Autor Wątek: Kołowrotki do metody do 350 zł  (Przeczytany 12145 razy)

Offline Dziok

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Kołowrotki do metody do 350 zł
« Odpowiedź #75 dnia: 30.06.2021, 19:31 »
W razie czego u glin masz taniej ten method feeder za 335 :)

https://www.glinywedkarskie.pl/shop/by-doeme-team-feeder/5293-by-doeme-tf-pro-method-feeder-5000.html

Dzięki, szkoda tylko, że nie zrobili w innych kolorach drugiej wersji 😔

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 551
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #76 dnia: 30.06.2021, 19:33 »
Jako alternatywa do tych Gabora młynków możesz zerknąć na Okuma custom black feeder 55 ,też fajne i chwalone młynki :thumbup:

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 266
« Odpowiedź #77 dnia: 01.07.2021, 12:20 »
Ogólnie znalazłem Daiwy Exceler z tego nowego wypustu, za 300 nowe. Została ostatnia sztuka bo ja jedną łyknąłem jak pelikan :D
https://taniewedkowanie.pl/daiwa/18897-kolowrotek-daiwa-exceler-lt-4000-c-043178613986.html

Nie znam sklepu, ale dzwoniłem pod numer, wszystko wydaje się być ok. Działalność też sprawdziłem. Cena szok, więc czekam na dostawę :D
Plum

Offline Dziok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #78 dnia: 01.07.2021, 14:22 »
Ogólnie znalazłem Daiwy Exceler z tego nowego wypustu, za 300 nowe. Została ostatnia sztuka bo ja jedną łyknąłem jak pelikan :D
https://taniewedkowanie.pl/daiwa/18897-kolowrotek-daiwa-exceler-lt-4000-c-043178613986.html

Nie znam sklepu, ale dzwoniłem pod numer, wszystko wydaje się być ok. Działalność też sprawdziłem. Cena szok, więc czekam na dostawę :D

Fakt, cena bardzo dobra, daj znać, czy wszystko ok jak przyjdzie :D ja trochę nie jestem przekonany do przełożenia i siły hamulca, nadal się rozglądam :P

Offline azga

• Ekspert
« Odpowiedź #79 dnia: 01.07.2021, 14:50 »
Ja przestałem się bić z koniem, jeżeli kołowrotki są trwałe i polecane, bez stresu obsłużą mi feederek to myślę, że to jest to :D Oczywiście, że dam znać :) FV wystawiona normalnie już na mailu, więc raczej lipy nie będzie ;)
Plum

Offline Dziok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #80 dnia: 01.07.2021, 15:24 »
Ja przestałem się bić z koniem, jeżeli kołowrotki są trwałe i polecane, bez stresu obsłużą mi feederek to myślę, że to jest to :D Oczywiście, że dam znać :) FV wystawiona normalnie już na mailu, więc raczej lipy nie będzie ;)

No to super, jak nic nie wymyślę, to może wezmę ostatnią sztukę do krótszego kija, o ile jeszcze będzie :D Jak narazie to się biję z myślami dalej, zacząłem się też zastanawiać nad browningiem black viper ale compact i matrix x horizon i drugi jakiś tańszy, choćby mascot albo ninja lub winner, nie wiem co z tego wyjdzie :D

Offline azga

• Ekspert
« Odpowiedź #81 dnia: 01.07.2021, 15:27 »
Mascota nie bierz, ponoć licha konstrukcja. Już lepiej Flagman Mantaray Pro Feeder 4000 MPF4000 i po prostu dokup sobie bezpieczny klips ;)  W Żako w Gdańsku jest dostępny, a jak potargujesz to za 300 myślę wyciągniesz :)
Plum

Offline Dziok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #82 dnia: 01.07.2021, 15:46 »
Mascota nie bierz, ponoć licha konstrukcja. Już lepiej Flagman Mantaray Pro Feeder 4000 MPF4000 i po prostu dokup sobie bezpieczny klips ;)  W Żako w Gdańsku jest dostępny, a jak potargujesz to za 300 myślę wyciągniesz :)

No właśnie dlatego tego mascota to tak z przymruzeniem oka brałem, wczesniej myslalem ,ze bedzie szybka pilka, sprzedam dwa mlynki i wezme dwa mascoty, ale jak sie poczyta troche po forum to  czlowiek glupieje troche :D A jak ma sie sprawa z tym? bo jakos dosc tanio jest i mi sie mocno spodobal designem i wersja 5000 jest drozsza od 6000 o 50 zł u tego samego sprzedajacego.. Tylko z tego co widzialem ,to chyba jest ta starsza wersja armadele, ale moge sie mylic, patrzac na parametry to mysle,ze nawet do tego krotszego kija by jakoś ten rozmiar chyba nie wadził
https://allegro.pl/oferta/flagman-armadale-feeder-6000-10077509899

Offline azga

• Ekspert
« Odpowiedź #83 dnia: 01.07.2021, 15:48 »
Tu już Ci nie pomogę, bo nie czytałem akurat o tym kołowrotku :D Musisz coś poszperać.

Ja też ostatnio zgłupiałem, ale zgłebiłem tajniki i wybrałem kołowrotek i kij, więc to już za mną :)
Plum

Offline Dziok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #84 dnia: 01.07.2021, 16:04 »
Tu już Ci nie pomogę, bo nie czytałem akurat o tym kołowrotku :D Musisz coś poszperać.

Ja też ostatnio zgłupiałem, ale zgłebiłem tajniki i wybrałem kołowrotek i kij, więc to już za mną :)

Z kijami poszło mi dużo lepiej, ale to jak totalnie nic nie ogarniałem prawie i posłuchałem po prostu opinii ludzi i trafiłem daiwy po 180 zł za sztukę :D Teraz jednak trochę bardziej przywiązuję do tego wagę, bo wiem, że mi sie nie znudzi, a obawiałem się tego na początku, dlatego też nie chciałem inwestować jakoś w sprzęt i brałem co tanie i dobre. A największym problemem jest to, że zastanawiam się nad dwoma różnymi, to podwójnie dużo szukania :D

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 551
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #85 dnia: 01.07.2021, 18:16 »
Powiem szczerze kolego ,że jak masz szanse excelera lt za takie pieniążki kupić ,to się nawet nie zastanawiaj ,to jeden z najlepszych wyborów ;)

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #86 dnia: 01.07.2021, 19:17 »
Powiem szczerze kolego ,że jak masz szanse excelera lt za takie pieniążki kupić ,to się nawet nie zastanawiaj ,to jeden z najlepszych wyborów ;)
+1 :thumbup:
Panowie, policzmy głosy:

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #87 dnia: 01.07.2021, 19:43 »
Jako alternatywa do tych Gabora młynków możesz zerknąć na Okuma custom black feeder 55 ,też fajne i chwalone młynki :thumbup:
Mam dwa, jeden CB CLX55, i jeden CLX55FD, jedyną różnicą jest uchwyt korbki i pojemność szpuli. Jednakże stwierdzam, że to bardzo fajne kołowrotki.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Dziok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #88 dnia: 01.07.2021, 19:55 »

A jak z przełożeniem większym niż 5.0? I założyć go wtedy do tej 3.30?

Offline Dziok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #89 dnia: 01.07.2021, 19:58 »
+1 :thumbup:

Hamulec 5kg nie będzie za mały na komercyjne okazy?