Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 433465 razy)

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna
« Odpowiedź #765 dnia: 11.02.2016, 05:58 »
Punkt 18. Zakaz zwierząt?
Serio? Co ja z psem zrobię? Teraz się zastanawiam czy jechać.
Przecież nie jeden po pijaku będzie gorszy od zwierzęcia!

Takie było stanowisko właścicielki i była w nim dość stanowcza podczas rozmowy.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #766 dnia: 11.02.2016, 05:59 »
To lipa kolego. Jest 21 wiek z psem mogę do knajpy a na ryby nie? Masakra

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Radar

• Ekspert
« Odpowiedź #767 dnia: 11.02.2016, 06:05 »
Pewnie będę jeszcze z tą panią rozmawiał więc zapytam czy taki mały pies może przyjechać. Zobaczymy.

Radek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #768 dnia: 11.02.2016, 06:30 »
Chyba sam do niej zadzwonię

Rozumiem że doba zaczyna się od momentu przyjazdu?

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #769 dnia: 11.02.2016, 07:55 »
Ja proponuję, żeby pytania i sprawy związane z kontaktem z właścicielami załatwiał Radek.
To są starsi ludzie i oni się gubią trochę. Jak będziemy do nich dzwonić wszyscy to macie jak w banku, że niczego nie załatwicie bo się pogubią.

Zależy jaka doba. Wędkowanie pewnie od rana do rana. Noclegi często są liczone np. od 10:00.

Jeśli macie jakieś dodatkowe pytania, to piszcie, Radek będzie osobiście na łowisku pewnie pod koniec miesiąca więc dopyta.
Chodzi też o to, żeby jedna osoba była identyfikowana ze zlotem SiG. Żeby się nie okazało, że ktoś coś ustali sobie sam a później właściciele w czasie zlotu powiedzą, że oni tego z nami nie ustalali.

Wiecie jak to jest... Dzisiaj lepiej niektóre rzeczy dogadywać na miejscu.
Zastanawiam się też, nad tym, czy nie podpisać jakieś umowy z właścicielami.

Ostap, nie martw się. Robimy duży zlot, dla nich to ogromny zarobek. To są 3 dni, łowisko w zasadzie obłożone w całości, domki też. Myślę, że mamy kartę przetargową.
Ja uważam, że kwestia tych zwierząt jest istotna, kiedy łowisko nie jest zarezerwowane i zjeżdżają się tam różni ludzie połowić. Wtedy ktoś może mieć coś przeciwko zwierząt, inni mogą się bać o dzieci itp. Ty masz małego pieska a inni mogą mieć pitbulla jakiegoś :P Ale jak teren REZERWUJEMY to jesteśmy tylko w swoim towarzystwie i tutaj nikomu z pewnością nie będzie przeszkadzał Twój pies. Radek jak możesz, to przekaż to w ten sposób właścicielom. Skoro teren jest do naszej dyspozycji a nam piesek Ostapa nie przeszkadza więc powinni się zgodzić.
Grzegorz

Offline Radar

• Ekspert
« Odpowiedź #770 dnia: 11.02.2016, 08:18 »
Zrobimy jak pisze Grzegorz.

Trzeba spisać kolejne pytania i te które wymagają doprecyzowania.

Będę tam  pod koniec miesiąca i przedstawię nasze wątpliwości.

Dlatego zachęcam wszystkich do przemyślenia tematu i napisania pytań w tym temacie, w formie jak poprzednio.

Radek

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #771 dnia: 11.02.2016, 09:12 »
Cześć Kolego Grzegorzu :) fajna sprawa z tym zlotem ale niestety termin jak dla mnie nie trafiony, są ME we Francji od 10.06 a Polacy grają pierwszy mecz 12.06 ( wiem inne terminy zajęte ) Miłej zabawy
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #772 dnia: 11.02.2016, 09:17 »
Enzo propozycji terminów było kilka i były poddane głosowaniu na Forum :) termin czerwcowy został wybrany "demokratycznie" :) pewnie będzie jakiś telewizor w domkach na łowisku więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby trochę pokibicować :)

Wysłane z mojego SM-G900F

Pozdrawiam,
Maciek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #773 dnia: 11.02.2016, 09:19 »
Meczyk przy piwku w gronie zacnych kolegów - bezcenne :)
Zbyszek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #774 dnia: 11.02.2016, 09:25 »
Co do małych psów jak u Ostapa - jestem pewien, że da się porozumieć z właścicielami. Może mają ptactwo wodne lub kota, jeżeli będzie więc czworonóg pilnowany, nie będzie problemów. Niech Radek powie, że pies musi być!  :D
Lucjan

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #775 dnia: 11.02.2016, 09:38 »
Meczyk przy piwku w gronie zacnych kolegów - bezcenne :)

Zbyszek, chyba chciałeś napisać "Meczyk przy piwku w gronie zalanych kolegów - bezcenne", a tak poważnie to super się składa, że nie tylko ryby, ale i integracja będzie ogarnieta.
Co do psów na łowisku, to bardzo dobry temat i warto go rozważyć. Ja też mam psa zaczepno obronnego - ostatnio dostał łomot od mrówki, której stanął na drodze :) - ale i tak go nie zabieram, bo różnie bywa.
Ja osobiście nie mam nic przeciwko, bo tak jak wspomniał kolega, niejeden człowiek nawet bez spożycia jest gorszy niż zwierz - i może właśnie o takie osoby chodzi???
Robert

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #776 dnia: 11.02.2016, 09:42 »
Zrobimy jak pisze Grzegorz.

Trzeba spisać kolejne pytania i te które wymagają doprecyzowania.

Będę tam  pod koniec miesiąca i przedstawię nasze wątpliwości.

Dlatego zachęcam wszystkich do przemyślenia tematu i napisania pytań w tym temacie, w formie jak poprzednio.

Radek, ja mam pytanie o miejsce zwane potocznie umywalnią, czyli węzeł sanitarny. Wiem, że będzie toi-toi, a co z prysznicem, umywalką... ?
Robert

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #777 dnia: 11.02.2016, 09:45 »
Witam, a że jestem użytkownikiem tego forum chciałem coś napisać na temat zjazdu. Jestem bezpośredni, myślę to co mówię, wiem, że nie zawsze mam rację, ale co do łowiska które wybraliście wspólnie w głosowaniu, myślę, że wizualnie jest słabe, taka wielka kałuża - typowy Polski staw. Wiecie, że nie łowię na komercji, to nie znaczy, że będę sabotował Wasz/Nasz wspólny zlot. Nie mam takiego zamiaru, trzeba się tu liczyć z pozytywnymi i negatywnymi opiniami. Jakby nie moje zasady, że nie łowię na komercjach, których się trzymam, byłbym z Wami drodzy koledzy :'( . Zaś co do łowiska i miejsca zlotu, takie łowisko powinno dla Naszego portalu być klasą samo w sobie, prezentować jakość i myślę, że Łowisko u Roberta, które koledzy braliście pod uwagę w głosowaniu w stosunku do tego co wybraliście jest jak między niebem a ziemią. U Roberta na łowisku jest jak na zachodzie - stanowiska, alejki, drzewa no i jak na komercję ładne miejsce. Zrobiło to na mnie pozytywne wrażenie, jakbym miał się zdecydować na pobyt z Wami to wybrałbym to łowisko - prezentuje przynajmniej jakąś jakość w stosunku do imprezy jakim jest zlot Spławik i Grunt.

Zadecydowaliście i wybraliście - gratuluję, ryby nie są najważniejsze, liczy się dobra zabawa spędzona w ładnym otoczeniu i wspólna integracja ;)

PS. Co będę ściemniał? Jestem człowiekiem szczerym. Nie będę się wykręcał, że praca/choroba/wyjazd... Powiem szczerze - trzymam się moich zasad :)
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #778 dnia: 11.02.2016, 09:59 »
Fajnie, że masz swoje zasady. Ja na przykład od kurczowego trzymania się zasad wolę dobrą zabawę i spotkanie z kolegami z forum.

Odnośnie łowiska nie masz kompletnie racji, ponieważ tylko łowisko komercyjne zapewnia taką infrastrukturę, żeby:

-zapewnić wszystkim możliwość noclegu, rozstawienia namiotu, zaparkowania bezpiecznie samochodu
-rozpalić duże ogniska, dostępności rusztów, ławek, innych potrzebnych
-łowienia ryb, przebywania w jednym miejscu wspólnie przez 3 dni na jednym terenie
-nocowania w ogóle przy łowisku (na dużych łowiskach PZW jest to często zakazane, nie mówiąc o rozpalaniu ognisk i biwakowaniu)
-wędkowania wszystkim uczestnikom zlotu - także tym, którzy nie posiadają karty wędkarskiej nie mówiąc o składkach PZW (np. żona, dziecko, kolega)
-organizacji zawodów bez formalności i załatwiania w okręgach
-organizacji wyżywienia (część osób bęzie z dziećmi, żonami)

Jeśli znasz łowisko PZW lub inne, przy którym można to wszystko zorganizować, zapewnić nocleg dla 40 osób blisko siebie, żeby ludzie nie musieli się rozjeżdżać co wieczór, gdzie można spać przy łowisku, zjeść obiad na miejscu, zorganizować zawody i zapewnić całą niezbędną logistykę to w 2017 roku deklaruję, że pierwszy poprę Twoją propozycję, jeśli będzie logistycznie wydolna j.w. ;)

No i oczywiście, jeśli podejmiesz się również pomocy przy organizacji.
Grzegorz

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #779 dnia: 11.02.2016, 09:59 »
Sylwek szanuję Twoje zdanie, ale nie do końca Cię rozumiem. Bo z jednej strony piszesz o tym, że gdyby nie komercja to byś był, a z drugiej, że nie ryby są najważniejsze, ale integracja i dobra zabawa. Jak się zazieleni to będzie i ładne otoczenie ;)
Ja uważam, że takie spotkanie jest głównie po to by się poznać, porozmawiać i pośmiać.