Autor Wątek: Stabilny fotel do feedera  (Przeczytany 3657 razy)

Offline maximgtf

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 26
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Stabilny fotel do feedera
« Odpowiedź #15 dnia: 14.11.2021, 13:55 »
Ustawianie ,poziomowanie każdej nogi osobno plus montaż stabilizatorów i podnóżka to pół dnia nad woda a gdzie czas na przyjemności

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dlatego u mnie na razie F3 robi za kosz z wygodnym oparciem i mam cały czas w całości razem z akcesoriami. Tylko tackę demontuję.

Offline Wojtek8583

• Reputacja: 21
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 14.11.2021, 14:38 »
Na fotel chcę przeznaczyć koło 500 zł ,jeszcze biorę taką opcję jak matrix tylko czy on nie będzie za mały mam 178 cm i 90 kg bo ten ms range to rzeczywiście trochę duży .Do fotela napewno będzie montowany feeder arm dlatego szukam coś stabilniejszego

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #17 dnia: 14.11.2021, 14:56 »
O Matrixie masz osobny wątek.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
« Odpowiedź #18 dnia: 14.11.2021, 15:20 »
Na fotel chcę przeznaczyć koło 500 zł ,jeszcze biorę taką opcję jak matrix tylko czy on nie będzie za mały mam 178 cm i 90 kg bo ten ms range to rzeczywiście trochę duży .Do fotela napewno będzie montowany feeder arm dlatego szukam coś stabilniejszego

Matrix zwykły czy deluxe ? Zwykły jest spoko na krótkie wypady, ale na nocke bym się z nim nie wybrał. Brak regulacji kąta oparcia, do tego stosunkowo krótkie nóżki. Zdecydowanie wymaga dokupienia lub dorobienia przedłużek
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 14.11.2021, 16:50 »
Ustawianie ,poziomowanie każdej nogi osobno plus montaż stabilizatorów i podnóżka to pół dnia nad woda a gdzie czas na przyjemności

Nie przesadzaj... rozłożenie fotela z podnozkiem, półka boczna, feeder arm max 10min przy braku wprawy.

Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka
20 minut to ja swoją Creste rozkładam gdzie tylko przednie nogi się oddzielnie ustawia a gdzie poziomowanie rozkładanie ,podnóżka ,rozporki …to żadna przesada.

Pozdrawiam Łukasz

Offline dzbbdg

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #20 dnia: 14.11.2021, 17:09 »

Nie przesadzaj... rozłożenie fotela z podnozkiem, półka boczna, feeder arm max 10min przy braku wprawy.

20 minut to ja swoją Creste rozkładam gdzie tylko przednie nogi się oddzielnie ustawia a gdzie poziomowanie rozkładanie ,podnóżka ,rozporki …to żadna przesada.

Serio, rozkładasz 2 nogi 20 minut? 30 minut minut ja mam rozłożone cuzo w pełnym uzbrojeniu, 2 wedki i rozrobiona zaneta...

Offline Wojtek8583

« Odpowiedź #21 dnia: 14.11.2021, 17:21 »
A więc wybór padł na taki fotel https://allegro.pl/oferta/mivardi-fotel-chair-comfort-feeder-krzeslo-10748424187 MS RANGE nie ma przednich nóg teleskopowych a ten ma.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #22 dnia: 14.11.2021, 17:23 »
;D
Ja mam max 10 minut fotel z podnóżkiem i półkami rozstawiony i wędki na ramionach leżą.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: 14.11.2021, 17:26 »
20 minut rozłożenie fotela i przygotowanie stanowiska z 2 kijami.

Pozdrawiam Łukasz

Offline Krisss

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 85
« Odpowiedź #24 dnia: 14.11.2021, 20:52 »
A więc wybór padł na taki fotel https://allegro.pl/oferta/mivardi-fotel-chair-comfort-feeder-krzeslo-10748424187 MS RANGE nie ma przednich nóg teleskopowych a ten ma.
Czyli zapłaciłeś 150 zł więcej za to, żeby mieć mniejszą stabilność z puntu widzenia mocowania arma :P

Mam MS-a a kolega ma Mivardi, ale kupił go tylko dlatego, że jest na limicie wagowym MS-a i z ostrożności wolał ten do 140 kg. Jeśli ważysz 90 kg, to moim zdaniem przestrzeliłeś.
Nogi bez teleskopu są stabilniejsze, bo nie rusza się ta wewnętrzna rurka wewnątrz zewnętrznej. Zewnętrzna ma wymiary 25x1,5 a wewnętrzna ma po zewnątrz 20 mm. To powoduje, że powstaje 2 mm luzu pomiędzy nimi i fotel zaczyna się gibać na tych przednich nogach, jeśli ruszysz się w kierunku przód-tył. Wyciągnij trochę wewnętrzną nogę, poruszaj nią i będziesz wiedział co mam na myśli. Oczywiście przy założeniu, że ustawisz przednie nogi w pionie. Widzę, że część osób ustawia pod kątem, ale to chyba słaby pomysł, bo np. stolik będzie wtedy pochylony do tyłu (akcesoria łączące są robione pod kątem prostym).
Problemem MS-a są kiepskie zaciski nóg, które trzeba dokręcać na granicy wytrzymałości gwintu, żeby mocowanie się nie przesuwało po nodze. Ale Mivardi ma dokładnie ten sam problem. Gdyby nie ten mankament, to MS, w swojej cenie, byłby (moim zdaniem) absolutnym hitem wśród foteli z podłokietnikiem. Duże i szerokie siedzisko, wysokie oparcie, świetny materiał poszycia, wysoka stabilność a przy tym lekkość i szybkie rozkładanie. Na długie posiedzenia bez "sportowych" zapędów czy nocki jest rewelacyjny.

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #25 dnia: 14.11.2021, 21:17 »
Zgadza się ,trzeba bardzo mocno zaciskać ,ale daje radę , byłem pod wrażeniem jakości wykonania tego fotela ,szczególnie po tym jak dowiedziałem się ze kosztował 270 zł.

Pozdrawiam Łukasz

Offline Wojtek8583

« Odpowiedź #26 dnia: 15.11.2021, 22:44 »
Z tymi nogami kolega KRISSS ma rację nie pomyślałem o tym, jutro sprawdzę w cuzo jak tak będzie to kupię Ms range i ewentualnie dokupię dłuższe nogi