Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 243177 razy)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #315 dnia: 15.06.2021, 11:41 »
Winnym blamażu jest w pierwszej kolejności  nasz prezes Zbigniew. Później obwiniajbym nowego selekcjonerem a na końcu zawodników.
Można wymagać od zawodników zaangażowania, walki etc. Tylko jak zawodnik ma walczyć jak on już na wstępie nie jest dobrze przygotowany motorycznie, wydolniściowo a do tego i taktycznie. Jak można przygotować jakąkolwiek taktyke, wypracować jakieś zagrania jak w każdym meczu gramy inna jedenastką. W ostatnich pięciu z sześciu meczów zagraliśmy innym blokiem obrony a takich kwiatków można by znaleźć więcej.
Od pierwszego meczu pod wodzą Sousy gramy co najmniej dwoma napastnikami, w porywach do trzech jak w meczu bodajże z Andora, przychodzi najważniejszy mecz i wystawiamy jednego! ??? Karol Lnetty nieistnieje w kadrze Sousy, nie tylko u niego, za poprzedników też był odstawiany na bok. Rozpoczynamy mistrzostwa ciach Karol w wyjściowym składzie!
Zostawiłbym w spokoju parę środkowych obrońców bo to nie oni byli odpowiedzialni za strate bramek.

Spodobał mi się twój post... popatrz jak mnie wyprowadziłeś z błędu. Ja głupi myślałem że kadra to zbiór zawodowców którzy 365 dni w roku myślą o piłce co gorsze są pod ciągłym treningiem.
A po twoim poście mnie olśniło że to chłopy z łapanki na stacji metra...

Jaka kadra... jacy piłkarze :-X :facepalm: :'(
Maciek

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #316 dnia: 15.06.2021, 11:52 »
Ile czasu zmarnowano czekajac ze krychowiak bedzie tym krychowiakiem z czasow sewilli a zielinski uwolni swoj potencjal i to co prezentuje w klubie i na treningu ? oni tego w kadrze nie zrobia i nie ma co liczyc ze wstana rano i cos im przeskoczy w glowie ! trzeba oprzec szkielet kadry na zawodnikach o innym profilu ktorzy zrobia to czego od nich sie oczekuje. Moze beda bardziej przewidywalni i i z mniejszym potencjalem ale zaangazowaniem i solidnoscia dadza wiecej niz ci ktorzy ciagle zawodza bo nie potrafia uwolinc potencjalu. Na zgrupowaniach maja takie warunki ze nie jeden z nas sobie przez caly zycie na to nie pozwoli. Moze warto zaorac to co jest i koniec z luksusami poki nie bedzie wynikow. Powolania za naswisko i na kredyt i w 80% spotkan graja slabo albo na poziomie polskiego ligowca. Mozna zejsc chociaz z kosztow i zainwestowac w mlodziez niech tam sie powodzi bo poki co kasa idzie na kopaczy ktorzy majaj po sufit i nic nie prezentuja. A mlodziezowka ostatnio za michniwicza cos pokazala. Nie jedna federacja zaorala pierwsza reprezentacje bo przyjezdzali gracze ktorzy nic nie wnosili a byli od lat my tez zroby to samo gorzej juz nie bedzie.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #317 dnia: 15.06.2021, 11:57 »
Zgadzam się. Te asy dokładnie taki poziom zaangażowania prezentują już od lat. W eliminacjach jeszcze można długofalowo coś naprawić przy udziale innych drużyn, które same gdzieś zgubią punkty po drodze.

Na turnieju mamy tu i teraz, liczą się trzy szybkie strzały grupowe i w tym momencie leżymy i kwiczymy. Nasza kadra nie ma żadnego argumentu. Naprawdę dla nas chyba najlepszym wyjściem jest zrobić czystkę, i grę oprzeć na jakiś chłopakach z extraklasy albo nawet drugiej ligi, ale przejawiających chęć podjęcia rękawicy.

Skoro gorzej już nie może być, to co szkodzi zaryzykować?
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #318 dnia: 15.06.2021, 12:00 »
Najlepsze jest to, że sporo osób przed meczem umieszczało w sieci komentarze, z których wynikało pół żartem pół serio, że Krychowiak wspólnie ze Szczęsnym zawalą nam ten mecz ;D. Kraj Nostradamusów...albo po prostu ludzi trafnie oceniających aktualną formę zawodników. I to jest problem, bo to nie są pierwsi lepsi zawodnicy z polskiej Ekstraklasy, gdyż to są zawodnicy grający w dobrych zagranicznych klubach, którzy zdobywali puchary i którzy nie powinni mieć problemów np. z przygotowaniem motorycznym na turnieju, czy też mentalem. Poza tym te stałe fragmenty gry. Każdy mecz to bramka w plecy. Przecież to parodia piłki. Przeciwko rezerwom Islandii graliśmy na dwóch napastników, choć wiedzieliśmy już, że Milik nie zagra na Euro, a nikogo innego do kadry się nie powoła. A wczoraj graliśmy już tylko na Lewego, który żyje z podań i którego przy tej taktyce co wczoraj, bardzo łatwo było wyłączyć z gry nawet przez obrońców takiej Słowacji. W składzie Słowacji nie było już np. Martina Skrtela, który tam dzielił i rządził na obronie w ostatnich latach i miał tam status podobny do Lewandowskiego w Polsce. To tylko pokazuje jaką mizerię zaprezentowali nam polscy zawodnicy i trener.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #319 dnia: 15.06.2021, 12:04 »
konferencja po meczu i wychodzi puchacz i rybus a kapitan i najwazniejsi zawodnicy nie podziekowali kibicom po meczu na trybunach... i my mamy ich wspierac i dopingowac ? Pluja nam w twarz w tym momencie i nie maja jaj zeby walczyc albo przeprosic za swoja poswe. Na kogo znow zwala wine ? Nawalka powiedzial ze po mundialu w rosji nie bylo chemii z pilkarzami czyli znow zwolnili trenera swoja gra. Brzeczek zly bo sie nie zna. Jak ogon bedzie merdac psem to mozemy tak cale zycie stac w miejscu.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #320 dnia: 15.06.2021, 14:06 »
Nie koniec fatalnych wieści.
"Legia poznała rywala w I rundzie el. Ligi Mistrzów! Trafiła najgorzej

Zespół prowadzony przez Czesława Michniewicza już wcześniej poznał potencjalnych przeciwników. Po podziale na grupy okazało się, że Legia na początku walki o Ligę Mistrzów może zagrać z FC Ryga (mistrzowie Łotwy), CS Fola Esch (mistrzowie Luksemburga), Shamrock Rovers (mistrzowie Irlandii) lub Bodo/Glimt (mistrzowie Norwegii)."

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 322
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #321 dnia: 15.06.2021, 14:22 »
Legia będzie grała z Norwegami Bodo :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #322 dnia: 15.06.2021, 14:40 »
W sumie lepiej odpaść z najlepszymi a nie z kopaczami z Luksemburga :P :facepalm:

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
« Odpowiedź #323 dnia: 15.06.2021, 14:51 »
konferencja po meczu i wychodzi puchacz i rybus a kapitan i najwazniejsi zawodnicy nie podziekowali kibicom po meczu na trybunach... i my mamy ich wspierac i dopingowac ? Pluja nam w twarz w tym momencie i nie maja jaj zeby walczyc albo przeprosic za swoja poswe. Na kogo znow zwala wine ? Nawalka powiedzial ze po mundialu w rosji nie bylo chemii z pilkarzami czyli znow zwolnili trenera swoja gra. Brzeczek zly bo sie nie zna. Jak ogon bedzie merdac psem to mozemy tak cale zycie stac w miejscu.

Do Nawałki,to ja bym za mocno nie czepiał sie,bo facet akurat miał pewien pomysł na grę w obronie i to źle nie funkcjonowało o dziwo.
Nie był idealny,ale ręce i nogi to miało. Zgubiła go rosja,a raczej " moje ja" gwiazdorów z drużyny. Chłop powinien dalej kadre prowadzić.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 322
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #324 dnia: 15.06.2021, 15:15 »
Jeśli nie przegramy z Hiszpanią a mysle że przynajmniej zremisujemy :) bo to ostatnia szansa dla wielu zawodników aby się zrehabilitować, pózniej zwycięstwo ze Szwecją i powinno sie udać.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
« Odpowiedź #325 dnia: 15.06.2021, 15:18 »
Na poprawę humoru

Polecam zwłaszcza 7:27 gdzie choć śmiesznie to jednak w ciągu 20 sekund wykonali więcej wślizgów niż nasi za cały wczorajszy mecz :)
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Mati C

• Ekspert
  • Reputacja: 69
« Odpowiedź #326 dnia: 15.06.2021, 15:19 »

Spodobał mi się twój post... popatrz jak mnie wyprowadziłeś z błędu. Ja głupi myślałem że kadra to zbiór zawodowców którzy 365 dni w roku myślą o piłce co gorsze są pod ciągłym treningiem.

[/quote]

I jeszcze nie jedno Cię zaskoczy w tym temacie, bo po prostu na piłce się nie znasz jeśli nie widzisz różnicy w grze dla klubu i repy. :facepalm:
Piłkarz gra i trenuje dla klubu gdzie przedewszystkim kadra dobierana jest do taktyki, a później tą taktyke się godzinami, dniami, tygodniami... udoskonala. Wypracowuje się pewne automatyzmy, ustalą się skład i jedynie wprowadza kosmetyczne zmiany personalne. Gracze znają hierarchię w zespole i graja na swoich pozycjach, znają swoich kolegów i wiedzą czego się po nich spodziewać, gdzie i jak się ustawią etc.
Sousa dostał zawodników na 3 tygodnie przed euro i zajechał ich złym okresem przygotowawczym, to nie pierwszy raz i nie tylko w naszej kadrze się to zdarza. Do tego taktyka. Piłkarz gra tam gdzie go trener ustawi i wykonuje lub stara się wykonać jego polecenia, jeśli taktyka nie jest jasna, zespół nie jest zgrany to nie ma co liczyć na sukcesy.

Idąc Twoim tokiem rozumowania tacy piłkarze jak Messi, Aguero, Harry Kane, Sterling, Szewczenko,Ibrahimocic i wielu wielu innych to partacze bo nie wygrali niczego z reprezentacją. :facepalm:

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #327 dnia: 15.06.2021, 15:22 »

Do Nawałki,to ja bym za mocno nie czepiał sie,bo facet akurat miał pewien pomysł na grę w obronie i to źle nie funkcjonowało o dziwo.
Nie był idealny,ale ręce i nogi to miało. Zgubiła go rosja,a raczej " moje ja" gwiazdorów z drużyny. Chłop powinien dalej kadre prowadzić.
nawalka mial tez swoje odpaly jak mierzenie szafek w lechu... spelnianie jego fanaberi tez bylo uciazliwe na dluzsza mete i kiedys taka rozmowe poruszona na łnp z ktoryms z zawodnikow. Gdzies przestali pilkarze powaznie traktowac go przez jego dziwactwa. Wuja mial na dzien dobry pod gorke bo kapitanem byl lewy a jak wiadomo jego kubus mial kose z lewym. Niestety lewy tez swoja postawa sugeruje ze jego ego tlamsi kolegow i jego machanie rekami moze nawet uwagi podczas meczu ich paralizuja bo rozni ich kilka klas. Mysle ze kadra bez lewego gorzej grac nie bedzie.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #328 dnia: 15.06.2021, 15:54 »
Hiszpania jest w przebudowie i ma najsłabszy zespół od dawna - oczywiście indywidualnie są wciąż o klasę czy dwie wyżej od naszych grajków niemal na każdej pozycji, ale są młodzi i niestabilni w porównaniu z ekipą, gdzie grał Iniesta, Silva, Ramos, itp. Tyle, że jak nasi znów wyjdą 3 w obronie i "elastyczną koncepcją reagowania", to stanie się to, co się stać musi i będzie najwyższy wynik tych mistrzostw.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #329 dnia: 15.06.2021, 19:38 »

I jeszcze nie jedno Cię zaskoczy w tym temacie, bo po prostu na piłce się nie znasz jeśli nie widzisz różnicy w grze dla klubu i repy. :facepalm:
Piłkarz gra i trenuje dla klubu gdzie przedewszystkim kadra dobierana jest do taktyki, a później tą taktyke się godzinami, dniami, tygodniami... udoskonala. Wypracowuje się pewne automatyzmy, ustalą się skład i jedynie wprowadza kosmetyczne zmiany personalne. Gracze znają hierarchię w zespole i graja na swoich pozycjach, znają swoich kolegów i wiedzą czego się po nich spodziewać, gdzie i jak się ustawią etc.
Sousa dostał zawodników na 3 tygodnie przed euro i zajechał ich złym okresem przygotowawczym, to nie pierwszy raz i nie tylko w naszej kadrze się to zdarza. Do tego taktyka. Piłkarz gra tam gdzie go trener ustawi i wykonuje lub stara się wykonać jego polecenia, jeśli taktyka nie jest jasna, zespół nie jest zgrany to nie ma co liczyć na sukcesy.

Idąc Twoim tokiem rozumowania tacy piłkarze jak Messi, Aguero, Harry Kane, Sterling, Szewczenko,Ibrahimocic i wielu wielu innych to partacze bo nie wygrali niczego z reprezentacją. :facepalm:
[/quote]

No i pięknie jak coś chwyci...
Człowiek dla jaj puści post a ktoś się naciąga.
A po co.
Niechce mi sie pisać o tych naszych zawodowcach bo wszyscy w pl się na piłce znają.
I niech tak zostanie.
Śmiać mi się chce i tyle....
Maciek