Mecz przegraliśmy kartką Krychowiaka, i to jest dla mnie fakt. Błędów było wiele, jednak mieliśmy spore posiadanie piłki, co nam się przy równorzędnych ekipach nie zdarza często. Bramki straciliśmy, ale taka jest cechą ofensywnego ustawienia. Bayern stracił masę bramek w ostatnim sezonie, popełniając masę błędów w obronie, ale ligę wygrali.
Mi się mecz wcale nie podobał, ale wiem, że cisnęliśmy i była walka. Gdyby nie wpadka Jóźwiaka, to miałby dużo lepszą ocenę. Moim zdaniem zdał egzamin, ale trzeba jeszcze sporo szlifować aby wszystko wychodziło.
Zawalił Boniek, wielu żąda od Sousy cudów. Co miał zrobić w trzy miesiące? Do tego wypadli ze składu Piątek z Milikiem. Zawsze można zaparkować autobus w polu karnymi grać z kontry. A tu wreszcie była inicjatywa i pomysł, choć gubiło się to.
Sorki ale mylisz się - mecz przegraliśmy nie kartką a kondycją, faktem jest że przegraliśmy a opinią przez co... :
1.
Kondycyjnie - wina tylko i wyłącznie selekcjonera i sztabu - chłopcy są zamęczeni, nie trafili z formą tzn. pewnie teraz forma będzie rosła i prawdopodobnie w kolejnych meczach będzie coraz lepiej. Kartka Krychowiaka 1sza - wina kondycji chłop nie zdążył, drugi faul był przypadkowy - zdaża się w ferworze walki, a i tak uważam, że Krycha jest jednym z 3 najlepszych polskich piłkarzy, będzie to widać w najbliższym meczu, gdzie grać nie będzie - podobnie jak było widać brak emeryta Glika.
Słaba gra skrzydeł, powolność Jóźwiaka, marazm - to wszystko wynika w 90 % z braku formy., każdy kto grał w piłę wie, że formę szykuje się na turniej, mecz - można trafić lub nie - tu ewidentnie nie trafione.
Przecież Rybus, Jóźwiak nie są wybitnymi technikami, ich atutami jest szybkość, ale jak nie ma kondycji to.... stają się zwykłymi kopaczami.
2. Szczęsny uważam że jest dobry ale zawsze był gorszy od Fabiana, zawalił nam masę meczy. Pierwszego gola powinien obronić, to nie był mega mocny czy techniczny strzał, nie był zbyt trudny, zawalili obrońcy a potem on, przy drugim też się nie popisał - znów nam turniej zawali. Juwentus chce się go pozbyć a tu chętnych brak - to świadczy o jego "klasie" i formie. Dodatkowo Fabian swoim charakterem, nawet flegmatyzmem zapewnia spokój, daje taką pewność w obronie, zero nerwowości.
3. Mega talent, ukryty, nieobjawiony Zieliński - ten typ to powinien mieć zakazane nawet oglądanie meczy PL repry w TV. Napoli wypycha go już kolejny rok ze składu, chłop ma prase i marketing niesamowity. Niestety jakoś nie widać ofert na stole... czyżby nie było fanów jego "talentu" ?
Mimo tego, że jest słabiutki, że leje ciepłym moczem na reprezentacje, że nie zagrał dobrego meczu w reprezentacji, to, na nieszczęście nie ma nikogo lepszego od niego. Ale jak ktokolwiek może go chwalić jak on 3 zwody zrobił i raz podał celnie ? To, że zszedł to skutek padliny jaką grał albo nie grał. Na podwórku trampkarze mają lepsze "statystyki".
Taktyka była dobrana dobrze ? - słaby przeciwnik - gramy ofensywnie, oczywiste, tylko napastnik jeden do takiej taktyki

A gdzie Świderski ? On pasuje idealnie do meczy, gdzie w polu karnym będzie zamieszanie to taki Lis, dostawiacz nogi, to był mecz dla niego.
Boniek zawalił, bo słuchał opinii społecznej i może piłkarzy. Brzęczek miał cel awansować do Euro =- zrealizował i w nagrodę dostał kopa.
Sousa - super marketing, pięknie gada, osiągniecia jako piłkarz i... jako trener zero osiągnięć, a wręcz porażki... Dodatkowo nigdy nie był selekcjonerem.
Facet ma bajer niesamowity... opowiada to co wszyscy chcą usłyszeć jak akwizytor - jak by chciał żeby nasi grali - każdy by tak chciał, ale jak na razie h... pokazał i nic nie wskazuje, że coś się zmieni. Co więcej mam jakieś dziwne wrażenie, że on nawet za bardzo naszych piłkarzy nie zdążył poznać.
A nawiasem i podsumowując - najlepsze wyniki PL repra miał w 2016 roku - gdy stawiała autobus... a bronił Fabian.
Był inicjatywa i pomysł

gdzie i w czym ? Przejeb... ze słabiutką Słowacją 2:1 jaki pomysł

3 celne strzały my, oni 2..., była walka

. nie wiem ja chyba inny mecz oglądałem.
Ja oglądałem zmęczonych Polaków, bez zaangażowania, słabych w obronie i słabych w ataku.
Kolejne mecze:
Hiszpania autobus i gra na remis, licząc, że stanie się cud i wyjdzie kontra (akurat osamotniony Lewy jest na tyle dobrym piłkarzem, że sam może zrobić wynik).
Szwecja - musimy wygrać, Świerczok to fizol, który idealnie będzie pasował jako drugi napad na Szwedów.
Czekam na trenera, który w końcu wyjeb.... z kadry turystów Zielińskiego i Linettego i da szansę komuś innemu, choćby i młodemu Kozłowskiemu i Moderowi.
Już się zaczynają kalkulacje