Autor Wątek: Buble do kwadratu, czyli czego nie kupować!  (Przeczytany 57483 razy)

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Buble do kwadratu, czyli czego nie kupować!
« Odpowiedź #120 dnia: 23.10.2016, 09:37 »
Niebywałe, że tak wielka firma nie prowadzi kontroli jakości...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

ProBono

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 24.10.2016, 20:05 »
Ja również kupiłem żyłkę firmy T. mieści 6 szpul po 150m, obecnie na żyłce nie mogę zacisnąć petelki bo pęka na węzłach. Totalna porażka, choć twierdzono, że to świeża dostawa.

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 24.10.2016, 20:36 »
Ja również kupiłem żyłkę firmy T. mieści 6 szpul po 150m, obecnie na żyłce nie mogę zacisnąć petelki bo pęka na węzłach. Totalna porażka, choć twierdzono, że to świeża dostawa.

Wrzuć jedną szpulkę tej żyłki do pojemnika z wodą. Po 10 - 12 godzinach spróbuj zawiązać węzeł jeszcze raz.

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #123 dnia: 25.10.2016, 02:17 »
Niniejszym chciałbym nominować do "zaszczytnego" odznaczenia, czyli do "Bubli do kwadratu", stopery silikonowe Robinson.

Nagrzałem się na nie jak szczur na otwarcie nowego kanału, nie wiedząc, że faktycznie zostanę wpuszczony w kanał...
Wydawały się idealne, piękny silikon, odpowiedni kolor, różne rozmiary, ech! Kupiłem kilka paczek, taki chytry byłem.
Okazało się, że te stopery chodzą w miarę ciasno na żyłce o grubości (chyba) co najmniej 0,6 mm :o
Mało tego, gdy stykały się z węzłem, który mocował krętlik, to nachodziły na ten węzeł i rozcinały się. Kilka rzutów koszyczkiem, a stoper już rozcięty do połowy. Nie polecam, tyle w temacie. Sprawę załatwiły inne stopery, wcale nie silikonowe. Żeby takiego przesunąć na żyłce, to trzeba go mocno prosić. O wchodzeniu na węzeł nawet nie ma co mówić, bo to w zasadzie niemożliwe.
Jacek

Offline Mat_e92

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Paanie w tych czasach biorą wszyscy tylko nie ryby
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #124 dnia: 25.10.2016, 12:57 »
Podzielam zdanie kolegi Wonski. Na początku roku szukałem żyłki na okonie 0,16. Po przewertowaniu całego internetu wybór padł na HM80. Po wyjęciu z opakowania pierwsze wrażenia fajne całkiem śliska, dość mocna jednak według mnie jest dość przerobiona myślę że bliżej jej do 0,18 jak 0,16. No ale nic, pierwsze wypady super, linka się nie skręca wydaje mi się że sztywniejsza od innych ale kompletnie nie chce tonąć, przy operowania bardzo lekkimi przynętami to naprawdę przeszkadza. Nie podpasowała mi jednak więc przerzuciłem ją na odległościówkę bo myślałem że przy długim kiju, dalekich rzutach i zatapianiu żyłki przy ściąganiu będzie dobrze.... było ale na 5min bo żyłka zaraz się wynurzała...  Więc poszła do kosza. Zakupiłem w to miejsce tę samą żyłkę co w zeszłym roku czyli SG Finesse z tym że poprzednio miałem 0,14 a teraz wziąłem 0,16. I to jest naprawdę dobra żyłka, może nie ma niewiadomo jakiej wytrzymałości za to jest mięciutka, pięknie schodzi ze szpuli i ładnie tonie. Jedyny jej mankament to to że jak dla mnie dość szybko się się starzeje, najlepiej było by mieć przynajmniej dwie szpulki na sezon.

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #125 dnia: 25.10.2016, 13:49 »
Podzielam zdanie kolegi Wonski. Na początku roku szukałem żyłki na okonie 0,16. Po przewertowaniu całego internetu wybór padł na HM80. Po wyjęciu z opakowania pierwsze wrażenia fajne całkiem śliska, dość mocna jednak według mnie jest dość przerobiona myślę że bliżej jej do 0,18 jak 0,16. No ale nic, pierwsze wypady super, linka się nie skręca wydaje mi się że sztywniejsza od innych ale kompletnie nie chce tonąć, przy operowania bardzo lekkimi przynętami to naprawdę przeszkadza. Nie podpasowała mi jednak więc przerzuciłem ją na odległościówkę bo myślałem że przy długim kiju, dalekich rzutach i zatapianiu żyłki przy ściąganiu będzie dobrze.... było ale na 5min bo żyłka zaraz się wynurzała...  Więc poszła do kosza. Zakupiłem w to miejsce tę samą żyłkę co w zeszłym roku czyli SG Finesse z tym że poprzednio miałem 0,14 a teraz wziąłem 0,16. I to jest naprawdę dobra żyłka, może nie ma niewiadomo jakiej wytrzymałości za to jest mięciutka, pięknie schodzi ze szpuli i ładnie tonie. Jedyny jej mankament to to że jak dla mnie dość szybko się się starzeje, najlepiej było by mieć przynajmniej dwie szpulki na sezon.

Kur..., 2 dni temu nawiązałem sobie przyponów z HM60. Mam nadzieję, że nie będą pływać. Muszę to sprawdzić...
Krwawy Michał

Offline Sebek Francja

• Ekspert
  • Reputacja: 231
  • Bez wędki czuję się jak nie facet
    • Wędkarstwo Francuskie
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #126 dnia: 29.01.2017, 16:47 »
Panowie jeśli ktoś myśli nad zakupem tego parasola, to niech się pięć razy zastanowi.

Kupiłem go tydzień temu w promocji za 35 euro, już  w drodze powrotnej ze sklepu puściły szwy od pokrowca, a w domu po dwóch  rozłożeniach odczepił się materiał od stelaża. Poza tym obawiam się, że nie będzie szczelny, bo na szwach widać prześwit. :facepalm: :facepalm:
http://fishtech.pl/parasole-sensas/1401-inniscarra-bicolore-25m.html

Offline RAV93

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Istnieją ludzie, którzy łowią ryby, i tacy, którz
« Odpowiedź #127 dnia: 29.01.2017, 17:01 »
Ostrzegam przed zakupem produktu firmy Winner o nazwie Master Mix Soft Hooker Pellet Duży karp >:O
Ma konsystencję paćki , ktoś przedobrzył z dodatkiem soft :)
Oto zdjęcia tego produktu , pachnie ładnie ale wygląda jak g....

Hehe także połasiłem się na ten produkt ale 6mm niby haczykowy ale przyzakładaniu na hak nr 16 po prostu pękał więc 15 min w piekarniku 180 stopni na powierzchni zrobiła się taka jak by skorupka i nawet na hak 10 mogę zakładać.

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #128 dnia: 29.01.2017, 17:06 »
Zapewne fajnie śmierdziało przez pół dnia :D
Krwawy Michał

Offline RAV93

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Istnieją ludzie, którzy łowią ryby, i tacy, którz
« Odpowiedź #129 dnia: 29.01.2017, 17:13 »
Zapewne fajnie śmierdziało przez pół dnia :D

No co ty to nie w domu tylko w domku letniskowym ale fakt smród rybska jak we Władysławowie w porcie.

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #130 dnia: 29.01.2017, 17:18 »
Hehe ;D
Krwawy Michał

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #131 dnia: 29.01.2017, 19:04 »
Panowie jeśli ktoś  myśli  nad zakupem tego parasola,  to niech się  pięć razy zastanowi.

Kupiłem go tydzień  temu w promocji za 35 euro,  już  w drodze powrotnej ze sklepu puściły  szwy od pokrowca a w domu po dwóch  rozłożeniach odczepił się  materiał od stelaża. Poza tym obawiam się  że  nie będzie  szczelny bo na szwach widać  prześwit. :facepalm: :facepalm:
Seba, zwróciłeś ?
Arek

Offline Sebek Francja

• Ekspert
  • Reputacja: 231
  • Bez wędki czuję się jak nie facet
    • Wędkarstwo Francuskie
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #132 dnia: 29.01.2017, 19:06 »
Panowie jeśli ktoś  myśli  nad zakupem tego parasola,  to niech się  pięć razy zastanowi.

Kupiłem go tydzień  temu w promocji za 35 euro,  już  w drodze powrotnej ze sklepu puściły  szwy od pokrowca a w domu po dwóch  rozłożeniach odczepił się  materiał od stelaża. Poza tym obawiam się  że  nie będzie  szczelny bo na szwach widać  prześwit. :facepalm: :facepalm:
Seba, zwróciłeś ?
Jeszcze nie bo nie mam jak. Sklep jest 35 km od domu i do tego czynny w takich godzinach, w których ja pracuję.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #133 dnia: 29.01.2017, 19:33 »
Kto jak kto ale taki potentat powinien trzymać jakość a nie tylko cenę ???
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #134 dnia: 29.01.2017, 20:09 »
Sensas ma markę, ale w Polsce. W UK poleciał na pysk, wiele rzeczy to chińska tandeta teraz. Mało sklepów chce nim handlować. O ile zanęty jeszcze są OK to sprzętowo robi się kiepściutko. Słyszałem i czytałem bardzo niepochlebne opinie z kilku źródeł.
Lucjan