Autor Wątek: Ostatnia część Gwiezdnych Wojen - The Rise of Skywalker - czy warto obejrzeć?  (Przeczytany 6447 razy)

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Azymut, możemy iść  razem do kina ;) ( bez skojarzeń proszę)
Matrixa obejrzałem tylko pierwszą część, Władcy Pierścieni, Hobbita i innych "dzieł" nie widziałem.
Adam

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Azymut, możemy iść  razem do kina ;) ( bez skojarzeń proszę)
Matrixa obejrzałem tylko pierwszą część, Władcy Pierścieni, Hobbita i innych "dzieł" nie widziałem.

He he :)

Chodź nie wykluczone, że być może są to naprawdę fajne filmy, ale raczej nie dla mnie i Ciebie, i pewnie jeszcze kogoś :beer:
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Nie cierpię gwiezdnych wojen i filmów fantasy, zgroza jak dla mnie :P,a niestety jest ich coraz więcej O:)

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
Nie cierpię gwiezdnych wojen i filmów fantasy, zgroza jak dla mnie :P,a niestety jest ich coraz więcej O:)
Ja za To nie cierpię ograniczeń. Nie że co ty, ale w tych wszystkich historiach jest zawarta opowieść o tym co gatunek ludzki osiągnął (fantasy), lub to co może osiągnąć i jakie przestrzenie zgłebia (sci-fi). Są to gatunki mówiące jacy możemy być (władca pierścieni, expance, czy miasto 44, bądź metro 2034, lub co chcemy osiągnąć, jak odyseja kosmiczna, bądź napęd Alcubierre'a bądź nawet Star Trek.
Jedynie wyobraźnia nas ogranicza. Niestety nie każdy może być mu(z)skiem.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
Fan Gwiezdnych Wojen powinien to obejrzeć i dopiero oceniać. Mi by się nie podobało jakby w rolę Luka wcielili Zenka Martyniuka.
Marcin

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Fan Gwiezdnych Wojen powinien to obejrzeć i dopiero oceniać. Mi by się nie podobało jakby w rolę Luka wcielili Zenka Martyniuka.

Zenek miałby swoją specjalność jako Jedi - śpiewanie disc polo, powodujące głuchotę przeciwnika i częściowy paraliż ;D ;D ;D
Lucjan

Offline tomasz 38

• Ekspert
Marcin film to kwestia gustu ,tak samo jak muzyka ,jakoś fantasy do mnie nie przemawia i tyle ,wolę filmy innego gatunku :beer:

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder

Zenek miałby swoją specjalność jako Jedi - śpiewanie disc polo, powodujące głuchotę przeciwnika i częściowy paraliż ;D ;D ;D
"Przeeez te miecze, te miecze świetlne, oszaaaalaaaaałeeeeem!"
:)
GW też nic nie widziałem, pewnie nie zobaczę. Ale fantasy i fantastykę mam w małym palcu, sci-fi i post apo też nie pogardzę. Jak Marcin wspomniał - nie można się ograniczać. Jedni wolą podaną akcję, a inni grę wyobraźni.

Moim problemem z uniwersum GW jest chyba wiek. Trochę za młody, żeby jarać się pierwszymi legendarnymi filmami, a za stary by nie wiedzieć, że nowe "to nie to". Nie wiem też od czego miałbym zacząć z nimi przygodę.
Uzależniony od wędkarstwa

Offline tomasz 38

• Ekspert
Kolego Piker a myślisz że Terminatora nie oglądałem :beer:,obejrzałem wiele filmów fantasy ale ogólnie to nie mój gust i nie ma to nic wspólnego z ograniczeniem zapewniam ;)

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
Właśnie. A ktoś widział nowego Terminatora? I tak zobaczę, nawet jeśli to padaka, ale ciekaw jestem Waszych opinii.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
Kolego Piker a myślisz że Terminatora nie oglądałem :beer:,obejrzałem wiele filmów fantasy ale ogólnie to nie mój gust i nie ma to nic wspólnego z ograniczeniem zapewniam ;)

Bałem się, że tamto moje zdanie może być źle zrozumiane :) nie chciałem urazić! :thumbup: :beer:
Uzależniony od wędkarstwa

Offline tstg

• Ekspert
  • Reputacja: 35
  • Łowie, bo lubię :)
Powiedzmy szczerze, większość sequeli aktualnie to straszna kicha i jechanie na sentymentach. Są fajne memy pokazujące ze większość filmów to czesc II III czy IV. Kasa się liczy bo ludzie maja sentyment.

Offline tomasz 38

• Ekspert
Kolego Piker nie ma mowy o urażeniu :beer:,każdy ma prawo do własnego zdania ;)

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Powiedzmy szczerze, większość sequeli aktualnie to straszna kicha i jechanie na sentymentach. Są fajne memy pokazujące ze większość filmów to czesc II III czy IV. Kasa się liczy bo ludzie maja sentyment.
Oby to nie było prorocze słowa odnośnie nadchodzącej premiery Psy 3.
Adam

Offline Klausik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2

Nie przekonuje też sama walka z użyciem mieczy świetlnych. Ray, główna bohaterka posiada wiele zdolności 'jasnego' Jedi, jednak nie potrafi trzymać dobrze miecza :o Na dodatek niby sama Jedi jeszcze nie jest, chociaż młody Luke nie miał nawet 5% umiejętności jakie ona posiadła. Ray potrafi medytować i kontrolować z 50 kamieni lewitujących wokół niej, samej zawieszonej w powietrzu, ma za to problemy podczas pojedynków. Co ciekawe, świetnie walczy metalową długa lagą 8)

Brakowało amerykańskiej flagi jeszcze 8)

Jakie są Wasze wrażenia?

Rey potrafi tak dobrze machać długą lagą w odróżnieniu od mieczy świetlnych tylko dlatego, że przez większość swojego życia walczyła tą lagą na Jakku.

W ostatniej scenie filmu, gdy zakopuje miecze Luka i Lei widać również jak ma skonstruowany swój miecz świetlny.  Jest on "podwójny" chyba właśnie po to żeby przypominał jej lagę :) Inaczej widocznie nie potrafi ;D