Autor Wątek: Wstępne nęcenie - jaką wędkę proponujecie?  (Przeczytany 8563 razy)

Offline mavcio

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Wstępne nęcenie - jaką wędkę proponujecie?
« Odpowiedź #15 dnia: 15.01.2020, 21:34 »
Raczej miałby to być kij tylko i wyłącznie do necenia samym klasycznym koszyczkiem

Offline Grzechu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: Dzisiaj o 09:25 »
Cześć

Potrzebuję kupić kij do nęcenia pod klasyka i metodę. Wędki 3,60m, odległość nęcenia 40-60m. Zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma kijami:

1. Preston Bait Up Xtreme 3,6m - https://feederlink.pl/produkt/wedka-do-necenia-preston-bait-up-xtreme-36m/

2. Daiwa N’ZON PBR Feeding 3,66m - https://feederlink.pl/produkt/wedka-daiwa-nzon-pbr-feeding-366m/

Ktoś może używa którąś z nich? a może coś innego polecicie. No i jaki młynek do tego podpiąć. Na młynku będzie plecionka.

Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Grzechu

Online cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 215
« Odpowiedź #17 dnia: Dzisiaj o 09:33 »
Hej. Zobacz na giełdę. Ostatnio był jakiś zestaw do nęcenia wystawiony. Chyba pod spomba, ale nie wiem czy już poszedł.

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 902
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #18 dnia: Dzisiaj o 10:14 »
Zastanawiam się po co produkuje się wędki do nęcenia, które mają teoretyczny zasięg 60m i mocno ograniczony CW? Może do zanęcenia większymi koszykami, jako dodatek do feederów, żeby ominąć potrzebę przezbrajania wędek przeznaczonych do łowienia...? A może do czerpania przyjemności z donęcania :)? Do nęcenia dużym spombem/szklanką na większe odległości za słabe, do regularnego łowienia za mocne. Nie lepiej od razu pójść w dedykowanego ciężkiemu nęceniu spoda? Mam Prologica 3,6m 5lb i walę przed siebie pełnego, dużego spomba czy nad Odrą boppera, bez obawy, że coś ebnie, albo że nie doleci. Ja bym tam otwartych drzwi nie wyważał, no chyba, że ma być spełniona mała fanaberia 8).
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Grzechu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #19 dnia: Dzisiaj o 10:50 »
fishunter1990 ja potrzebuję kij do nęcenia szklanka i do wałków tak jak to wyżej opisałem i tylko do tego :)
Pozdrawiam
Grzechu

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 902
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #20 dnia: Dzisiaj o 11:25 »
fishunter1990 ja potrzebuję kij do nęcenia szklanka i do wałków tak jak to wyżej opisałem i tylko do tego :)

Ok, w takim razie spod nie będzie potrzebny :).
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉