Autor Wątek: Traper the Method Mix + zmielone konopie  (Przeczytany 5670 razy)

Offline zanderro

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Traper the Method Mix + zmielone konopie
« dnia: 13.08.2015, 07:52 »
Jak sprawdza wam się zanęta Trapera the Method Mix na przykład z zmielonymi konopiami?

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Traper the Method Mix + zmielone konopie
« Odpowiedź #1 dnia: 31.08.2015, 20:56 »
Dobre pytanie :) mam jeszcze nie otwarty ryba truskawka, tylko czadu brak żeby go przetestować.
Marcin

Offline Ziemek89

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2 dnia: 03.09.2015, 05:42 »
Ja testowałem tego trapera  bodajże rybę. Był to miks z przepisu Luka właśnie na bazie tej zanęty. Aromat w pierwszej chwili od otwarcia paczki dość mocny po zrobieniu miksu i po pakowaniu w foliowe torebki po kilku dniach zanikl . Porównując frakcje z zaneta mmm z Sonubaitsa, Traper  był gorzej zmielony. Ogólnie fajnie ze Traper ma w swojej ofercie zanete do metody na pewno dużym plusem na nasze warunki jest cena. Kilka razy w moim stacjonarny sklepie stałem przed wyborem Traper 2kg za 20zl czy Sonu 2 kg za 50 zł. Wystarczy ze raz zdecydowałem się na tą droższa  i przekonałem się po wynikach ze jednak ta zaneta ma coś w sobie. Traper napewno u mnie już nie zagości nad wodą. Podsumowując wszystko sprowadza się do zasobności portfela ze swojej strony dodam że jeśli możecie sobie pozwolić na te droższe zanęty to szczerze polecam.

Offline Skand

• Ekspert
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 03.09.2015, 06:26 »
Mi osobiście na komercji ten method miź z Trapera się sprawdza, ze smaków preferuje wanilie i truskawkę, dodaje trochę mielonych konopi i 50% pelletu 2 mm kukurydza.
Janusz

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 03.09.2015, 11:10 »
Zrobiłem 2 sesje z tym miksem
Jedna słaba 0.5kg mixa i 100g zmielonych konopi
Druga 0.5kg mixa 100g zmielonych konopi i 100g mączki rybnej. Druga udana.
W planach mam zrobić test z mączką i bez nanosobnych zestawach.

Teraz z racji tego że prowadzę hodowle drobiu i mam dostęp do różnych mączek rybnych ziarna i śrutownika, mam w planach odtworzenie match method mix sonubaits.
Ten typ mączki który jest w zajęcie posiadam. Konopii parę kilo mi zostało, teraz muszę tylko wykombinować wypełnienie i proporcje. Aby to było opłacalne w mmm musi być nie więcej jak 20% mączki, bo czysta kosztuje jakieś 60zł za kilo.
Marcin

Offline fish007

• Ekspert
  • Reputacja: 91
  • Method Feeder Fishing
    • Galeria
    • Method Feeder Fishing
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 03.09.2015, 12:03 »
Jak sprawdza wam się zanęta Trapera the Method Mix na przykład z zmielonymi konopiami?
Kilka zanęt Trapera testowałem w ubiegłym roku i na początku tego, co można powiedzieć - przy bardzo dobrych braniach ryby zanęta jest OK, nie trzeba nic lepszego, dodatek prażonych mielonych konopi tylko poprawi atrakcyjność tej zanęty, podobnie jak dodatek atraktora, dodatek drobnego pelletu - 2mm również wskazany. W przypadku słabszych brań niestety zanęta taka sobie , bez tego powera który posiadają zanęty Brytyjskie. Po niewielkich przeróbkach - dodatek maczki rybnej, crush pelletu , odpowiednich atraktorów ,  przesianiu i ponownym zmieleniu frakcji najgrubszych wychodzi całkiem dobra zanęta , no ale za dużo z tym roboty i kombinacji tym bardziej że okazjonalnie  2kg Bait Techa można kupić po 20-kilka złotych.  W/g mojego skromnego zdania zanęta zbyt grubo zmielona, Wystawił bym jej mocne 5 punktów na 10. Cena jak najbardziej adekwatna do jakości zanęty i wielkości opakowania.
Method Feeder Fishing
https://www.facebook.com/Method-Feeder-Fishing-427686080710640/
Jazgarz - 26 cm
Ukleja - 26 cm
Piekielnica - 16 cm
Kiełb - 22 cm
Sumik Karłowaty - 44 cm

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 03.09.2015, 13:39 »
Oczywiście pomyliłem się. Czysta mączką kosztuje 6zl za kilo. Czyli paczka mmm z samej mączki to 12 zł.
2 kilo zanęty to zmielone konopie dajmy nawet 300g - jakież 3zl
Mączką rybna od 10 zł w dół. Reszta wypełniacze jest w cenie 6-10 zł za kg.
Paczkę Mmm sonubaits można w najgorszym razie zrobić za 20zł. Przy większej ilości będzie taniej
Marcin

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 03.09.2015, 13:48 »
Po ponad roku eksperymentowania z różnymi zanętami uważam, że nie ma sensu kupować tanich zanęt. Żeby zrobić z nich dobry produkt, trzeba je dopalić tyloma rzeczami, że wychodzi cenowo to samo, co droga zanęta od SB czy Dynamite. A te od SB i D można spokojnie pół na pół z tańszymi rozrabiać i nadal robią robotę. Dlatego nie polecam kupowania tanich zanęt.

Nie testowałem jeszcze zanęto Bait-Techa i podejrzewam, że są to świetne produkty w doskonałej cenie. Traperów i innych Dragonów można używać jako tani wypełniacz. Pod warunkiem, że się coś z minimalną ilością aromatu znajdzie. Na razie to ichnie zanęty typu Halibut to jest bułka tarta, mielone odpady + kupa sztucznego aromatu.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!