jednak przechodzę na serię visi, jednak spowodowane jest to nie tylko kształtem i długością antenki, ale również samym jej malowaniem. Mając końcówkę czerwoną, a pod nią czarny pasek i kolor żółty, można tak wyważyć zestaw, że widać praktycznie wszystko. Wczoraj doskonale widziałem brania podnoszone, i to na małej fali, która bardzo męczy oczy. Przy typowym insercie nie jest to tak widoczne, a tu po prostu rewelka.

Do tego bardzo zadowolony jestem ze stoperów z Prologica, które są co najmniej tak dobre jak Drennana, o ile nie lepsze :)
Lucjan

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #860 dnia: 16.05.2020, 19:29 »
Dzisiaj od rana do popołudnia udało się wyholować :
Lin 7 szt
Karp 2 szt
Leszcz 2 szt
Jaź 1 szt
Karaś 1 szt

Jutro znowu bacik

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #861 dnia: 16.05.2020, 20:28 »
Dzisiejszy wyjazd na NoKill-a zakończony blankiem. Ani syn, ani ja nic nie złowiliśmy. Jakieś-tam śladowe wskazania i nic ponadto. Zresztą na całym łowisku porażka. Od 5:30 kiedy przyjechałem, do 18:30 złowiono raptem 2 karpie i jesiotra. Generalnie ryby nie współpracowały.
Sam wyjazd zaliczam do udanych. Pogoda w porządku (gdyby nie wiatr byłoby super), obiad w postaci grillowanego mięsiwa na świeżym powietrzu, nawet małżowina, która nie przepada zbytnio za rybami była zadowolona.
A wszystkim, którzy dziś połowili - gratuluję wyników :thumbup:
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Don_M

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
  • Bartek
« Odpowiedź #862 dnia: 16.05.2020, 20:28 »
Może i niewiele, ale dla mnie pierwsze karpie w życiu.

Od małego łowiłem "podleszczaki" i krąpie na kije od miotły w teleskopie. W zeszłym (i tym) roku, po 15 latach przerwy zbroiłem i edukowałem się na nowo ;)

Także w podziękowaniu dla setek użytkowników tego forum oraz pewnemu kanałowi na YT prowadzonemu przez Dawida: zarybieniowe karpki w ilości sztuk 4 plus jedna spinka, rozmiar żaden, zabawa fantastyczna.

Jedna fota, bo wszystkie wyglądały praktycznie tak samo (może to ten sam wracał? :D)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2229
  • MFT
« Odpowiedź #863 dnia: 16.05.2020, 20:48 »
Fantastycznie :bravo: Świetny powrót po latach.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Drapichrust

• Ekspert
« Odpowiedź #864 dnia: 16.05.2020, 21:25 »
Martinez, na co łowiliście, jaki dystans? Jak zwykle mi tam się sprawdzają pomarańczowe przynęty,  tutti frutti albo chocolate orange, tak ostatnio lepiej brały na szare dumbelsy Ringersa pellet wafter. Tylko 55-60 metrów w ciągu dnia to tam minimalny dystans. Nie przeszkadzał im nawet lekko skisły mix  :)
Artur

Offline kamil1292

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 39
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #865 dnia: 16.05.2020, 21:27 »
Wpadły dzisiaj dwa karpiki z wody pzw, szczególnie cieszą bo to pierwsze w życiu ryby złowione na pellet. Wyjazd okupiony stratami w postaci złamanej szczytówki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #866 dnia: 16.05.2020, 21:53 »
Artur - Wafters Sweet dream, Pellet Tutti-Frutti, zwykła kukurydza, kukurydza "barwiona" spożywczą wanilią i pomarańczą. Sąsiedzi "szli" na wszystkim co jasne (żółte, pomarańczowe - dumbells, kulki) i praktycznie "echo". Sąsiad poszedł w "ekstremum" i na przyponie z fluocarbonu (długości 2m) przyczepił jakiegoś pop-up'a i też nic. Nawet na powierzchni pływały pop-up'y i nic się nie skusiło na "zużyte" dumbellsy i kulki. Spławów na przeciwległym brzegu może naliczyłem 3, 4 i to wszystko. W tamtą sobotę to tak tłukły, jakbyś patelnią walił po tafli wody. Generalnie cisza.
A co do odległości - starałem się nie oszczędzać kijka i rzuty szły na jakiś 60 metr. Może nieco dalej. Poza tym to stanowisko mieliśmy jakieś 250 metrów od słynnej "jedynki" - jedno z ostatnich, które znalazłem przed 6 rano.

Offline Drapichrust

• Ekspert
« Odpowiedź #867 dnia: 16.05.2020, 22:40 »
Martinez, to siedziałeś w bardzo dobrym miejscu, w połowie stawu 8) Bardzo lubię tam łowić. W poniedziałek właśnie tam połowiłem. Bywałem na S2 na nockach, nie raz siedziałem cały dzień i najwięcej moim zdaniem się dzieje przed wieczorem i zaraz po zmroku.

Ps. Dziś byłem na S4. Ręcę mnie bolą od machania (siekierą). Pociąłem i porąbałem dwa stosy brzozy opałowej, tzw. S4 :P
Artur

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #868 dnia: 16.05.2020, 22:50 »
No popatrz Drapichrust, a mówią, że najlepsze miejscówki to pierwsza i druga licząc od toj-toja ;)

Patrząc z perspektywy całego dnia i słuchając tego co mówili (widać) stali bywalcy - nikt w dniu dzisiejszym nie poznawał tego łowiska pod kątem aktywności ryb.
W miniony poniedziałek byłem z synem na miejscu, w którym na przeciwległym brzegu kończą się krzaki/drzewa. Też niczego sobie, bo i wskazań było dużo, młody spalił jedno branie, a ja zerwałem przypon :D Widać taka nasza mała rodzinna tradycja ;)

Offline Drapichrust

• Ekspert
« Odpowiedź #869 dnia: 16.05.2020, 23:04 »
O której tam byliście? Dokładnie tam byłem w poniedziałek od około siedemnastej.

Ps. Pierwsze też lubię bo jest blisko lasu. Ale jest tam piękny zaczep, zanim się go "nauczylem" to zostawiłem tam kilka podajników :'(
Artur