Autor Wątek: Kosz wędkarski z siedziskiem do feedera  (Przeczytany 11403 razy)

Offline Snupson

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
Odp: Kosz wędkarski z siedziskiem do feedera
« Odpowiedź #45 dnia: 17.03.2021, 19:16 »
Kosza nie kupuje się co rok...Warto zastanowić się czego od niego oczekujemy.Jeśli mobilność idzie na pierwszy plan i posiadamy niewiele  miejsca w bagażniku to kosze oparte na ramie H d25 dadzą rade w rekreacyjnym wędkowaniu....Jeśli nasz budżet mocno nas nie ogranicza,kompletujemy wszystkie akcesoria od początku i oczekujemy wygody nad wodą kosztem miejsca w bagażniku to zdecydowanie kosz na ramie spawanej i d36.Nawet nie ma co kombinować z nogami d25, bo to już powoli będzie odchodziło do lamusa...
Z podanych przez Ciebie modeli ,mogę z czystym sumieniem polecić Matrixa d36 superboxa.Jest sporych rozmiarów,waga ok 18kg,duży podnóżek bardzo dobre zaciski nóg,bardzo stabilna i mocna konstrukcja na lata.
Genlog to zwyczajny Jaxon z fotelem obrotowym.Nie jest złym rozwiązaniem, ale nawet nie porównywałbym jego z Matrixem, bo to inna liga.W zeszłym roku kosztował ok 1600zl i to była cena adekwatna do produktu. Obecnie za 2200zł można spokojnie kupić Matrixa tyle że bez krzesła obrotowego.
Jeśli jest kasa to moim zdaniem Matrix superbox d36 bedzie super.Wyżej to już Matrix pxr36 Preston absolute itp.
Jeśli chodzi o Prestona Inception, to odradzam starsza wersję....Mało stabilny i bardzo mały podnóżek...Zero komfortu nad wodą.

Generalnie jestem fanem marki Matrix i dlatego się nad nim zastanawiam 😄
Myśle czy by po prostu nie kupić tego Matrixa d36 a z czasem dokupić sobie siedzisko obrotowe..
Chociaż powiem szczerze ze ten Preston teeez jest ładny. No ale chociaż wybiliście mi z głowy genloga a sam chyba zrezygnuje z Flagmana. Ma wszystko czego chce ale jest stalowy z tego co wiem, a nie aluminiowy ?

Offline Miklas

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 17.03.2021, 19:27 »
Preston ma super design ale to tyle....Stabilność i wygoda  nieporównywalna z matrixem.Siedziałem na Inceptionie i Absolucie.Długo przymierzałem sie do kosza i wybrałem matrixa.Troche żałowałem bo bardziej podoba mi sie Pxr36 ale gdy kupowałem jeszcze go nie było w sprzedaży...Posiadam fotel obrotowy i jest super.Warto dołożyć.Prestony ogólnie mają małe podnóżki w stosunku do koszy matrixa,rive czy mavera.

Offline Snupson

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 18.03.2021, 15:38 »
Preston ma super design ale to tyle....Stabilność i wygoda  nieporównywalna z matrixem.Siedziałem na Inceptionie i Absolucie.Długo przymierzałem sie do kosza i wybrałem matrixa.Troche żałowałem bo bardziej podoba mi sie Pxr36 ale gdy kupowałem jeszcze go nie było w sprzedaży...Posiadam fotel obrotowy i jest super.Warto dołożyć.Prestony ogólnie mają małe podnóżki w stosunku do koszy matrixa,rive czy mavera.

No ok. Więc jakby zawęziłem krąg swoich poszukiwań do Matrixa s36.
Ale znalazłem jeszcze dwa kosze w dobrych cenach na nodze d36:
Colmic F60 roxy oraz winner Winbox. Jakieś opinie ?

Offline Wojtas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 42
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 18.03.2021, 16:34 »
Win box to to samo co colmic s20 z dodatkową kaseta na dole. Znajomy ma colmica s20 i bardzo sobie chwali

Offline Snupson

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 18.03.2021, 17:40 »
Win box to to samo co colmic s20 z dodatkową kaseta na dole. Znajomy ma colmica s20 i bardzo sobie chwali

Czyli generalnie zostaje wybór między Matrixem s36 a Colmic s60 roxy. Męczy mnie w tym matrixie to że ma dwie małe kasety na dole a potrzebowałbym jednej dużej żeby poskładać fajki, uchwyty..a wiadomo jak koszta z dodatkami u matrixa.

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #50 dnia: 18.03.2021, 17:43 »

Czyli generalnie zostaje wybór między Matrixem s36 a Colmic s60 roxy. Męczy mnie w tym matrixie to że ma dwie małe kasety na dole a potrzebowałbym jednej dużej żeby poskładać fajki, uchwyty..a wiadomo jak koszta z dodatkami u matrixa.
Matrix pasują jaxona z tego nowego xD a one grosze.

Offline Snupson

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 18.03.2021, 18:29 »

Matrix pasują jaxona z tego nowego xD a one grosze.

Powaga ? Zapięcia będą pasować do s36?

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #52 dnia: 18.03.2021, 18:57 »
Tak, mam jeszcze w swoim z jakiegoś flagmana i z dwóch innych marek nie pamiętam już nawet z jakich.

Offline Snupson

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 18.03.2021, 19:48 »
Tak, mam jeszcze w swoim z jakiegoś flagmana i z dwóch innych marek nie pamiętam już nawet z jakich.

A Flagman inspiration d36? Dobra cena, na ramie, gruba noga no i siedzisko można dołożyć.

Offline Snupson

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 18.03.2021, 20:15 »

Daj znać z jakich tam marek mogą być kasety w wolnej chwili. To dorzuciłbym sobie, najchętniej czarne bez żadnych napisów.

Offline Wojtas

« Odpowiedź #55 dnia: 18.03.2021, 20:21 »

A Flagman inspiration d36? Dobra cena, na ramie, gruba noga no i siedzisko można dołożyć.
Flagman inspiration to odpowiednik trapera competition i jeżeli się nie mylę to caperlan też ma kosz na takiej samej ramie i nodze d36

Offline alex1897

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #56 dnia: 18.03.2021, 20:25 »
Jak znasz kogoś z Ukrainy to można go na Ukrainie w oficjalnym sklepie kupić za ok 1800zł

Offline Wojtas

« Odpowiedź #57 dnia: 18.03.2021, 20:30 »
Jeżeli budżet pozwala to ja brał bym matrixa. Jeżeli zależy Ci na tym by nie wydawać zbyt dużo , a mieć solidny kosz to rozważ win boxa. Win box w przeciwieństwie do wymienionego inspirationa ma 6 nóg teleskopowych , a inspiration 4. Dodatkowo w win boxie mamy spora kasetę pod siedziskiem. Colmic który jest klonem win boxa nie posiada tej kasety

Offline Wojtas

« Odpowiedź #58 dnia: 18.03.2021, 20:31 »
Za nieco ponad 1800 można kupić trapera u nas w kraju , a to kopia inspiratioba

Offline Snupson

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 19.03.2021, 07:43 »
Jeżeli budżet pozwala to ja brał bym matrixa. Jeżeli zależy Ci na tym by nie wydawać zbyt dużo , a mieć solidny kosz to rozważ win boxa. Win box w przeciwieństwie do wymienionego inspirationa ma 6 nóg teleskopowych , a inspiration 4. Dodatkowo w win boxie mamy spora kasetę pod siedziskiem. Colmic który jest klonem win boxa nie posiada tej kasety
No właśnie w tym colmic jest spora kaseta, jedna 6 a druga 9 cm i do tego szuflady. Zastanawiam się nad tym modelem:

Tylko zastanawia mnie czy na dole można dorzucić kasetę blokowaną.
Z kolei wziąłbym starego flagmana ale jest ze stali, nie wiem jak z tym nowym, żeby nie rdzewiał.
Jeszcze jedna kwestia to kupno obrotowego siedziska w przyszłości. Widzę ze tego nie ma w katalogu Colmic i w sumie tylko to mnie powstrzymuje.