Autor Wątek: Feeder 3,3 do 500 zł  (Przeczytany 6692 razy)

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
Odp: Feeder 3,3 do 500 zł
« Odpowiedź #30 dnia: 20.11.2020, 17:57 »
Może jeszcze raz napiszę bo niektórzy nie rozumieją, szukam wędki feder 330cm do 500zł, będę wdzięczny za konkretne rady i bardzo proszę jeśli ktoś zamierza mi pomóc to bardzo dziękuję a jak ktoś zamierza mnie pouczać, walić epitetami że się nie znam i nie mam pojęcia to będę wdzięczny za to aby poprostu zwyczajnie po ludzku nic nie pisał. Dziękuję i przepraszam jeśli kogoś uraziłem.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2244
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 20.11.2020, 17:59 »
I na tym zakończmy, bo zacznę przyznawać odznaczenia.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 20.11.2020, 18:19 »
Wspomniany wcześniej Preston Monster X 11ft albo ta Daiwa N'ZON S MEDIUM FEEDER 3,30 / ≤80G.
Wspomniane modele Tubertini są przeciętne i nie sugeruj się, że masa ludzi je poleca, bo to idealny przykład dobrego marketingu który zadziałał.
Jeszcze rok temu wiele osób by nie kupiła od nich wędki, a obecnie wychodzi na to, że wszystkie ich kije to same cudeńka ;) W rzeczywistości takich wędek jest masa na rynku. Z każdej firmy w tej kwocie znajdzie się coś przyzwoitego.

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #33 dnia: 20.11.2020, 18:35 »
Wspomniany wcześniej Preston Monster X 11ft albo ta Daiwa N'ZON S MEDIUM FEEDER 3,30 / ≤80G.
Wspomniane modele Tubertini są przeciętne i nie sugeruj się, że masa ludzi je poleca, bo to idealny przykład dobrego marketingu który zadziałał.
Jeszcze rok temu wiele osób by nie kupiła od nich wędki, a obecnie wychodzi na to, że wszystkie ich kije to same cudeńka ;) W rzeczywistości takich wędek jest masa na rynku. Z każdej firmy w tej kwocie znajdzie się coś przyzwoitego.
Ok, a co powiesz o Trabucco selektor 2 częściowa? lub Nevis Vanity Carp Feeder 330/90cw

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
« Odpowiedź #34 dnia: 20.11.2020, 19:09 »
Nie miałem styczności z tymi wędkami ale Trabucco sprawdzone w bojach przez forumowiczów, kijek jest w porządku.
O Nevisie wiem tyle, że zdania są podzielone. Jednym pasuje, drudzy narzekają.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 322
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 20.11.2020, 19:17 »
Już chciałem popcorn robić a Michał jak zawsze wszystko zepsuł :D :P najlepsze są wpisy podparte filmikami , no bo przecież to muszą być super wędziska bo pan X tak powiedział ;D :P   
A wracając do tematu to przejrzyj ofertę pod kątem : jaki blank T24,T30 a może inny lepszy lub gorszy, jakie przelotki 1 czy 2 stopkowe oraz czy Sic lub inne  , jaki uchwyt kołowrotka jakie szczytówki i ich ilość oraz uchwyt wędziska. Jeśli będziesz to wiedział to porównaj sobie oferty i może się okazać że wędzisko za 600 jest niekoniecznie parametrami lepsze od tego za 350 . Ale przecież ono musi być najlepsze bo tak powiedział pan X, który notabene znany jest tylko z tego że jest Youtuberem. :)

-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #36 dnia: 20.11.2020, 19:20 »
Powiem tak nie robię w marketingu ,ale miałem kije Tubertini w łapach i są solidnie wykonane,Flexo czy Atrax to nie Drenan z najwyższej półki czy Garbolino czy Daiwa ,ale w tej cenie to solidne patyki dobrze wykonane ,poza tym w swojej ofercie mają też dużo droższe kije ,które może są nawet lepiej wykonane jak nie jeden Drenan czy Preston :)

Offline pawlica

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #37 dnia: 20.11.2020, 19:21 »
Kup sobie monstera , zobaczysz jak Ci leży i czy będziesz szukał czegoś szybszego czy odwrotnie.  Dla mnie kij ma się podobać i pracować jak ja lubię a nie kolegom z forum czy yt. Jak podejdzie Ci flexo to czemu nie , jak dla mnie 3.6 bo jest szybszy co wolę. Kup , idź nad wodę , wyciągnij parę ryb każdej wielkości i zobaczysz . Pytasz- to Ci koledzy odpowiadają z własnego doświadczenia co jest dobre więc albo kup coś , co Ci się sugeruje albo nie zakładaj takich wątków i decyduj sam.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #38 dnia: 20.11.2020, 19:23 »
Sedno sprawy Janusz ,ale tu zauważyłem kurde ,że jak nie masz Drenana,Prestona czy Daiwy z wyższej półki to już porażka ,że niby inny marki nie mają dobrych patyków haha dobre :P

Offline Laur77

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Galeria
« Odpowiedź #39 dnia: 20.11.2020, 19:35 »
Ok, a co powiesz o Trabucco selektor 2 częściowa? lub Nevis Vanity Carp Feeder 330/90cw
Gorąco polecam Selektora Trabucco ( Trabucco Selektor XS Supreme Feeder 3,3 // ≤80g ) wędka jak na swoją cenę rewelacyjna. Sam łowię na kijki 3,3 i 3,6 Trabucco i szczerze przerobiłem Drennany itp. i szybko zmieniłem na swoje ulubione - nie dajmy się zwariować z tymi super firmami. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak chcesz wydać 5 stówek to śmiało i gorąca polecam ten kijek (w sklepie na D kosztuje niecałe 400) - doskonale sobie radzi z rybami 10 kg+ jak również z małymi płotkami :)
Wawrzyn

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 322
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #40 dnia: 20.11.2020, 19:40 »
Ale żeby nie było tak pięknie to czasem trzeba wydać większą kasę na przykład żeby kupić bardzo dobre wędzisko dystansowe które nigdy nas nie zawiedzie i zostanie z nami przez długie lata. W tym wypadku najmniejsze "oszukanie" podczas projektowania i produkcji wędziska bardzo szybko wyjdzie w "praniu ".
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline pawlica

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #41 dnia: 20.11.2020, 19:44 »
Kolega ma do wydania 500zl na kij to czemu mu proponować , że zaraz ma kupić cały zestaw w tym budżecie bo " można"?