Według mnie mecz był dobry, to znaczy może nie dla oka, bo Bednarek z Helikiem byli kiepską parą, Reca masakrował i czasami płakać się chciało, ale widać, że trener ma jajca. Mamy dobrą pomoc i świetny atak, i trzeba umieć to wykorzystywać. Mamy szanse zagrać ofensywny futbol, i po pewnych zmianach w obronie (Bednarek mnie załamuje, w Southampton podobnie, wolny i często niezdarny) i pomocy, możemy być naprawdę groźnym przeciwnikiem.
Mam nadzieję, że wiele pomoże Klich, nauczony grać ofensywny futbol, z szybkimi podaniami, z pierwszej piłki, na napastnika lub napastników, i wtedy Lewy lub drugi napastnik będą mieli więcej do powiedzenia. Lewy ogólnie zasługuje na szczególne uznanie, bo naprawdę się poświęcał i nie krytykował (jak Krychowiak) jak potrafi.
Szału nie było, bo nowy trener nie jest sztukmistrzem z Lublina, ale widać koncepcję gry, i wg mnie ona jest idealna dla nas, może poza obroną (ale można postawić na młodych). U Brzęczka nie było żadnej koncepcji. A tu mieliśmy 65% posiadania piłki, i po pewnych szlifach możemy zaprezentować miły dla oka styl gry i przede wszystkim efektywny.
Jestem pełen nadziei