Po pierwsze nie branie prodiża, ale uważam że jego decyzja z zabranie opaski to dobra decyzja. Urazę do lewego to ja mam za te fochy w kadrze i jego kariera klubowa nie ma tu nic do rzeczy. Strzela gole pasterzą a z poważnym zespołami pokroju belgia holandia niemcy portugalia to zazwyczaj go nie ma taki wybitny zawodnik. Pisałem wcześniej ze za kuleszy będziemy szorować dupą o dno i że od odejścia nawałki zaczęło sie dziadostwo które boniek sam zainicjował. Mi ta kadra koło dupy lata nie utożsamiam się z nią. Nawałka trafił na złote pokolenie i zażarło ale dziś z tego złotego pokolenia został lewy który jest u schyłku kariery. Boniek zbudował ranking dla repreentacji i co nam to dało? Graliśmy w LN z dobrymi i dostawaliśmy bęcki a teraz nie dość że biją nas mocni to i słabym to przychodzi bez problemu... Nie zbudowaliśmy po erze nawałki kompletnie nic z lewandowskim !
Bo sam Lewandowski meczu ci nie wygra, zwłaszcza przy podwójnym kryciu i twardej grze, aby strzelał bramki musi dostawać podania, to nie jest Messi czy Yamal, co okiwa trzech i strzeli. I jest sposób na Lewego, jak oglądasz mecze Barcy to widać to doskonale, jak można go wyłączyć skutecznie, twardą gra obrońców i faulami. Zerknij na wczorajszy mecz. Selekcjoner Finlandii ustawił ją doskonale pod grę Polaków, wyłączyli nam skrzydła, sprawiając, że Cash czy Zalewski mieli mało do powiedzenia, a mocny pressing doprowadził do zdobycia gola, po błędzie Skorupskiego. Można obwiniać naszego bramkarza tutaj, ale to jest właśnie odpowiednia taktyka. Do tego raziliśmy nieskutecznością, Piątek strzelał jakby za zadanie miał trafiać w bramkarza i środek bramki. Świderski gdzieś był na początku, a potem go nie było. I wyobraź sobie, że gra Lewandowski. Przecież on by został uznany za współwinowajcę, i dopiero by mu się oberwało.
A że nie zbudowaliśmy nic wielkiego po Nawałce, to czy to wina Lewego? Bo tak to odbieram co piszesz. Myślisz, że jakby nie sarkał za Brzęczka, to byśmy grali wielki futbol? Ma poważne wątpliwości

Jakby nie było, era Lewego się kończy, powinno mu się dać dokończyć karierę w kadrze, pożegnać w odpowiedni sposób, bo to najlepszy napastnik w historii kadry. I budować od nowa, po raz kolejny...