Autor Wątek: Picker, feeder, kołowrotki do nich oraz kołowrotek do wagglera  (Przeczytany 5961 razy)

Offline Wojtas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 42
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Picker, feeder, kołowrotki do nich oraz kołowrotek do wagglera
« Odpowiedź #30 dnia: 07.12.2020, 10:19 »
Stwierdzenie które padło  mówiące , że atrax a potem długo nic jest sporo na wyrost. I nie mówię tu , że tubertini jest złe. W prosty przeciwnie to całkiem udane kije w fajnych pieniądzach . To ,  że używa ich spora liczba osób na zawodach nie znaczy ,  że ta wędka to już mistrzostwo świata. Wpływ na to ma głównie cena , bo za 300 zł mamy kij do klasyka na zawody , a nie każdego kto startuje w zawodach stać na kij za 1000 zł tym bardziej , że zawody w pewien sposób wymuszają posiadanie kilku wędek. Feedersklep mocno postawił na reklamę marki tubertini i teraz zbiera tego efekty. A jak wiemy reklama dźwignią handlu

Offline LUKAPIO

• Ekspert
  • Reputacja: 39
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 07.12.2020, 14:40 »
Ja sobie sprawiłem Flagman Cast Master picker 2,70 :D jeszcze na rybkach nie był ale na sucho wedka jest śliczna, cieńsza niż mój palec wskazujący i leciutka :) troche było o niej na forum i chyba same dobre opinie
Profil na Instagramie: lukapio_fishing
Profil na Facebooku: Lukapio Fishing

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 07.12.2020, 18:51 »
Nie chcę się czepiać za bardzo ,ale żeby dyskutować albo dyskryminować niektóre produkty ,trzeba by było najpierw wziąść je w łapy i dopiero ocenić  ,w każdej marce znajdzie się kilka fajnych patyków,tak się składa że marka Tubertini jest od lat ,a to że w Polsce zyskuje popularność dopiero teraz to mi osobiście nie przeszkadza ;),zauważyłem i pisze to po raz kolejny, że na forum jak ktoś k..wa nie łowi Drenanem czy Prestonem to już nie ma o czym z nim gadać :facepalm:

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #33 dnia: 07.12.2020, 22:22 »
Nie chcę się czepiać za bardzo ,ale żeby dyskutować albo dyskryminować niektóre produkty ,trzeba by było najpierw wziąść je w łapy i dopiero ocenić  ,w każdej marce znajdzie się kilka fajnych patyków,tak się składa że marka Tubertini jest od lat ,a to że w Polsce zyskuje popularność dopiero teraz to mi osobiście nie przeszkadza ;),zauważyłem i pisze to po raz kolejny, że na forum jak ktoś k..wa nie łowi Drenanem czy Prestonem to już nie ma o czym z nim gadać :facepalm:
Coś w tym jest kolego :bravo: :thumbup: To samo jak czytam o Flagmanie, Tubertinii, By Dome itd, że są 'wcisnane" i siła reklamy robi swoje. Ale chwileczkę-zachłystywanie się Daiwą, Prestonem, Mapem już jest ok?I czytanie ochów i achów...Zdrowy rozsądek polega na tym, że na tym już dość sporym rynku w PL mamy wybór-i dobrze, mamy wybór droższych, tańszych i budżetowych sprzętów.
Cały wic polega na tym, że w każdej z tych grup mamy zarówno "perełki" w stosunku cena-jakość, jak i buble, o których można poczytać na forum i to sztuką naszych doświadczeń jest, gdzie ulokujemy nasze pieniądze. Poza kilkoma grupami, które czerpią $$$ z polecania danej marki, dla większości jest to hobby i wielu pasjonatów ze sprzętem z niższej półki, ale z wiedzą nt zachowania danego gatunku w boju spierze tych "markowych". Każdy z nas by chciał dogonić króliczka i firmy dokładnie na tym żerują wypuszczając nam nowe serie i robiąc wokół tego szum-z jednej strony dobrze, a z drugiej, gdzieś każdy sam musi znaleźć ten pkt pośredni. Najważniejsze by wiedzieć, że to nie marka wędki a jej odpowiedni dobór do łowiska może nas wspomóc, cała reszta to techniczno-reklamowy pic.

Offline desertsky

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #34 dnia: 09.12.2020, 07:53 »
Bez pośpiechu szukam, czytam. Dziś zakupiłem kołowrotek do odległościówki - Okuma Carbonite 2M FD 35M!

Kołowrotek dotarł i wszystko fajnie, ale podczas otwierania kabłąka wydobywa sie dziwny dźwięk jakby coś przeskakiwało. Jednocześnie daje to wrażenie, ze ten typ tak ma. Zastanawiam sie takze czy nie popełniłem błędu w wyborze wędki, czy nie bedzie ona zbyt sztywna dla małych ryb. Mówię o Trabucco Precision RPL Match Carp.

Offline desertsky

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #35 dnia: 22.12.2020, 23:17 »
Jeśli chodzi o picker, to wybór padł na Flagman Cast Master oraz kupiłem dwie Okumy Baitfeeder. Na pierwszy rzut oka fajny budżetowy sprzęt.