Autor Wątek: Torba/pokrowiec na wędki 120 cm  (Przeczytany 747 razy)

Offline Leszek19161

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Torba/pokrowiec na wędki 120 cm
« dnia: 14.07.2020, 22:14 »
Jaką polecaie torbę na wędki? Najdłuższa wędka to 117cm, che tam upchąć 3 wędki i podbierak
Marcin

Offline Norbas

• Ekspert
  • Reputacja: 61
Odp: Torba/pokrowiec na wędki 120 cm
« Odpowiedź #1 dnia: 14.07.2020, 22:21 »
Nigdy, ale to nigdy nie kupuj torby/pokrowca na wędki które masz teraz. Kup większy bo nie wiadomo kiedy ten krótki okaże się "za krótki"... mówię z własnego doświadczenia :-)
Ja używam usztywnianego od mikado na 3 wędziska. Tylko nie ten z gumowym dnem bo to trochę lipa... szmata z gumą niby do stawiania zabezpiecza. Ale sztywności to to ma tyle co wędki.
Mój "model" nie ma gumy na dnie, ale za to w szwy ma wszyte coś sztywnego co zdecydowanie całości dodaje sztywności.
UWD-12003G-150 ale występuje też w innych długościach.
Chyba że szukasz czegoś za większe pieniądze na wypasie to niestety nie podpowiem.
https://allegro.pl/oferta/pokrowiec-150cm-3komory-mikado-sztywny-gratisy-7174897420?snapshot=MjAxOS0wOC0yOFQyMDozNDo1Ni4yNjNaO2J1eWVyOzBmOTBjZTE0MjE3OGZkN2Q2MDAwNzU3N2JmMWZjMThkZjg0MmEwOTgxNTM2M2NhNTFmYmEyYzIxYjAzNmRlMGM%3D

Offline Leszek19161

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 14.07.2020, 23:00 »
Szukam włsnie czegos takiego co polecasz:), nie za drogi a dobry. Za rzadko jeżdże na ryby aby wywdaac fure kasy ;)
Marcin

Offline Rielan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 14.07.2020, 23:07 »
Jeżeli chodzi o usztywniany pokrowiec to:
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pokrowce-na-wedki-usztywniane/31001-pokrowiec-na-wedki-loprio-usztywniony-140cm.html
Rewelacyjny stosunek jakości do ceny, nic lepszego nie znajdziesz. W tych długościach jest bardzo mały wybór, chyba, że zdecydujesz się na dłuższy.
Robert

Offline Norbas

• Ekspert
  • Reputacja: 61
« Odpowiedź #4 dnia: 14.07.2020, 23:23 »
Szukam włsnie czegos takiego co polecasz:), nie za drogi a dobry. Za rzadko jeżdże na ryby aby wywdaac fure kasy ;)

Ja na ryby jeździłem do tej pory bardzo często jak twierdzi moja małżonka i tu przyznaję jej rację...obecnie ciut rzadziej z racji innych obowiązków ale pokrowiec spisuje mi się rewelacyjnie. Majątku nie kosztuje więc wymienić na drugi za jakiś czas można bez traumy w portfelu, ale co dobre mój nie wykazuje zużycia. Owszem, dbam o sprzęt. Zdarza mi się po deszczu czy piachu przetrzeć szmatką czy raz w miesiącu jak mam czas ogarnąć w środku. I dalej wygląda jak nowy :-) Nie czuję też potrzeby świecenia logami znacznie droższych firm na łowisku, bo jeśli spełnia swoje zadanie i moje potrzeby to nie musi mieć na metce czy nadruku firmy X za której logo/nadruk musiałbym zapłacić sporo więcej "by go mieć" :-)
Plusem jest fakt że występuje on dużej gamie długości.
No, ale wyboru dokonać musisz Ty. Jak się zdecydujesz to opisz jakie u Ciebie wrażenia :-)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 15.07.2020, 10:19 »
Jeżeli chodzi o usztywniany pokrowiec to:
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pokrowce-na-wedki-usztywniane/31001-pokrowiec-na-wedki-loprio-usztywniony-140cm.html
Rewelacyjny stosunek jakości do ceny, nic lepszego nie znajdziesz. W tych długościach jest bardzo mały wybór, chyba, że zdecydujesz się na dłuższy.

Ja tylko mogę tutaj się podpisać. Jeśli szukasz sztywnego, to bierz ten 140 lub 160.
A w ogóle tematów o pokrowcach trochę jest...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!