Autor Wątek: Kosz wędkarski i duża półka boczna z parawanem/parasolem na zawody feeder  (Przeczytany 6012 razy)

Offline Berez

• Ekspert
  • Reputacja: 159
  • Ulubione metody: method feeder
Tommy pięknie wszystko wyjaśnia 8). I jeszcze ten patent do poziomowania kosza bez libelki takie proste a jak pomocne :thumbup:.

- Arek -

Offline jazgarek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 119
Wrzucam obiecane fotki.

Na przód kosza poszła krótka fajka z podpórką, w którą sztycę trzeba lekko wcisnąć. Na tył dłuższa fajka z głęboką podpórką. Równie dobrze na tył nie trzeba nic montować, wystarczy położyć jakąś torbę czy pokrowiec.

Dodatkowo przesłałem fotki półki. Dodam jeszcze, że parawan można w każdej chwili zdemontować poprzez odkręcenie czterech śrub.

Kuba

Offline pawlica

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
Witam. Również przymierzam się do zakupu mojego pierwszego kosza, myślę tu o Rive z "open" patentem ( ST PACK) . Waga to stówka i ok 1.90. Posiadam fotel prestona - monster ale  to raczej na bardziej rekreacyjnie towarzysko łowienie.
Macie jakieś konkretne może opinie na temat kosza? I najważniejsze : jak jest ze stabilizacją ramienia pod wędkę przy montażu do fi36? Bo na fotelu przy podpięciu do niego całego osprzętu to jest słabo chyba że mam opcje wbicia jakiejś podpórki w glebę? ! O sam kosz.i siebie się nie martwię bo wiem że będzie stabilnie.

Wysłane z mojego motorola one macro przy użyciu Tapatalka

Offline Miklas

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Jeśli chodzi o ramię montowane do koszy to stabilność uzyskasz już na nogach D25.Przy D36 obojętnie jaki byś kosz nie wybrał będzie mega stabilnie jeśli poprawnie go ustawisz. Stabilność przy krzesłach dającą komfort łowienia da Tobie podnóżek.
Z renomowanych koszy polecam Matrix D36.Dobre wykonanie plus pasujące kasety z jaxona.Rive jest jak najbardziej ok ale koszt dużo wyższy a stabilność taka sama... Z tańszych godny polecenia jest kosz genloga i jaxona ewentualnie flagman.

Offline wsw1515

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: feeder i spinning
A co myślicie o tym koszu Preston Inception SL 30?
Jest i będzie dobrze.

Offline Miklas

• Aktywny użytkownik
Mało opini w sieci jest na temat tych koszy. Według katalogu całkiem fajnie to wygląda poza strasznie małym podnóżkiem...
W tej cenie kupisz już kosz na nogach D36 na spawanej ramię.
Inception to kosz oparty na ramię typu H więc ze stabilnością gorzej.Slyszalem plotki że jest spora ilość zwrotów tych koszy. No ale to tylko plotki...

Offline Rielan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: feeder
Super to wymyśliłeś Jazgarek :beer: Przy łowieniu szybkościowym wydaje się to dużo wygodniejsze od mocowania uchwytu na nodze półki bocznej.

Co do koszy Prestona, to warto wiedzieć, że Preston Inception SL 30, a Preston Inception to dwa inne kosze.
Robert

Offline wsw1515

• Użytkownik
  • **
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/siedziska-krzesla-podnozki-wozki-transportowe-korum-i-preston/40487-siedzisko-preston-inception.html
 Tak mój błąd chodzi mi oczywiście o ten kosz Preston Inception.
Może ktoś go użytkuje i powie o nim co nieco?
Mówicie ze słaby ma podnózek? Dziwne że takiej marce potrafią być takie buble.
Jest i będzie dobrze.

Offline Rielan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: feeder
Jest to poprawiona wersja kosza Preston Inception SL30. Lekki, stabilny, bardzo dobry kosz. W razie wątpliwości napisz do Drapieżnika na temat wadliwości tego produktu, sam miałem go kupić, ale zdecydowałem się na tańszą opcję :)
Robert

Offline wsw1515

• Użytkownik
  • **
Ok dzięki za odpowiedz, ogólnie napaliłam się na ten kosz i ogólnie osprzęt Prestona.
Jest i będzie dobrze.

Offline pawlica

• Aktywny użytkownik
Jeśli chodzi o ramię montowane do koszy to stabilność uzyskasz już na nogach D25.Przy D36 obojętnie jaki byś kosz nie wybrał będzie mega stabilnie jeśli poprawnie go ustawisz. Stabilność przy krzesłach dającą komfort łowienia da Tobie podnóżek.
Z renomowanych koszy polecam Matrix D36.Dobre wykonanie plus pasujące kasety z jaxona.Rive jest jak najbardziej ok ale koszt dużo wyższy a stabilność taka sama... Z tańszych godny polecenia jest kosz genloga i jaxona ewentualnie flagman.
O tych matrixach to już przeczytałem kilka opinii negatywnych. Oczywiście wyglądają dobrze i stabilnie . Ja wiem za 25-ach będzie ok ale bardziej patrzę na to w sposób inwestycji na lata i co dłużej mi posłuży więc uderzam w 36tki. Cena gra druga rolę w moim przypadku ale oczywiscie RS-a nie mam zamiaru kupować. Jeszcze będę zbierał info ale każdy chwali swoje co jest normalne. Nie wiecie może czy Le Mer dalej jeszcze produkuję kosze bo tel.ma.wylaczony i ciężko z nim się kontaktować a to mogłoby być dobre rozwiązanie zakup czegoś pod siebie plus wykonanie.

Offline Miklas

• Aktywny użytkownik
Ja posiadam Matrixa s36. Kosza szukałem dość dlugo . Rozważałem Matrixa s36 i prestona absolute.Oba są super stabilność taka sama. Siedziałem też na rive sth.Wszystkie te kosze to rzecz gustu. Moim zdaniem konstrukcja i stabilność jest identyczna. Możesz na nich skakać i nic się nie dzieje....Mam Matrixa i powiem że jak dotąd nie znalazłem u niego wady. Na rybach jestem bardzo często także jest dość mocno eksploatowany.Jesli chodzi o te negatywy to chętnie je poznam.

Offline Miklas

• Aktywny użytkownik
Jest to poprawiona wersja kosza Preston Inception SL30. Lekki, stabilny, bardzo dobry kosz. W razie wątpliwości napisz do Drapieżnika na temat wadliwości tego produktu, sam miałem go kupić, ale zdecydowałem się na tańszą opcję :)

Ona jest poprawiona marketingowo.....Jedyna istotna zmiana to dodatkowe nogi wysuwane.....Podnóżek w tym koszu jest strasznie maly...Na plus to jego waga i dość ciekawy wygląd.

Offline pawlica

• Aktywny użytkownik
Wady ma wszystko jak np rysujące się nogi  co w  matrixie też się zdarza podobno. Nie znam dokładnych grubości ścianek w wersji 25 i 36 ale te pierwsze pewnie są bardziej podatne na jakieś odgnioty bo są mniejsze . W moim np monsterze to ich nawet wysuwać się już nie da ...
A powiedz mi proszę jak w tym co posiadasz jest z wielkością szuflad? Jest trochę miejsca na klamoty?

Offline Miklas

• Aktywny użytkownik
Wady ma wszystko jak np rysujące się nogi  co w  matrixie też się zdarza podobno. Nie znam dokładnych grubości ścianek w wersji 25 i 36 ale te pierwsze pewnie są bardziej podatne na jakieś odgnioty bo są mniejsze . W moim np monsterze to ich nawet wysuwać się już nie da ...
A powiedz mi proszę jak w tym co posiadasz jest z wielkością szuflad? Jest trochę miejsca na klamoty?

Rysujace sie nogi? Wewnetrzne.... Zgadza sie, znaki po srubach pozostaja ale tak jest w zasadzie we wszystkich koszach poza bodaj Garbolino.Główne mocowanie nóg sa na obejmach tak jak i w Rive ,Prestonie czy innych.Jeśli mowa o nogach to nogi Matrixa s25/36 nie sa lakierowane ani anodyzowane poza najnowszym modelem pxr36.Wada-troche mniej schludnie wygladaja ,za to nogi lakierowane czy anodyzowane jak np w prestonie czy rive, nie sa niezniszczalne i potrafia sie rysowac,wycierać czy blaknać.Nie ładnie później taka noga czarno -srebrna wyglada....Jeśli chodzi o wysuwanie nóg....Delikatnie odkrecasz zasisk i noga wypada pod swoim ciezarem.Docisk dziala bardzo płynnie i nie trzeba dokrecać na siłe.Nic sie nie odkształca, to jakieś mity....Ja ogólnie posiadam wersje z jedna wysuwana szuflada podzielona przegrodkami i 2 płytkie, ktorych nie używam...Nie trzymam wszystkich gratow w koszu.Używam bagażu i wyjmuje tylko to co mi jest niezbedne nad woda podczas wedkowania.Czesto lowie z krzesla wiec wyjmowanie i przekladanie gratow byloby uciążliwe.
Warto nadmiennić że kasety matrixa sa wymienne z jaxonem ,ktore sa o połowe tańsze.