Spodobał mi się twój post... popatrz jak mnie wyprowadziłeś z błędu. Ja głupi myślałem że kadra to zbiór zawodowców którzy 365 dni w roku myślą o piłce co gorsze są pod ciągłym treningiem.
A po twoim poście mnie olśniło że to chłopy z łapanki na stacji metra...
Jaka kadra... jacy piłkarze

I jeszcze nie jedno Cię zaskoczy w tym temacie, bo po prostu na piłce się nie znasz jeśli nie widzisz różnicy w grze dla klubu i repy.

Piłkarz gra i trenuje dla klubu gdzie przedewszystkim kadra dobierana jest do taktyki, a później tą taktyke się godzinami, dniami, tygodniami... udoskonala. Wypracowuje się pewne automatyzmy, ustalą się skład i jedynie wprowadza kosmetyczne zmiany personalne. Gracze znają hierarchię w zespole i graja na swoich pozycjach, znają swoich kolegów i wiedzą czego się po nich spodziewać, gdzie i jak się ustawią etc.
Sousa dostał zawodników na 3 tygodnie przed euro i zajechał ich złym okresem przygotowawczym, to nie pierwszy raz i nie tylko w naszej kadrze się to zdarza. Do tego taktyka. Piłkarz gra tam gdzie go trener ustawi i wykonuje lub stara się wykonać jego polecenia, jeśli taktyka nie jest jasna, zespół nie jest zgrany to nie ma co liczyć na sukcesy.
Idąc Twoim tokiem rozumowania tacy piłkarze jak Messi, Aguero, Harry Kane, Sterling, Szewczenko,Ibrahimocic i wielu wielu innych to partacze bo nie wygrali niczego z reprezentacją.

[/quote]
No i pięknie jak coś chwyci...
Człowiek dla jaj puści post a ktoś się naciąga.
A po co.
Niechce mi sie pisać o tych naszych zawodowcach bo wszyscy w pl się na piłce znają.
I niech tak zostanie.
Śmiać mi się chce i tyle....