Autor Wątek: Black Friday 2020  (Przeczytany 99413 razy)

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Black Friday 2020
« Odpowiedź #240 dnia: 26.11.2020, 11:22 »
Ludzie nie dajcie się tak doić. Obserwujemy dokładnie co się dzieje przed promocjami.

To chyba najważniejsze stwierdzenie i przestroga! Sprawdzajmy ceny, bo można się nieźle nadziać. I nie mówię tylko o sklepach wędkarskich :(
Pozdrawiam,
Maciek

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #241 dnia: 26.11.2020, 11:47 »
Ruszamy z wyprzedażami na Black Friday👊

✅Czas trwania 27-29.11
✅Rabaty 20-50%
✅Rabaty sklepowe nie łączą się z rabatami Black Friday

Wszystkie produkty objęte promocją znajdziecie na https://glinywedkarskie.pl/shop/ oraz stacjonarnie w Centrum Wędkarskie Natura Fishing Tarnów
Maciek

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #242 dnia: 26.11.2020, 13:07 »
Azymut, co do sklepu z 'hu*' rabatami, to nie byłbym taki pewien.

Po tym co sobie zaobserwowałem, to zredukowałem koszyk drastycznie. I poważnie się zastanawiam, czy w ogóle tam coś kupić.

A najsensowniej wydaje się zaczekać do polowy stycznia, jak juz ceny wrócą do normalnych poziomów we wszystkich sklepach.

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #243 dnia: 26.11.2020, 13:34 »
Azymut, co do sklepu z 'hu*' rabatami, to nie byłbym taki pewien.

Po tym co sobie zaobserwowałem, to zredukowałem koszyk drastycznie. I poważnie się zastanawiam, czy w ogóle tam coś kupić.

A najsensowniej wydaje się zaczekać do polowy stycznia, jak juz ceny wrócą do normalnych poziomów we wszystkich sklepach.

Pełna racja co do cen.
Po imieniu trzeba na pisać.

Drapieżnik

Ja lubie sklep za szybkość , co zamówie to jest , nieraz ściągneli mi ro co chciałem i nie stukam o tym wieczność.
Cenie ich za reklamacje.

Ale ta obsługa kosztuje z tąd ceny.
I tyle w temacie.
Maciek

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #244 dnia: 26.11.2020, 13:46 »
Tak wiadomo. Dobry pracownik za najniższą krajową pracować nie będzie, ale mnie rozbawił komentarz ziomka pod ich posterm na fc, że 20% max bo więcej to poniżej ceny zakupu będę sprzedawać. Przecież nie od dziś wiadomo, że to nie Biedronka, że takie marże mają i wolumen robi zysk. Zapewne są produkty z 3 cyfrową marżą i nie jest to kilka szt. być może nawet Flagman czy inne drogie sprzęty dużo droższe niż w UK, DE etc. Wiele zaś ma zapewne marże ponad 50% by opłacić wszystko i dla właściciela zostało i motywowało go do dalszego rozwoju.
Ale ważne by mieli stock a nie robią promocję na wszystko a niczego nie ma. Widać jakieś braki ale większość mojego koszyka metodowego jest dostępna i ceny bez zmian od wiosny.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #245 dnia: 26.11.2020, 14:04 »
Pitry to jest oczywiste, że na większość towaru mają 100% narzutu, czyli 50% marzy. Policz sobie ZUS, czynsz, logistykę, pracownicy, media - to wszystko kosztuje. Przy marzy 10% mając obrót 100.000 PLN masz zaledwie 10.000 PLN co starczy na czynsz z mediami.

Offline pitry1987

• Ekspert
« Odpowiedź #246 dnia: 26.11.2020, 14:39 »
Pitry to jest oczywiste, że na większość towaru mają 100% narzutu, czyli 50% marzy. Policz sobie ZUS, czynsz, logistykę, pracownicy, media - to wszystko kosztuje. Przy marzy 10% mając obrót 100.000 PLN masz zaledwie 10.000 PLN co starczy na czynsz z mediami.

Właśnie to podkreśliłem, że dla mnie to normalne. Można powiedzieć, że każdy sezonowy biznes tak ma. Rozbawił mnie po prostu ten komentarz, że 20% i produkty poniżej ceny zakupu idą :)

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
« Odpowiedź #247 dnia: 26.11.2020, 17:48 »
W moim ulubionym stacjonarnym też coś tam przecenili, jak ktoś karpiuje to może coś dla siebie znajdzie :) Ceny jakie są każdy widzi, jakość obsługi na wysokim poziomie. Mają mega tani pellet z Aller Aqua jak ktoś lubi

https://e-koi.pl/pl/promotions/3/default/1/f_producer_28/1
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #248 dnia: 26.11.2020, 18:29 »
#BLACKWEEK #WYPRZEDAŻE

-15% na wszystkie produkty na naszej stronie.🥳🥳🥳

-35% na wędki Robinson Method Feeder TX3.🤩🤩🤩

-25% Kosze MAP.😍😍😍

👉 https://sklep-wedkarski.waw.pl/ 👈

Zapraszamy !🤗🤗🤗

Sklep Wędkarski Trotka
Maciek

Offline pitry1987

• Ekspert
« Odpowiedź #249 dnia: 26.11.2020, 18:49 »
A po tej zapowiedzi -35% na wędki wyższych marek już kaskę na Racer przyszykowałem, a to tylko niby wyższa marka Robinson. No ale cóż może kiedyś :)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #250 dnia: 26.11.2020, 19:20 »
Jak mają wysokie ceny i hu*.  rabaty to niech zalicza padaczkę - o klienta trzeba dbać.
Z tego wątku jakby usunąć nachalna reklamę ukochanego sklepu, to by połowa stronny znikła...
Prawda jest brutalna sklep forumowy z rabatami wypada blado na tle konkurencji. Już dawno nic tam nie kupiłem co więcej coraz rzadziej tam zaglądam, już nawet sklepy stacjonarne mają lepsze ceny...l

Czy dobrze rozumiem, że sugerujesz, że Drapieżnik to sklep forumowy? Uważasz, że ktoś bierze kasę za ich reklamę? Ja, Mateo, może ktoś jeszcze? Płacą w funtach czy złotówkach? :P

Jeżeli tak sądzisz, to brutalną prawdą będzie, że piszesz bzdury, do tego masz problem z emocjami, zwłaszcza zazdrością i zawiścią (mam nadzieję jednak, że się źłe wyraziłeś). Bo nikt od nich kasy nie bierze, do tego Drapieżcy przez kilka lat fundowali nagrody w konkursie na forum (zdjęciowym) czy też nagrody na zlocie w zawodach, tu kilka razy. Więc w ten sposób mają fory. Dziwne aby nie mieli.

Ja uważam, ze najgorszą metodą podchodzenia do jakości sklepów jest cena produktów. Najlepszy to nie ten, co oferuje najniższe ceny, takie jest moje zdanie. Do tego nikt nikogo nie zmusza sią do zakupów gdziekolwiek. Warto więc swoje uwagi zachować dla siebie, zwłaszcza, że nie każdy chce kupić najtaniej. Do tego jakość nie bierze się znikąd. Po co drzec się tutaj, że ktoś jest za drogi? Przecież nie ma tu idiotów, co nie kojarzą co ile kosztuje, każdy się orientuje w cenach raczej dobrze i sam podejmuje wybór, najwidoczniej nie ma anakondy w kieszeni.

Ja do Drapieżców mam sentyment i ich cenię, głównie za to, ze wprowadzili obsługę na wysokim poziomie, jakiej nie było. Bo kto pamięta dramat z Gozdawą czy sklepem sprzedającym Trabucco, wie co trzeba było przeżywać. Może ktoś tego nie docenia, ale wg mnie Drapieżnik sporo sie przyczynił do tego, że wędkarstwo zaczęło mocno ewoluować. Oby takich było jak najwięcej, tego Wam i sobie życzę :)

Napiszę jeszcze z premedytacją, że czasami specjalnie nawet chwaliłem Drapieżców, aby inni właściciele sklepów zrozumieli, że poziom obsługi jest dla nas wędkarzy ważny, i lubimy czuć się obsłużeni jak prawdziwi klienci. Że tędy droga właśnie. Że konkurować o klientów nie trzeba tylko poprzez obniżanie cen. Do tego pracowałem w handlu i doskonale wiem, jak fatalna jest wojna cenowa i obniżanie cen. Koniec końców traci na tym każdy, łącznie z producentem. I nie miejmy też złudzeń, że polskie ceny są wyższe niż w takim UK, bo podatki jak i koszty (cena prądu, czynszu etc) są wyższe w kraju nad Wisłą niż na Wyspach. To nie chciwość polskich sprzedawców ale realia prowadzenia biznesu w Polsce i za granicą. Na przykład dziś przeczytałem, że rząd czeski szykuje  obniżkę podatków, i to bardzo mocną, za to nasz premier stwierdził, że podwyżki podatku są potrzebne aby poradzić sobie z pandemią. Więc u nas jest inna 'optyka' po prostu.

Tak na marginesie, ilu z Was uważa, że SiG jest związany z Drapieżnikiem finansowo w jakiś sposób? Jakie plotki słyszeliście? Dobrze jest się pośmiać, więc chętnie posłucham jakichś. Jak będą, to otworzymy nowy wątek. A teraz można wracać do dyskusji o Black Friday :)

Lucjan

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #251 dnia: 26.11.2020, 19:44 »
Luk nie denerwuj się,nikt nie uważa ,że forum ma jakiekolwiek korzyści płynące ze sklepu z Białegostoku poza doskonałą obsługą,ale tę ma zapewniony każdy klient.
Być może nazwa "forumowy sklep" wzieła się stąd,że dobrze się o nim wysławia wielu forumowiczów.

Ps. Jestem dosyć regularnie w sklepie stacjonarnym Drapieżnik i obsługa zna to forum bardzo dobrze. To wędkarze tacy jak my ,pasjonaci. Znają potrzeby i wymagania łowiących,i być może to jest recepta na sukces-praca połączona z pasją.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #252 dnia: 26.11.2020, 19:53 »
Nie denerwuję się :) Też mam nadzieję, że to 'przejęzyczenie'. Ale piszę, bo podczas rozmowy z Przemkiem Solskim ten mnie zapytał, czy Drapieżnik jest właścicielem SiG (czy coś podobnego). Jak widać usłyszał pewne plotki, te zresztą były już wcześniej, nie czarujmy się. Sprawdzam więc na jakim stopniu ewolucji są te teorie :)
Lucjan

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #253 dnia: 26.11.2020, 20:04 »
Dla mnie oni jako jedni z nielicznych w tej branży, od początku wiedzieli jak istotny jest dziś internet. Nie rzucając się nachalnie z reklamą (a to jest duża umiejętność, bo dziś łatwo jest stracić wiarygodność w necie) postawili na tzw. whisper marketing (marketing szeptany). Jak czegoś nie było ze sprzętu do feedera i metody, to prawie każdy polecał spytać się Drapieżnika. I w moim przypadku często te rzeczy pojawiały się właśnie tam lub były ściągane. Odkąd pamiętam to Drapieżnik był tym sklepem, który był tu polecany. Umiejętnie wpasowali się w "metodowe" trendy obserwując SiG. Pamiętam, że kilka lat temu pisałem tu o nowościach w UK, po czym pojawiały one się szybko w Drapieżniku :)
I w 90% zaspokajają moje metodowo-feederowe potrzeby. Z racji tego, że w wielu miejscach mogę znaleźć niższe ceny aniżeli tam, to wówczas kalkuluję. Czy w ogóle potrzebuję gwarancji, czy coś może mi się szybko zepsuć, jak wiarygodny jest sprzedawca i kiedy dostanę zamówiony towar itp. Jak mi to lata, to kupuję gdzie indziej. Proste, bo dziś jesteśmy Panami swoich laptopów, komórek itp. i nikt nie każe nam kupować online tylko w jednym miejscu. Dla mnie cena jest wyznacznikiem zakupu. Jednak nie zawsze i nie tylko ;) Jak uważam, że coś jest dla mnie tam za drogie, to tego nie kupuję, kupię gdzie indziej. Truizm. 

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 96
« Odpowiedź #254 dnia: 26.11.2020, 20:05 »
Być może nazwa "forumowy sklep" wzieła się stąd,że dobrze się o nim wysławia wielu forumowiczów.

Plus każda negatywna opinia jest od razu bombardowana i sprowadzana do parteru. Wiem, bo sam tego doświadczyłem.

Ps: A w Drapieżniku i tak kupuję ;)