Autor Wątek: Siema :)  (Przeczytany 2201 razy)

Offline lechu1989

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
Siema :)
« dnia: 04.03.2020, 18:41 »
Witam wszystkich kolegów, może na początek małe wyjaśnienie dlaczego postanowiłem tu napisać. Wczoraj jadąc do pracy myślałem o kilku wędkach i od razu po wyjściu z auta napisałem post"Szukam wędki 3m,50g coś z tej średniej półki, polecicie cos? "Fakt, nie ma tu za dużo informacji ale napisałem to na spotanie bez przemyślenia i nie wiedziałem że zostanę odebrany z lekka pogardą (może trochę przesadzam) po czytaniu niektórych odpowiedź ruszyło mnie żeby do was napisać, po prostu się przedstawić, wymienić zdobytym doświadczeniem lub ustawić się na rybach a co najważniejsze to poznać nowych ziomków to taki krótki wstęp :)
Michał, 31 lat. Wedkuje odkąd pamiętam, tata zabierał mnie na ryby od 4 roku zycia(mała rzeczka, kiełbie na kawałek leszczyny... Na pewno mieliście podobnie) i te nasze wspólne wypady trwają aż do dzisiaj. Mieszkam już ponad 10 lat w Holandii a w Polsce pochodzę z małego miasteczka woj zachodniopomorskie.  Główna technika jakiej używam to grunt, zdarza się wyskoczyć też za drapieżnikiem ale to znacznie rzadziej. W roku 2015 poznałem koleszka z którym wybierałem się coraz to częściej na ryby i to wtedy złapałem takiego konkretniejszego bakcyla na wędkarstwo. Najpierw była rurka antysplontaniowa a później rok 2017 to wtedy zaczęło się z methoda. Kupowanie sprzętu, poznawanie tego wszystkiego. Zacząłem odwiedzać komercja, Robilem jakieś wyniki a właśnie zapomniałem dodać że trochę mi się poszczęściło i mieszkam w odległości ok. 300m od jeziora. Badać szczery to w Nl można wyciągnąć z wody znaczniej więcej i większe okazy niż na wodach pzw... leszcze 2-4kg można powiedzieć że to standard dobra dalej na temat... W sezonie bywałem na komercja ok. 50 razy:) trochę się ryb przewinęło ale z czasem czułem taki niedosyt i w ubiegłym roku przemontowalem się na klasyka.,zestaw  że skrętka okazał się dla mnie strzałem w 10ke. Obejrzałem i oglądam dalej WJNR, gliny natura czy wędkarskie imprezy(jak dla mnie nie ma lepszych) to od nich czerpie wiedzę. Pewnie wielu z was ogląda zagranicznych mistrzów klasyka ale u mnie to może też i z lenistwa wystarczy wiedzą która przekazują rodacy. Zauważyłem że udaje mi się robić wyniki ale to wszystko w Nl i rok temu sprobowalem swoich sił na wodach pzw(pierwszy raz kupiłem kartę, wcześniej były tylko zezwolenia) kolega powiedział mi o zawodach, zwykłe w kole ale pierwszy raz na nieznanej wodzie i byłem 6 na około 30 zawodników. Doszedłem do wniosku że wędkarstwo to jedna z rzeczy która sprawia mi wielka frajdę a z racji tego że jest możliwość rywalizacji to postanowiłem podejść to tego bardziej serio. Należę do małego koła które organizuje około 10u wydarzeń w roku i jest to głównie splawik i teraz nie wiem co robić , czy zmienić koło lub jak inaczej mogę "wbić" się w startowanie z innymi.... Jeżeli czyta to ktoś z mojego regionu i może mi jakoś pomóc to czekam na wiadomość... Jestem często w Polsce i chce brać udział w zawodach. W tym roku planuję rozpocząć kanał na YouTubie w którym chce pokazać jak wygląda mój wypad na rybki, nie to że prawic jakieś porady bo jeszcze mi duuuuzo brakuje do najlepszych. Chwilowo robię kilkumiesięczną przerwę od wędkarstwa aż do czerwca... Sprawy ważniejsze, wstąpienie w związek malzenskipo wszystkim naładowany energia wystartuje  z klasykiem. Wiem że trochę naskrobałem ale nie da się opisać tego co uwielbiamy w kilku słowach i tak sama pisząc zdanie lub dwa o sobiedziekuje tym którzy poświęcili chwile żeby to przeczytac
P. S  wędka jakiej szukam to picker 3m,50g...wedka która pozwoli mi jakoś lepiej radzić sobie na zawodach, wiem że nie sprzęt łowi a umiejętności ale lepiej mieć coś fajnego niż zwykły kawałek patyka chyba mnie rozumiecie:) rybki myślę do 2kg na pzw ale w Holandii też bym chciał żeby dawała radę z większymi leszczami. Rzuty w granicach 30-40m (1000zl max)
Tyle ode mnie.. Pozdrawiam i mam nadzieję że do zobaczenia nad woda

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Siema :)
« Odpowiedź #1 dnia: 04.03.2020, 18:47 »
Piękne przywitanie Michał 🖒 Dawno takiego nie widziałem

Witamy

Wysłane z mojego SM-T700 przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 04.03.2020, 18:52 »
Cześć :)
Zbyszek

Offline zgrozik

• Ekspert
  • Reputacja: 141
    • Galeria
    • Debeściaki
« Odpowiedź #3 dnia: 04.03.2020, 18:56 »
Witaj Michale :beer:
Piotr

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
« Odpowiedź #4 dnia: 04.03.2020, 19:07 »
Witaj :thumbup:
...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline Ninja

• Ekspert
  • Reputacja: 43
  • "Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 04.03.2020, 19:18 »
Cześć Michał :narybki: :fishonhook:

Offline Tomnick

• Ekspert
  • Reputacja: 109
« Odpowiedź #6 dnia: 04.03.2020, 19:35 »
Cześć :beer:
Tomek

Offline seraffina666

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #7 dnia: 04.03.2020, 22:33 »
Hello. ;)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #8 dnia: 04.03.2020, 22:39 »
Witaj na forum :) :beer:
Pozdrawiam Darek

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #9 dnia: 05.03.2020, 00:30 »
Część, Michał! ;)
Cóż za wstęp i powitanie! Czapki z głów :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
« Odpowiedź #10 dnia: 05.03.2020, 00:55 »
Należę do małego koła które organizuje około 10u wydarzeń w roku i jest to głównie splawik i teraz nie wiem co robić , czy zmienić koło lub jak inaczej mogę "wbić" się w startowanie z innymi.... Jeżeli czyta to ktoś z mojego regionu i może mi jakoś pomóc to czekam na wiadomość...
O, którym kole piszesz ? w PL czy NL - można spróbować założyć w Kole, Sekcję Feeder.
Ilu chętnych itd. ktoś musiałby się tym zająć i porozmawiać z wędkarzami, działaczami i prezesem Koła.
...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline lechu1989

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #11 dnia: 05.03.2020, 01:16 »
Należę do małego koła które organizuje około 10u wydarzeń w roku i jest to głównie splawik i teraz nie wiem co robić , czy zmienić koło lub jak inaczej mogę "wbić" się w startowanie z innymi.... Jeżeli czyta to ktoś z mojego regionu i może mi jakoś pomóc to czekam na wiadomość...
O, którym kole piszesz ? w PL czy NL - można spróbować założyć w Kole, Sekcję Feeder.
Ilu chętnych itd. ktoś musiałby się tym zająć i porozmawiać z wędkarzami, działaczami i prezesem Koła.
Chodzi o koło w Pl... Sorry za szczerość ale napisze jak jest... Większość wędkarzy ode mnie z koła wybiera się na ryby po to żeby później zjeść je ze smakiem:(to przykre ale prawdziwe... Jak rozłożyłem swoje stanowisko to większość pytała a co to? A do czego? Po co? Nie to żebym się wywyższał bo mam trochę sprzętu ale taka jest niestety prawda... Większość wedkuje splawikiem a jeżeli chodzi o grunt to jedna wędka z hakiem 6 na którym są dwie rosowy i czekają na branie życia... Sądzę że nie za bardzo ten pomysł może wypalicrozmyślam nad przeniesieniem do któregoś z kol w Szczecinie tam już może się udac

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline LaRue

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #12 dnia: 05.03.2020, 08:14 »
Witaj

Offline Adam M

• Ekspert
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #13 dnia: 05.03.2020, 08:21 »
No witamy :beer:
Pb: sum 205 cm, 70 kilo. Karp 94 cm, 21 kilo. Lin 54 cm, 3,5 kilo. Leszcz 70 cm, 5,5 kilo. Amur 8 kilo.

Offline hobby

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #14 dnia: 05.03.2020, 08:43 »
Witaj :beer: :sun:
...Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić, nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem...
Jurek