Autor Wątek: Wędzisko Flagman Cast Master Method Feeder 360/100 g czy może coś innego??  (Przeczytany 2623 razy)

Offline bombelman1

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem w trakcie poszukiwania wędki która posłuży mi do ryb 5-10kg. Trochę po forum poszperałem i zauważyłem że flagman z którym nie miałem jeszcze styczności całkiem ładne opinie tutaj zbiera.
Wpadłem na budżetowego Flagmana Cast Master Method Feeder 360/100g strasznie jestem ciekawy waszych opinii czy ktoś miał z nim już styczność i jak się kijek sprawuje.

Tak jak wyżej napisałem planuje połów ryb od 5-10 kg te większe bardziej jako bonus. Komercja, rzuty do 50-70 metrów. Wędka ma służyć do methody.

Link do wędki: https://sklepdrapieznik.pl/feedery-i-pickery/32911-flagman-cast-master-method-feeder-36m-100g.html

Oczywiście rozważę też inne propozycje w kwocie do 400 max 450zł. Nie musi być to bezpośrednio flagman.

Pozdrawiam.

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
  • Ulubione metody: method feeder
Mój pierwszy feeder. Mam do tej pory, służy mi teraz pod wagglera. Bardzo fajne wędzisko w przystępnych pieniążkach. Akcja pół-paraboliczna. Karpie 5-10kg dadzą dużo frajdy :) Do 70m poleci.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline elwood

• Ekspert
  • Reputacja: 278
Mój pierwszy feeder. Mam do tej pory, służy mi teraz pod wagglera. Bardzo fajne wędzisko w przystępnych pieniążkach. Akcja pół-paraboliczna. Karpie 5-10kg dadzą dużo frajdy :) Do 70m poleci.

Dosyć mocnym feederem łowisz na spławik?
Z pozdrowieniami - Marcin

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259

Dosyć mocnym feederem łowisz na spławik?

Tak :D Nie chciałem kupować nowego wędziska, więc zagospodarowałem flagmana. Pod karpie na wagglera mi się sprawdza.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
To jest Twoja pierwsza wędka i zaczynasz czy masz już doświadczenie w feederze ?

Offline bombelman1

• Nowy użytkownik
  • *
To jest Twoja pierwsza wędka i zaczynasz czy masz już doświadczenie w feederze ?

Łowiłem już na metodę. Dwa kijki posiadam z czego na jeden nadepnąłem  i szukam czegoś nowego.  Czy mam pojęcie to nie mi oceniać :P

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Zerknij sobie na Flagmana legend 3,6m do 100gr :beer:

Offline bombelman1

• Nowy użytkownik
  • *
Zerknij sobie na Flagmana legend 3,6m do 100gr :beer:
Poszukam informacji. Ale ten kijek chyba jest bardziej sztywny od Cast Master ?

Offline tomasz 38

• Ekspert
To taki sztywniejszy progress ale lepiej się nim rzuca ,a zapas mocy ma spory ,miałem legenda i cast mastera więc porównanie mam ;)

Offline bombelman1

• Nowy użytkownik
  • *
To taki sztywniejszy progress ale lepiej się nim rzuca ,a zapas mocy ma spory ,miałem legenda i cast mastera więc porównanie mam ;)
Na pewno wezmę to pod uwagę. Jak myślisz kołowrotek 4tysiaczki się nada pod takiego kijka czy lepiej uderzać już w 5000 ?

Offline tomasz 38

• Ekspert
Ja używałem Dragony mega baits stealth feedery około 400gr wagi mi pasowały ,dużo zależy od marki np. nowe Daiwy seri lt wielkości 4000 to są maleństwa poniżej 300gr wagi ,popatrz na rynek, według mnie 400gr  albo ciut wyżej czy niżej i będzie ok  :beer:

Offline bombelman1

• Nowy użytkownik
  • *
Ja używałem Dragony mega baits stealth feedery około 400gr wagi mi pasowały ,dużo zależy od marki np. nowe Daiwy seri lt wielkości 4000 to są maleństwa poniżej 300gr wagi ,popatrz na rynek, według mnie 400gr  albo ciut wyżej czy niżej i będzie ok  :beer:
Tak się zastanawiam może na jakąś daiwe się skuszę bo tak mocno zachwalana.

Offline tomasz 38

• Ekspert
Do tego patyka 3,6m kołowrotek z Daiwy lt np. exceler czy fuego lt, musiałbyś wziąść największy rozmiar ,ale warto :beer:

Offline bombelman1

• Nowy użytkownik
  • *
Do tego patyka 3,6m kołowrotek z Daiwy lt np. exceler czy fuego lt, musiałbyś wziąść największy rozmiar ,ale warto :beer:
Na drapieżniu excelera maja 5000 to chyba największy tak ?

Offline tomasz 38

• Ekspert
Exceler ma 5000,Fuego 6000 ;)