Ciężko mi się zgodzić ze stwierdzeniem, że na Acolyte plus karp powyżej 6kg robi co chce. Ok możemy miec różne ryby na komercjach, ale akurat łowię praktycznie tylko na serię Acolyte Plus 10 i 11ft oraz Carp Waggler 11ft i na różnych komercjach łowiąc karpie w przedziale 5-15kg i nie jestem w stanie zgodzić się ze stwierdzeniem, że "robi co chce"

Te wędki spokojnie ogarniają każdego karpia do 10kg, a na większe (choć nie zawsze) może czasami braknąć mocy, ale to kwestia jaj wędkarza

Ja się generalnie nie szczypię i łowię żyłkami o większym lb niż konstruktorzy Drennana przewidzieli, kij się wygina po rękojeść i tyle

Dotyczy się też serii 7, ale na nią już nie łowię. Nie ukrywam, że czekam na pojawienie się mimo wszystko na wersję ++, ale to raczej nie nastąpi - po prostu na wsypach takie kije nie są potrzebne bo sumo carp łowione są na inne sprzęty. Acolyte cenię za lekkość, finezję i kurczę korek na całej rękojeści, a nie jakieś wstawki z pianki. Uprzedzając pytania, nie mam porównania do innych kijów z tej półki cenowej (nie używam), nie mogę się wypowiedzieć na temat PZW, bo łowię tylko na komercjach.