Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 433015 razy)

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016
« Odpowiedź #735 dnia: 10.02.2016, 12:55 »
Podoba mi się, że w sposób bardzo profesjonalny podchodzicie do tematu :bravo:
Szkoda, że w tym czasie mam pracę (związaną ze szkoleniami - termin ustalony w listopadzie lub grudniu).
Spróbujemy za to zrobić kilka minizlotków, jak tylko obejmą nockę dodamy tradycyjny "polski element integracyjny" ;) ( :beer:)
Życzę wszystkim jak najbardziej udanego zlotu :fish: :narybki: :sun: :beer:
;)

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #736 dnia: 10.02.2016, 13:41 »
Są rzeczy ważne i ważniejsze.
Zlot jest najważniejszy.

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #737 dnia: 10.02.2016, 13:42 »
Prawda :)
Zbyszek

Offline Matysekmm

• Ekspert
  • Reputacja: 55
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #738 dnia: 10.02.2016, 14:26 »
A jak tam jest z noclegiem? Ile pokoi, czy już zajęte? Czy można np przyjechać tylko na sobotę? Czy każdy może wziąć udział w zawodach?
Pozdrawiam

Marek

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #739 dnia: 10.02.2016, 14:34 »
Matysekmm możliwość zakwaterowania jest, ale na pewno miejsca są ograniczone.
Jeśli będziesz na zlocie, to dopisz się do listy uczestników i wypełnij ankietę zgodnie z instrukjami.
Po to jest ta ankieta, żeby właśnie tego typu sprawy można było uchwycić, zaplanować i zarezerwować u właścicieli.

Wstępny regulamin zawodów

Grzegorz

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
« Odpowiedź #740 dnia: 10.02.2016, 16:02 »
Jeśli będziesz na zlocie, to dopisz się do listy uczestników i wypełnij ankietę zgodnie z instrukjami.
Po to jest ta ankieta, żeby właśnie tego typu sprawy można było uchwycić, zaplanować i zarezerwować u właścicieli.

Witam, chciałem zapytać kto ustalał warunki zawodów?
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline kubik63466

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #741 dnia: 10.02.2016, 16:03 »
Zgadza się, jeden brzeg jest wyłączony z wędkowania a na drugim równoległym troche ciężko wędkować bo tam są łódki, ale tylko do połowy tego brzegu pozostałe dwa brzegi są jaknajbardziej przyjazne wędkowaniu chociaż plaża bardziej łowiącym na grunt (przy plaży jest taki problem że w razie cholu prosiaczka, ja musiałem zdjąć buty i po niego wejść, bo już 5 m od brzegu zamiatał swoim brzuszyskiem, ale to taki okaz 10+, plaża sięga prawie połowy dłuższego brzegu) łowisko ma kształt prostokąta, wyłączony z wędkowania jest ten krótszy brzeg, ale od strony małego lasku nie od strony wjazdu.

Mam nadzieje, że mimo mojego kiepskiego tłumaczenia jakoś wam przybliżyłem wygląd łowiska( jeszcze przed zlotem powinienem być na batorówce więc gdybym był to porobił bym zdjęcia łowiska i wstawił na forum).

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #742 dnia: 10.02.2016, 16:10 »

Jak się nie mylę, to kolega Matchless ustalał
Krzysztof

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #743 dnia: 10.02.2016, 16:16 »

Mnie się wydaje, że koledzy jadący na zlot, mają jeszcze trochę czasu, więc powinni sami ustalić zasady zawodów wspólnie, bo to przecież jest ich impreza. A z tego co ja tu czytam, jest dużo znaków zapytania.
Przepraszam, że tak napisałem, ale to co myślę to mówię.
Miłej zabawy w kulturalny sposób :)
Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #744 dnia: 10.02.2016, 16:20 »
Spokojnie, jest to wstępny regulamin :)
Krzysztof

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #745 dnia: 10.02.2016, 16:44 »

Mnie się wydaje, że koledzy jadący na zlot, mają jeszcze trochę czasu, więc powinni sami ustalić zasady zawodów wspólnie, bo to przecież jest ich impreza. A z tego co ja tu czytam, jest dużo znaków zapytania.
Przepraszam, że tak napisałem, ale to co myślę to mówię.
Miłej zabawy w kulturalny sposób :)
Pozdrawiam

Pyza, regulamin tworzyłem ja w porozumieniu z administracją. Jest to wersja wstępna i na pewno jeśli beda jakieś istotne kwestie to zostanie to skorygowane. Regulamin jest bardzo luźny i powstał bardziej ze względu na to, żeby wszyscy wiedzieli co i jak bo przy tej ilości osob trudno by było każdemu tłumaczyć jak łowimy ile czasu, na ile wędek, o ktorej itp. Weźcie tez pod uwagę, ze ludzi jest juz ponad 30, jeśli dopisze sie jeszcze z 10'osob do zlotu to w zawodach pewnie cos koło 30 bedzie startowało. Pewne rzeczy mozna robic w porozumieniu ale gdybyśmy mieli słuchać tylu głosów to tak na prawde nad regulaminem pracowalibysmy do przyszłego roku a nie zlotu w czerwcu.

Jeśli mozna, to jakie sa znaki zapytania o których piszesz? Może o czymś zapomniałem albo nie przemyślałem. ;)
Grzegorz

Offline Matysekmm

• Ekspert
  • Reputacja: 55
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #746 dnia: 10.02.2016, 16:51 »
W regulaminie jest min. 3-metrowa siatka, jeśli mam 2,5 metra  to  nie mogę wziąć udziału w zawodach?
Pozdrawiam

Marek

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #747 dnia: 10.02.2016, 16:58 »
Żeby być klasyfikowanym to musisz 50 cm dosztukować :)
Z tą siatką to na poważnie ?

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #748 dnia: 10.02.2016, 16:58 »

Pyza, regulamin tworzyłem ja w porozumieniu z administracją. Jest to wersja wstępna i na pewno jeśli beda jakieś istotne kwestie to zostanie to skorygowane. Regulamin jest bardzo luźny i powstał bardziej ze względu na to, żeby wszyscy wiedzieli co i jak bo przy tej ilości osob trudno by było każdemu tłumaczyć jak łowimy ile czasu, na ile wędek, o ktorej itp. Weźcie tez pod uwagę, ze ludzi jest juz ponad 30, jeśli dopisze sie jeszcze z 10'osob do zlotu to w zawodach pewnie cos koło 30 bedzie startowało. Pewne rzeczy mozna robic w porozumieniu ale gdybyśmy mieli słuchać tylu głosów to tak na prawde nad regulaminem pracowalibysmy do przyszłego roku a nie zlotu w czerwcu.

Jeśli mozna, to jakie sa znaki zapytania o których piszesz? Może o czymś zapomniałem albo nie przemyślałem. ;)

Dam Ci jeden przykład: osoba, która wygrywa zawody. jedna osoba na I stanowisku na 1 rybę o wadze 10 kg, druga osoba jest na stanowisku II ma dwie ryby, które łącznie ważą 10 kg, zaś trzecia osoba, która jest na stanowisku III ma 10 ryb o wadze 10 kg. To trzy osoby mają tą samą wagę ryb. W Twoim przypadku wygrywa osoba, która złowiła 1 rybę, a miała niższy nr startowy. II miejsce zajmuje osoba z dwoma rybami zaś III miejsce, osoba która miała najwięcej ryb i najwięcej się napracowała na tych zawodach.
To chyba coś nie tak... Powinno być, jeżeli jest jedna tura zawodów, to przy tej samej wadze powinna wygrać osoba, która ma najwięcej ryb. A nie ta osoba, co powiedzmy miała niższy nr startowy a fuksem złapała rybę. Ale na fuksie i szczęściu takie zawody polegają. A żeby mieć więcej szczęścia to trzeba temu pomóc :) Są jeszcze inne kwestie - związane z wywózką zestawów - łódką lub w inny sposób. Oraz czy można łowić na martwą rybkę lub na żywca; ryby łowimy wymiarowe czy nie wymiarowe? Nawet jeśli chodzi o spinningowanie na swoim stanowisku...  Odniosłem się do tego tematu, w sposób taki co zauważyłem, że niektórzy koledzy tutaj preferują.
Za co przepraszam, ja na ten zlot nie jadę, bardzo mi przykro, moje zasady - życzę Panowie dobrej zabawy.
Pozdrawiam :)
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek

Offline matchless

• Ekspert
« Odpowiedź #749 dnia: 10.02.2016, 17:09 »
Akurat to jest bardzo względne kto sie bardziej napracuje. Kto inny może powiedzieć, ze wiecej pracy wymaga wyholowanie karpia 10 kg niż trzech po 3,300.
Ja tez tutaj Ameryki nie odkrywam, w ten sposób funkcjonują wszystkie zawody rozgrywane na komercjach.

Trzeba tez podkreślić jedna rzecz. Nie gramy o złote majtki. Liczy sie przede wszystkim dobra zabawa i fajna atmosfera dlatego takie rzeczy kto wygra czy jak bedzie sie liczyć sa mniej istotne. :)

Regulamin nie jest super szczegółowy ponieważ myśle ze taki byc nie musi. Spotykamy sie w gronie przyjaciół, zawody sa forma wspólnej rozrywki. Jeszcze raz podkreślę, regulamin powstał po to, by dostarczyć informacji ale nie po to by ludzi z niego rozliczać czy karać za jego nieprzestrzeganie. Najważniejsze to żeby wszyscy mieli jak najwiecej brań i łowili w przyjaznej i koleżeńskiej atmosferze.
Grzegorz