Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 237747 razy)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #240 dnia: 28.03.2021, 19:53 »
Fuksło się Hiszpanom bramka w doliczonym czasie na 2:1 ,honor uratują :P

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #241 dnia: 28.03.2021, 22:01 »
Krychowiak gra w futrze czy mi się wydaje?
Jacek

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 209
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #242 dnia: 28.03.2021, 22:16 »
Fuksło się Hiszpanom bramka w doliczonym czasie na 2:1 ,honor uratują :P
Nie tylko honor uratowali, ale przede wszystkim mój kupon u buka ;D :D :D

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #243 dnia: 28.03.2021, 22:41 »
Bez Lewego nie wiem czy by wygrali. Te Milipiątki jakieś marniutkie dzisiaj.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #244 dnia: 29.03.2021, 07:58 »
Masakra, tego się nie spodziewałem po Polakach >:O Sousa też cudów nie dokonał, nasze ofensywne ustawienie niewiele potrafiło zrobić. Znów brakowało rozgrywania, gdyby nie Jóźwiak byłoby ciężko. Lewy musiał to robić, znów mało widoczny był Zieliński. I to wycofywanie piłki... Brakuje nam jakiegoś pomysłu na grę w środku pola, nie potrafimy szybko przerzucić piłki na drugie skrzydło. Wg mnie widać brak Klicha, który w Leeds rozgrywa piłki doskonale. Tutaj docieraliśmy do środka pola, wchodziliśmy na połowę rywala i doopa. Dobrze, ze mamy Lewandowskiego. Bez niego mogło być 1:0 i blamaż. Na pewno się nabiegał, w przeciwieństwie do Milika. Glik w obronie też zasługuje na pochwały, z nim jakoś człowiek czuje się bezpiecznie :)

Ciekawe jak zagramy z Anglikami. To innego rodzaju przeciwnik. Ile będziemy mieć posiadania piłki? Będziemy panicznie się bronić czy przyjmiemy równą walkę? Po tych dwóch meczach nie mam pojęcia na co stać naszych. A Wy co sądzicie?
Lucjan

Offline mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #245 dnia: 29.03.2021, 08:57 »
Masakra, tego się nie spodziewałem po Polakach >:O Sousa też cudów nie dokonał, nasze ofensywne ustawienie niewiele potrafiło zrobić. Znów brakowało rozgrywania, gdyby nie Jóźwiak byłoby ciężko. Lewy musiał to robić, znów mało widoczny był Zieliński. I to wycofywanie piłki... Brakuje nam jakiegoś pomysłu na grę w środku pola, nie potrafimy szybko przerzucić piłki na drugie skrzydło. Wg mnie widać brak Klicha, który w Leeds rozgrywa piłki doskonale. Tutaj docieraliśmy do środka pola, wchodziliśmy na połowę rywala i doopa. Dobrze, ze mamy Lewandowskiego. Bez niego mogło być 1:0 i blamaż. Na pewno się nabiegał, w przeciwieństwie do Milika. Glik w obronie też zasługuje na pochwały, z nim jakoś człowiek czuje się bezpiecznie :)

Ciekawe jak zagramy z Anglikami. To innego rodzaju przeciwnik. Ile będziemy mieć posiadania piłki? Będziemy panicznie się bronić czy przyjmiemy równą walkę? Po tych dwóch meczach nie mam pojęcia na co stać naszych. A Wy co sądzicie?
Lucjan, a jak mieli bramek nastrzelać, jak tam 11tu chłopa broniło? Bardzo ciężki mecz przexiwko takiemu przeciwnikowi. Jak nie murowali to leżeli i umierali na murawie. Zieliński faktycznie nie tak jak potrafi, ale z drugiej strony nie miał ku temu sposobności, agresywne bronienie przeciwnika. Anglicy też 0:2 wygrali. Lewy mi się podobał, bo miał inne obowiązki, ale mimo to wszedł w środek i strzelił dwie bramki.

Jóźwiak bardzo aktywny, ale też bardzo dużo strat, brawo za ambicję i chęci. Krychowiak i Milik to wczoraj jakieś nieporozumienia na boisku.

U Sousy podoba mi się to, że daje szansę młodym. Świderski z bramką, Kozłowski mimo młodego wieku bardzo dobrze się pokazał, Płacheta też się starał. Piątkowski cały mecz był widoczny. Oby tak dalej.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #246 dnia: 29.03.2021, 09:56 »
Cieżko sie gra przeciwko drużynie która stawia "autobus" :) Jestem bardzo ciekawy ustawienia Naszej drużyny z Anglią ale raczej będzie defensywnie z Lewandowskim z przodu a może Sousa Nas zaskoczy i wystawi 4,4,2 :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #247 dnia: 29.03.2021, 10:27 »
Faktycznie, był autobus :) Ale linia pomocy wg mnie nie działała dobrze, zbyt często grali do tyłu a nie do przodu. Były przebłyski, ale nie robiliśmy 'zamka', nie graliśmy piłką, tylko po kilku podaniach ją traciliśmy lub był aut. Była możliwość uruchomienia szybko lewego skrzydła, ale nie potrafiliśmy tego zrobić. Do tego nie mieliśmy wcale wielu strzałów... Milika prawie nie było widać, Piątek coś robił, ale miał pecha. Lewy na szczęście wykonał co trzeba.

Jakby nie było mój optymizm się ulotnił :) Mam nadzieję, że lepiej będzie z Anglią, aczkolwiek przeraża mnie szybkość naszych obrońców a raczej jej brak. A tam są niezłe charty. Sousa ma bardzo trudne zadanie, oby skończył budowanie drużyny na ME.
Lucjan

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #248 dnia: 29.03.2021, 10:40 »
Przy obecnej formie napastników 4-4-2 nie ma większego sensu, bo i tak mamy tylko jednego napastnika ;)  Może gdyby obok Lewego biegał gościu o charakterystyce dawnego Maćka Żurawskiego, czyli napastnik stworzony do szybkich kontr, ten system miałby sens. Niestety takiego nie mamy i chyba szybko mieć nie będziemy - wg dzisiejszych kanonów napastnik ma być drągalem, który i w MMA by sobie poradził. Można ewentualnie jakiegoś skrzydłowego przekwalifikować.

PS. Mówię o zestawieniu na Anglię, bo na słabe drużyny można wystawić Lewego z Piątkiem i coś tam może ugrają.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline edek86

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #249 dnia: 29.03.2021, 12:51 »
Dużo czasu minie nim Sousa zrozumie, że nie może grać trójką z tyłu ani 4-4-2. Polacy najlepiej spisują się w ustawieniu 4-5-1.
Pierwszego to bym odpalił Zielińskiego, który  jeszcze niczego w tej reprezentacji nie pokazał.
Michał

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #250 dnia: 31.03.2021, 20:35 »
Czyli stawiamy autobus i liczymy na kontre, pierwszy raz gdy gra Reprezentacja Polski jestem pesymistą , remis to bedzie cud, niestety ale przegramy i to minimum dwoma bramkami :(
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #251 dnia: 31.03.2021, 21:10 »
Helik już zaczął popisy. Przy wyborach personalnych Sousy zaczynam tęsknić za Brzęczkiem. Świetny pomysł z Jóźwiakiem na ławce - jeden z dwóch ludzi w reprezentacji, którzy potrafią się utrzymać choć chwilę przy piłce. No i dwaj najszybsi skrzydłowi na ławce: Grosicki i Płacheta. Gdy wiadomo, że będziemy grać z kontry. Za to w ataku dwie typowe, niezbyt szybkie dziewiątki, które przecież będą dostawać w wuj podań.

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #252 dnia: 31.03.2021, 21:18 »
Takie faule to ja szanuję. Też tak potrafiłem wyciąć zawodnika, podczas gry jako napastnik w amatorskiej lidze....oczywiście jak musiałem się cofnąć :P Helik ma wejście smoka do reprezentacji.

Ale jako prawdziwy Polak widzę też dobre strony.....do przerwy w meczu Niemcy Macedonia 0:1 (gol do szatni dla gości) :P

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #253 dnia: 31.03.2021, 21:34 »
Komedia. Świderski nieatakowany wycofuje piłkę do ... Anglika. Chwilę potem nasz obrońca uchyla się, żeby piłka wyszła na róg. Chcą wziąć Angoli podstępem - rywal ma paść ze śmiechu. Albo biorą ich na litość. Po co ja to oglądam?

Offline krzysztof4101997

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #254 dnia: 31.03.2021, 22:04 »
I kolejny raz sensacja na Wembley ;)