Jak mają wysokie ceny i hu*. rabaty to niech zalicza padaczkę - o klienta trzeba dbać.
Z tego wątku jakby usunąć nachalna reklamę ukochanego sklepu, to by połowa stronny znikła...
Prawda jest brutalna sklep forumowy z rabatami wypada blado na tle konkurencji. Już dawno nic tam nie kupiłem co więcej coraz rzadziej tam zaglądam, już nawet sklepy stacjonarne mają lepsze ceny...l
Czy dobrze rozumiem, że sugerujesz, że Drapieżnik to sklep forumowy? Uważasz, że ktoś bierze kasę za ich reklamę? Ja, Mateo, może ktoś jeszcze? Płacą w funtach czy złotówkach?

Jeżeli tak sądzisz, to brutalną prawdą będzie, że piszesz bzdury, do tego masz problem z emocjami, zwłaszcza zazdrością i zawiścią (mam nadzieję jednak, że się źłe wyraziłeś). Bo nikt od nich kasy nie bierze, do tego Drapieżcy przez kilka lat fundowali nagrody w konkursie na forum (zdjęciowym) czy też nagrody na zlocie w zawodach, tu kilka razy. Więc w ten sposób mają fory. Dziwne aby nie mieli.
Ja uważam, ze najgorszą metodą podchodzenia do jakości sklepów jest cena produktów. Najlepszy to nie ten, co oferuje najniższe ceny, takie jest moje zdanie. Do tego nikt nikogo nie zmusza sią do zakupów gdziekolwiek. Warto więc swoje uwagi zachować dla siebie, zwłaszcza, że nie każdy chce kupić najtaniej. Do tego jakość nie bierze się znikąd. Po co drzec się tutaj, że ktoś jest za drogi? Przecież nie ma tu idiotów, co nie kojarzą co ile kosztuje, każdy się orientuje w cenach raczej dobrze i sam podejmuje wybór, najwidoczniej nie ma anakondy w kieszeni.
Ja do Drapieżców mam sentyment i ich cenię, głównie za to, ze wprowadzili obsługę na wysokim poziomie, jakiej nie było. Bo kto pamięta dramat z Gozdawą czy sklepem sprzedającym Trabucco, wie co trzeba było przeżywać. Może ktoś tego nie docenia, ale wg mnie Drapieżnik sporo sie przyczynił do tego, że wędkarstwo zaczęło mocno ewoluować. Oby takich było jak najwięcej, tego Wam i sobie życzę
Napiszę jeszcze z premedytacją, że czasami specjalnie nawet chwaliłem Drapieżców, aby inni właściciele sklepów zrozumieli, że poziom obsługi jest dla nas wędkarzy ważny, i lubimy czuć się obsłużeni jak prawdziwi klienci. Że tędy droga właśnie. Że konkurować o klientów nie trzeba tylko poprzez obniżanie cen. Do tego pracowałem w handlu i doskonale wiem, jak fatalna jest wojna cenowa i obniżanie cen. Koniec końców traci na tym każdy, łącznie z producentem. I nie miejmy też złudzeń, że polskie ceny są wyższe niż w takim UK, bo podatki jak i koszty (cena prądu, czynszu etc) są wyższe w kraju nad Wisłą niż na Wyspach. To nie chciwość polskich sprzedawców ale realia prowadzenia biznesu w Polsce i za granicą. Na przykład dziś przeczytałem, że rząd czeski szykuje obniżkę podatków, i to bardzo mocną, za to nasz premier stwierdził, że podwyżki podatku są potrzebne aby poradzić sobie z pandemią. Więc u nas jest inna 'optyka' po prostu.
Tak na marginesie, ilu z Was uważa, że SiG jest związany z Drapieżnikiem finansowo w jakiś sposób? Jakie plotki słyszeliście? Dobrze jest się pośmiać, więc chętnie posłucham jakichś. Jak będą, to otworzymy nowy wątek. A teraz można wracać do dyskusji o Black Friday