Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 432891 razy)

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016
« Odpowiedź #150 dnia: 30.11.2015, 17:39 »
Filip ja będę drugi. Nigdy nie łowiłem na tyczkę.
Zbyszek

Offline michał1995

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #151 dnia: 30.11.2015, 17:39 »
No to jestem 2 w kolejce :(
Pozdrawiam
Michał ;)

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #152 dnia: 30.11.2015, 22:25 »
Wydaje mi się że jednak jak już wcześniej pisano zlot powinien odbyć się w centralnej Polsce. Nie piszę tego przez to że akurat mieszkam w Warszawie lecz tak będzie po prostu sprawiedliwie. Ostatnio jechaliśmy ponad 300km i nie był to problem lecz jeśli ktoś miałby jechać 800km to wygląda to słabo. Do centrum Polski każdy będzie miał równe szanse i nie będzie pretensji. Wiadomo że każdy będzie miał inną odległość lecz unikniemy w ten sposób chorych odległości.

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline andrzej

• Reputacja: 49
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #153 dnia: 30.11.2015, 22:43 »
Wydaje mi się że jednak jak już wcześniej pisano zlot powinien odbyć się w centralnej Polsce. Nie piszę tego przez to że akurat mieszkam w Warszawie lecz tak będzie po prostu sprawiedliwie. Ostatnio jechaliśmy ponad 300km i nie był to problem lecz jeśli ktoś miałby jechać 800km to wygląda to słabo. Do centrum Polski każdy będzie miał równe szanse i nie będzie pretensji. Wiadomo że każdy będzie miał inną odległość lecz unikniemy w ten sposób chorych odległości.
To w Halinowie.

Offline David89

• Reputacja: 3
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #154 dnia: 01.12.2015, 01:38 »
Ja od siebie polecam to Łowisko w ok Konina http://www.lowiskouroberta.pl/ Naprawdę jest tam fajnie ładnie czysto i przyjemnie ;) Rybki tez są,jest z czym powalczyć (duże karpie i jesiotry karasie,liny) Zreszta można zobaczyć sobie filmik promujący Łowisko ;)

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #155 dnia: 01.12.2015, 07:03 »
Pięknie. Wszyscy mogliby łowić blisko siebie.
Zbyszek

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #156 dnia: 01.12.2015, 07:39 »
Ja od siebie polecam to Łowisko w ok Konina http://www.lowiskouroberta.pl/ Naprawdę jest tam fajnie ładnie czysto i przyjemnie ;) Rybki tez są,jest z czym powalczyć (duże karpie i jesiotry karasie,liny) Zresztą można zobaczyć sobie filmik promujący Łowisko;)

Łowisko dobre na takie imprezy. Ciekawe jak tam z rybostanem. Lokalizacja dość centralna. Ciekawe czy jest możliwość rezerwacji łowiska, a przynajmniej części. Żeby nie przeszkadzały postronne osoby.

Halinów też nie najgorszy. Ale chyba lepiej wybrać coś bardziej zacisznego i z noclegiem bezpośrednio przy wodzie.

Jest też Deszczownia w Iwnie koło Poznania. Niestety znów nie w centrum, ale ryb nie brakuje.
Wyniki zawodów:
http://www.leszcz.pl/zawody.php?data=2014-04-05,%20Iwno
Łowisko:
http://www.leszcz.pl/lowisko.php?lo=74
Grzegorz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #157 dnia: 01.12.2015, 11:36 »
Ciekawe te schematy na karpia, ze strony leszcz.pl  'Najlepsza jest odległościówka' - jakoś nie chce mi się w to wierzyć :D
Płytkie to łowisko Deszczownia, typowy karpodrom. Dobry do tyczki, co? :)
Lucjan

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #158 dnia: 01.12.2015, 12:21 »
Płytkie to łowisko Deszczownia, typowy karpodrom. Dobry do tyczki, co? :)

Ja tam nigdy nie łowiłem, ale patrząc na wyniki wygląda obiecująco. Widać każdy coś tam połowił, średnio 17-18 kg to nieźle jak na zawody.
Łowisko na pewno fajne do tyczki, choć myślę, że odległościówka i metoda też się tam sprawdzają.

Generalnie moim zdaniem, niezależnie od stosowanej metody, komercja gwarantuje, że rybę złowi każdy. Można też poćwiczyć, podpatrzeć jak łowią inni (w praktyce) bo wiadomo, jak bywa na łowiskach PZW. Ty Luk, możesz pokazać łowienie karpi tyczką, ja również mogę z tej strony coś pokazać. Ze swojej strony chętnie podpatrzę jak inni łowią na metodę bo w tej kwestii jestem mocno z tyłu. Tak więc warto wybrać, już niezależnie od lokalizacji i samego miejsca, po prostu łowisko, na którym będziemy łowić a nie dłubać w nosie ;p
Grzegorz

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #159 dnia: 01.12.2015, 12:42 »
A może zaproponujemy już konkretne terminy?
Np. 20-22.05
26(27) - 29.05 weekend z Bożym Ciałem
3-5.06
albo cuś podobnego

Będę wiedział czy mam szanse na wyjazd.
;)

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #160 dnia: 01.12.2015, 13:14 »
Zróbcie 4 osobne lokalizacje jeśli ciężko się porozumieć. Na co dzień łączy nas internet i cyfrowa platforma ... nad wodą zrobimy to samo, pod namiotem na stole monitor komputer i skype - będzie wideokonferencja :) A całość transmitowana na forum dla tych którzy nie mogą dojechać.
Można nawet zrobić e-zawody wędkarskie :)

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #161 dnia: 01.12.2015, 13:57 »
Zróbcie 4 osobne lokalizacje jeśli ciężko się porozumieć.

Na razie ludzie podają ciekawe według nich, atrakcyjne wędkarsko lokalizacje. Nie było jeszcze mowy o wybieraniu. To dobrze, że każdy coś proponuje bo ja na przykład nie znałem wielu z miejsc tutaj wymienionych a są godne uwagi. Jeśli chodzi zaś o sam wybór, to powinien to zrobić organizator uwzględniając głosy i opinie użytkowników forum, ale jednak organizator. Wtedy nie będzie mowy o braku porozumienia.
Grzegorz

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #162 dnia: 01.12.2015, 14:10 »
Czyli normalka. Jak na większości portali. Demokracja jest do bani! Kłótnie,przepychanki i zero kompromisu! Jak dla mnie? Redakcja podaje lokalizację w minimum centralnej Polsce. (oczywiście po rozpoznaniu warunków)  Kto się pisze zapraszamy. Komu nie po drodze? czyta relację i zazdrości odważnym! Sory chłopaki. Zawsze będzie ktoś nie zadowolony. Dla tego zlot narzucony odgórnie i bezdyskusyjnie. Oczywiście pomocne sugestie na PW dla Adminów.
Arek

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #163 dnia: 01.12.2015, 14:26 »
Czyli normalka. Jak na większości portali. Demokracja jest do bani! Kłótnie,przepychanki i zero kompromisu! Jak dla mnie? Redakcja podaje lokalizację w minimum centralnej Polsce. (oczywiście po rozpoznaniu warunków)  Kto się pisze zapraszamy. Komu nie po drodze? czyta relację i zazdrości odważnym! Sory chłopaki. Zawsze będzie ktoś nie zadowolony. Dla tego zlot narzucony odgórnie i bezdyskusyjnie. Oczywiście pomocne sugestie na PW dla Adminów.

Ale gdzie Ty widzisz kłótnie i przepychanki? :-\ Ślędzę ten temat od początku i nie widzę, by ktoś się w nim kłócił. Ludzie w dobrej wierze, podają swoje propozycje organizacji. Czy to coś złego? A sam wybór z propozycji powinien być faktycznie rolą organizatora. Nie ma innej opcji. Mnie akurat obojętne gdzie. Przyjadę tam, gdzie będzie impreza. Ale podyskutować można, w końcu to forum jest ;)
Grzegorz

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #164 dnia: 01.12.2015, 14:41 »
Ciut przesadziłem. ;) Ale to tak dla szybszego kompromisu :) Bo czym bliżej, może być trudniej. To tak z doświadczenia. Luzik. Ale myślisz że bez odgórnej decyzji uda się inaczej? Było by fajnie.
Arek