Autor Wątek: Black Friday 2020  (Przeczytany 99469 razy)

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Black Friday 2020
« Odpowiedź #465 dnia: 04.12.2020, 11:31 »
Zabawne są te niektóre komentarze i wesoło się je czyta. A to nie odebrali telefonu, a to nie odpisali na maila, a to nie ma na stanie. Nie wiem, jak Wy to robicie, ale powtórzę jeszcze raz: w piątek zamówione a w poniedziałek pierwsza paczka u mnie. Natomiast druga w środę i co ważne, wszystko, co zamówiłem w Baitbox było na stanie 😁😁😁

Może bardzo wcześnie zrobiłeś zamówienie? Inni robili później, a sklep nie aktualizował stanów na stronie...

Przecież chłopaki raczej tych przygód przykrych tutaj nie zmyślają.

Michał - podstawa to dobre przygotowanie do zakupów, szybka decyzja i wybieranie opcji: "płatność przy odbiorze" ... A propo Michał - drugą paczkę z Baitbox zamówiłem w niedzielę, czy pod koniec Balck Week. Zamówiłem 8 rzeczy i wszystkie 8 spokojnie kupiłem. Myślę, że za dużo emocji w tym wszystkim a za mało wyrachowania ;)
Pozdrawiam Seba

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #466 dnia: 04.12.2020, 11:35 »
Sebek, ale co to zmienia? Jeśli sklep wystawia towar, którego nie ma, jeśli są problemy ze zwrotem kasy... To kwestia jest raczej bezdyskusyjna. Po co w zakupach jakieś wyrachowanie?
Warto pisać o takich rzeczach, by za rok mniej ludzi się nadziało. Ludzie będą świadomi ryzyka i mogą się bawić w wyrachowanie wtedy. Uda się - super. Nie uda - nie będzie zdziwienia.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #467 dnia: 04.12.2020, 11:41 »
Ano nie zmyślam. :( Czekam na zwrot kasy ...
;)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #468 dnia: 04.12.2020, 11:47 »
Seba, napisz Mirkowi, że się sfrajerzył i musi zastosować więcej wyrachowania ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #469 dnia: 04.12.2020, 12:01 »
😂👍
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #470 dnia: 04.12.2020, 12:09 »
Zabawne są te niektóre komentarze i wesoło się je czyta. A to nie odebrali telefonu, a to nie odpisali na maila, a to nie ma na stanie. Nie wiem, jak Wy to robicie, ale powtórzę jeszcze raz: w piątek zamówione a w poniedziałek pierwsza paczka u mnie. Natomiast druga w środę i co ważne, wszystko, co zamówiłem w Baitbox było na stanie 😁😁😁

Może bardzo wcześnie zrobiłeś zamówienie? Inni robili później, a sklep nie aktualizował stanów na stronie...

Przecież chłopaki raczej tych przygód przykrych tutaj nie zmyślają.

Michał - podstawa to dobre przygotowanie do zakupów, szybka decyzja i wybieranie opcji: "płatność przy odbiorze" ... A propo Michał - drugą paczkę z Baitbox zamówiłem w niedzielę, czy pod koniec Balck Week. Zamówiłem 8 rzeczy i wszystkie 8 spokojnie kupiłem. Myślę, że za dużo emocji w tym wszystkim a za mało wyrachowania ;)

Seba kupowałeś niszowe tematy 95% ludzi z forum o nich nie słyszało.... - a poślizg w BB mieli na towarze którzy schodzi i jest popularny u wędkarzy metodowych....

Dali dup ... y w BB jak zawsze.
Sam jak u nich coś chciałem kiedyś kupić to wpierw dzwoniłem czy to fizycznie mają... tyle razy się u nich poślizgnołem - że omijam ten sklep szerokim łukiem.
Maciek

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #471 dnia: 04.12.2020, 12:16 »
Zauważyłem, że są dwie grupy. Jedni "bronią" danego sklepu, bo udało się zrealizować w czasie/ilości/asortymencie zamówienie, inni są negatywnie nastawieni do tych sklepów - z oczywistych powodów. Mógłbym jeden sklep zachwalać pod niebiosa, bo przesyłka ekspresowo i w całości zrealizowane zamówienie, z innym zaś sklepem wałkować temat do przysłowiowego "porzygu". Ja to skwituję po raz kolejny: jeśli ktoś sobie nie radzi w danej gałęzi handlu (internetowa, stacjonarna), nie jest w stanie opanować wszystkiego, powinien z jednego frontu zrezygnować. Albo wydzielić osobną "grupę". A łapiąc wszystkie sroki za ogon, to w efekcie mamy tylko kupę piór w garści. Tak to wygląda i jest to fakt niezaprzeczalny. Bo albo ktoś wyciąga wnioski z niedociągnięć i je eliminuje, albo trwa na tym "posterunku", przez co tylko tracą klienci.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #472 dnia: 04.12.2020, 12:33 »
Zauważyłem, że są dwie grupy. Jedni "bronią" danego sklepu, bo udało się zrealizować w czasie/ilości/asortymencie zamówienie, inni są negatywnie nastawieni do tych sklepów - z oczywistych powodów. Mógłbym jeden sklep zachwalać pod niebiosa, bo przesyłka ekspresowo i w całości zrealizowane zamówienie, z innym zaś sklepem wałkować temat do przysłowiowego "porzygu". Ja to skwituję po raz kolejny: jeśli ktoś sobie nie radzi w danej gałęzi handlu (internetowa, stacjonarna), nie jest w stanie opanować wszystkiego, powinien z jednego frontu zrezygnować. Albo wydzielić osobną "grupę". A łapiąc wszystkie sroki za ogon, to w efekcie mamy tylko kupę piór w garści. Tak to wygląda i jest to fakt niezaprzeczalny. Bo albo ktoś wyciąga wnioski z niedociągnięć i je eliminuje, albo trwa na tym "posterunku", przez co tylko tracą klienci.

Ja w tej sytuacji nie widzę - NIE RADZENIA sobie.... - dla mnie to czyste cwaniactwo i ich metody... na pozyskanie kliienta w bambuco....
Widnieje na stanie - nóż kupi... nóż zapłaci przelewem... - a jak zapłąci to może zaczeka.... i sie kręci.... licznik.

Nie wątpliwie BB - stacjonarny robi wrażenie nie byłęm ale filmy , zdjęcia w necie - walą po gałach . Duży piękny sklep - tylko jakby coś nie do końca chodziło.
Maciek

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #473 dnia: 04.12.2020, 12:39 »
Seba, napisz Mirkowi, że się sfrajerzył i musi zastosować więcej wyrachowania

ano tak, ja jestem prosty chłoporobotnik i zapłaciłem przelewem zamiast za pobraniem jak mądrzejsi radzili ;)

spoko, licze, że kasa dojdzie, taki już jestem (naiwny ?) ;)
;)

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
« Odpowiedź #474 dnia: 04.12.2020, 17:38 »
Sebek, ale co to zmienia? Jeśli sklep wystawia towar, którego nie ma, jeśli są problemy ze zwrotem kasy... To kwestia jest raczej bezdyskusyjna. Po co w zakupach jakieś wyrachowanie?
Warto pisać o takich rzeczach, by za rok mniej ludzi się nadziało. Ludzie będą świadomi ryzyka i mogą się bawić w wyrachowanie wtedy. Uda się - super. Nie uda - nie będzie zdziwienia.

Pisząc "Wyrachowanie" mam na myśli Skuteczność, czyli wybór, decyzję i szybkie klick.... A Mirkowi, Broń Boże nigdy bym czegoś takiego nie powiedział i nawet mi on na myśl nie przyszedł :beer:

@ Maciej - sprzęt karpiowy i spożywka to nie towar niszowy w sklepie karpiowym. Tym bardziej gdy robią na niego promke 30%. Przynajmniej nie dla mnie ;)

Poza tym nie raz na tym forum było pisane, że paka za pobraniem traktowana jest przez sklepy priorytetowo z oczywistych względów i wiele osób już to wie. W ten sposób albo otrzymują przesyłkę w pierwszej kolejności albo unikają sytuacji z oczekiwaniem na zwrot gotówki za niektóre rzeczy w koszyku.
Pozdrawiam Seba

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #475 dnia: 04.12.2020, 20:50 »
A ja w tym roku wydałem mało, ale na konkretnie przecenione towary. I wszystko przyszło jak trzeba, nawet z kwestionowanych tutaj sklepów 8)

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #476 dnia: 04.12.2020, 21:28 »
A ja w tym roku wydałem mało, ale na konkretnie przecenione towary. I wszystko przyszło jak trzeba, nawet z kwestionowanych tutaj sklepów 8)
A ja nie wkręciłem się w BF i nie kupiłem nic-zatem nikt mnie nie oszukał, a wszystkie niezamówione przeze mnie paczki dotarły w należytym porządku 8) zapasy zanęt uzupełnię świeże dzięki temu, że wykupiliście stany ;D

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
« Odpowiedź #477 dnia: 05.12.2020, 14:44 »
Właśnie przyszła ostatnia paczka z BF a mianowicie kombinezon Fladena zamówiony na portalu "zlowokazje". Paczka szla tydzien, bo zaa granicy a dokładniej Holandii. Kombinezon po prostu sztos :D Wygodny i ciepły. I pomyśleć, że w ostatniej chwili go znalazłem, o 100 zł tańszy niż same spodnie z matrixa na które się nastawiałem hehe :)
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline pawlica

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #478 dnia: 05.12.2020, 15:34 »
Właśnie przyszła ostatnia paczka z BF a mianowicie kombinezon Fladena zamówiony na portalu "zlowokazje". Paczka szla tydzien, bo zaa granicy a dokładniej Holandii. Kombinezon po prostu sztos :D Wygodny i ciepły. I pomyśleć, że w ostatniej chwili go znalazłem, o 100 zł tańszy niż same spodnie z matrixa na które się nastawiałem hehe :)

ledi podaj proszę jakiegoś linka z tym sklepem w Holandii. Też szukam czegoś na zimę

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
« Odpowiedź #479 dnia: 05.12.2020, 15:48 »

ledi podaj proszę jakiegoś linka z tym sklepem w Holandii. Też szukam czegoś na zimę
portal zlowokazje.pl - musisz śledzić, bo pojawiają się fajne rzeczy po przystępnych cenach.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg