Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 433347 razy)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016
« Odpowiedź #435 dnia: 28.01.2016, 21:29 »
Mi też pasuje Batorówka :D

:thumbup: :beer:
Krzysztof

johnny12

• Gość
« Odpowiedź #436 dnia: 28.01.2016, 21:52 »
Witam, najpierw ustaliliście że na łowisku u Roberta,  potem problem z datą, a teraz widzę że i z łowiskiem.

Edycja administratora:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=1878.0
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2757.0

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #437 dnia: 28.01.2016, 21:54 »
Witam, najpierw ustaliliście że na łowisku u Roberta,  potem problem z datą, a teraz widzę że i z łowiskiem.

Jaki problem?
Grzegorz

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #438 dnia: 28.01.2016, 21:56 »
U Roberta jest za głęboko, łowisko płytkie z głębokim się miesza, ryba emigruje, może połowisz może nie, więc jest mały dylemat. Każdy chce pobawić się troche z rybami podczas zlotu a nie dłubać w nosie.
Krzysztof

johnny12

• Gość
« Odpowiedź #439 dnia: 28.01.2016, 21:59 »
Kurna, liczy się chyba dobra zabawa i wspólne spotkanie, nawet jak nic nie złapę to i tak się nie będę wkurzał - przyzwyczaiłem się na wodach pzw.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #440 dnia: 28.01.2016, 22:00 »
A ja się bede wkurzał, przejadąc 340 km, zapłacąc za wstęp i nie skorzystać
Krzysztof

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #441 dnia: 28.01.2016, 22:02 »
kurna liczy się chyba dobra zabawa i wspólne spotkanie nawet jak nic nie złapę to i tak się nie będę wkurzał -przyzwyczaiłem się na wodach pzw

To zależy ile masz kilometrów do przejechania. Ty o ile się orientuję masz blisko. Ale na przykład ja, jadąc 400 km wolał bym, żeby jednak coś połowić. I tego też życzył bym każdemu. Atmosfera, spotkanie, klimat, zlot - tak, to jest najważniejsze. Ale nie zapominajmy, że to też nie jest zlot kółka dyskusyjnego filatelistów tylko wędkarzy. Fajnie by było jednak połowić i żeby każdy sobie rybek trochę pociągnął. W ten sposób wymienimy też doświadczenia. Ja liczę, że poduczę się, podpatrzę łowienia na methodę. No ale jak ryby nie będą brały to co zobaczę? ;)

A ja się bede wkurzał, przejadąc 340 km, zapłacąc za wstęp i nie skorzystać

No jakby nie było, myślę, że większość. No chyba, że do łowiska miał bym 20 km. Ale jak jadę pół Polski, na nowe i nieznane łowisko to fajnie by było też atrakcyjne rybostanem.
Grzegorz

johnny12

• Gość
« Odpowiedź #442 dnia: 28.01.2016, 22:02 »
Spoko rozumiem, ja się już nie odzywam, co wybierzecie to będzie :)

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #443 dnia: 28.01.2016, 22:06 »
Spoko rozumiem, ja się już nie odzywam, co wybierzecie to będzie :)

Ja też się dostosuję do tego, co wybierze większość. Naważniejsze jest spotkanie. Ale wybór łowisk jest jednak duży więc warto skorzystać z tej możliwości wyboru możliwie jak najlepszej opcji. By dojazd był w miarę równy, by można było tam połowić dowolną metodą, żeby ryb było możliwie jak najwięcej. Infrastruktura, podejście właścicieli, wolne terminy, okolica to też nie bez znaczenia. :)
Grzegorz

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #444 dnia: 28.01.2016, 22:09 »
Szczegóły są jednak bardzo ważnym atutem każdego z łowisk jakie chcemy wybrać dla nas abyśmy byli wszyscy zadowoleni.
Krzysztof

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #445 dnia: 28.01.2016, 22:14 »
No i żeby miało minimum 300 m ;)
Robert

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #446 dnia: 29.01.2016, 00:06 »
No i żeby miało minimum 300 m ;)
Dokładnie

Nie muszę połowić lecz przez dwa dni 30 kg kuku wywiozę

Ta Batorowka to faktycznie blisko z Wawy ale przecież to tylko propozycja w sumie nie ukrywajmy kogoś kto się zna na organizowaniu podobnych imprez.

Kończy się ankieta i później jedziemy z miejscem

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline jaasieek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Feeder Fans
« Odpowiedź #447 dnia: 29.01.2016, 01:00 »
Panowie ,jeśli macie problem z wyborem to polecam łowisko Batorówka . Będą tam organizowane zawody Milo Carp Masters.
Właściciele są super mili i bardzo zaangażowani w przedsięwzięcie . Mogę zdradzić ,że na nasze zawody właściciele na własną rękę próbują nam nawet pomóc w Urzędzie Marszałkowskim ,załatwili dodatkowo Puchar Burmistrza z Jego udziałem, załatwili media (może nawet telewizję). Tak więc łowisko jest godne polecenia, są też miejsca noclegowe za 30-40 zł od osoby , jest jedzonko itp.
Jakbyście chcieli to proszę powołać się na mnie , a na pewno właściciele zaangażują się na maxa i wszyscy będą zadowoleni.
Ryb jest dużo , na jesień dodatkowo było wpuszczone 1 tona  ryb - karpi od 3 kg do 15 kg.

Link do łowiska http://zalewbatorowka.pl/

Dodatkowo robimy też na tej wodzie spotkanie  klubowiczów Milo z całej Polski  https://www.facebook.com/events/103688190016823/103710666681242/

Batorówka jest bardzo ładnym miejscem, jest to zbiornik zaporowy na rzece Rawce, która jest jedną z najczystszych rzek w Polsce. Przez to że jest to zbiornik przepływowy sprawdzają się przynęty typowe na zbiorniki komercyjne jak na wody PZW to zależy od dnia. Właściciele są bardzo życzliwi, ale trzymają rygor odnośnie czystości typu pety, papierki itp., ale to na duży plus. Należy używać maty, haczyków bezzadziorowych, oraz preparatu odkażającego, ale to standard na zbiornikach komercyjnych. Z jednej strony zbiornika jest bardzo duuuuuży plac (strzelam 1,5-2,5 hektara)  gdzie można zaparkować samochód i na pewno rozbić namiot, to już kwestia dogadania. Na minus to wielkość łowiska, jest około 3 ha, obstawiam że wejdzie maksymalnie około 40- 45 wędkarzy. Nasuwa się pytanie ilu nas może być, ale tego nikt nie jest w stanie na dzień dzisiejszy określić.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #448 dnia: 29.01.2016, 05:46 »
Panowie ,jeśli macie problem z wyborem to polecam łowisko Batorówka . Będą tam organizowane zawody Milo Carp Masters.
Właściciele są super mili i bardzo zaangażowani w przedsięwzięcie . Mogę zdradzić ,że na nasze zawody właściciele na własną rękę próbują nam nawet pomóc w Urzędzie Marszałkowskim ,załatwili dodatkowo Puchar Burmistrza z Jego udziałem, załatwili media (może nawet telewizję). Tak więc łowisko jest godne polecenia, są też miejsca noclegowe za 30-40 zł od osoby , jest jedzonko itp.
Jakbyście chcieli to proszę powołać się na mnie , a na pewno właściciele zaangażują się na maxa i wszyscy będą zadowoleni.
Ryb jest dużo , na jesień dodatkowo było wpuszczone 1 tona  ryb - karpi od 3 kg do 15 kg.

Link do łowiska http://zalewbatorowka.pl/

Dodatkowo robimy też na tej wodzie spotkanie  klubowiczów Milo z całej Polski  https://www.facebook.com/events/103688190016823/103710666681242/

Nasuwa się pytanie ilu nas może być, ale tego nikt nie jest w stanie na dzień dzisiejszy określić.

Głosuje 46 osób to tak z 10 pewnie odpadnie albo lepiej to daje nam ponad 30 osób ;)
Krzysztof

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #449 dnia: 29.01.2016, 07:08 »
Oby było nas jak najwięcej
Myślę że 20 chłopa powinno być

Łukasz

Mazovia Fishing Team