Autor Wątek: Preston Innovations - Competition Pro 10' Light Feeder  (Przeczytany 3678 razy)

Offline Corbi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: feeder
Siemanko, mam kolejny problem. Ostatnio kupiłem podbierak, jak rodzice się dowiedzieli ile dałem, chcieli mnie powiesić.
Teraz szykuje się kolejny zakup. Otóż spodobał mi się ten picker, a przymierzam się do łowienia na jeziorach na metode, koszyki myślę max te 30-35g plus zanęta, dlatego chciałem was spytać co o nim sądzicie? Wiadomo, rybki to karpie, leszcze, liny, na te będę głównie się nastawiał.
Na youtube jest jeden filmik z tym wędziskiem w roli głównej, gdybyście mogli to dla mnie zrobić, zobaczcie go sobie, tylko na filmiku występują z tego co zauważyłem inne długości (ale mam nadzieję, że praca nie będzie się różniła zbyt mocno, bo ta akurat bardzo mi się w nim podoba).
Wędka ugina się głęboko, jak myślicie do jakich wagowo rybek będzie się łowiło przyjemnie i czy da rade z tymi koszykami? Nie chce, żeby była zbyt słaba.
Wolę najpierw pogadać z wami na ten temat trochę, może podzielicie się swoimi spostrzeżeniami, niż wydawać sporo pieniędzy.

Ps. Jak rodzice usłyszą o kolejnym takim wydatku to już na pewno będzie po mnie, kto mnie przenocuje? ;D

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
Odp: Preston Innovations - Competition Pro 10' Light Feeder
« Odpowiedź #1 dnia: 30.08.2015, 16:03 »
Czy chodzi koledze o tego kija ?, jeżeli tak to widać że to mocne wędzisko :)
Maciek

grzesiek76

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30.08.2015, 16:04 »
"Ps. Jak rodzice usłyszą o kolejnym takim wydatku to już na pewno będzie po mnie, kto mnie przenocuje? ;D"

Lepiej to weź namiot i przeprowadź się nad wodę. Powiedzmy na dwa miesiące. A do listopada rodzicom przejdzie :D

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #3 dnia: 30.08.2015, 16:07 »
A może mają rację :)
Staś
Klasyczny Feeder

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 30.08.2015, 16:09 »
Ps. Jak rodzice usłyszą o kolejnym takim wydatku to już na pewno będzie po mnie, kto mnie przenocuje? ;D

To może rozbijemy gdzieś jakiś obóz? :D bo ja mam ten sam problem, a szykuje się zakup wędki... To chyba przy okazji kupie jakiś namiot :P

Ps. Fajny ten kijek ^^
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Corbi

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: 30.08.2015, 17:02 »
Grzesiek, chetnie bym namiot rozbił, ale nie wiem co na to rodzice, póki co zakup wędki wystarczy :P
Maciek, tego filmiku nawet nie widziałem, ja oglądałem krótszy, na którym gość prezentuje dwie te wedki w różnych długościach i jest pokazany moment podbierania jakiejś rybki, widać tam wygięcie pod tą rybą.
Myślicie, że sprosta walecznym karpiom i da radę z podajnikami do metody ? Nie będzie zbyt giętka?

Widzę, że tamat ucichł ;(
Jestem już bardziej nastawiony do wersji light-medium. Czy wiecie może gdzie sprawdzić, albo ktoś z was wie, jakie oznaczenia mają szczytówki? Poprzez opis ,,light-medium'', rozumiem, że dolna część kija jest mocniejsza niż w wersji light tak?

Offline RamiX

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
  • C&R
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #6 dnia: 10.07.2016, 18:01 »
Corbi i jakie wędzisko zakupiłeś?

Offline Corbi

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 25.04.2017, 21:15 »
Przepraszam za swoja nieobecnosc, w 2016 roku bylem w pracy za granica.  Nie kupilem zadnej wedki, poniewaz nie wedkowalem co mnie bardzo irytowalo...  Teraz wrocilem i zamierzam nadrobic stracony czas, i robic to co lubie. Jezeli ten temat jest niepotrzebny, mozna usunac