Autor Wątek: Centralna baza danych PZW  (Przeczytany 4782 razy)

Offline nsx

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Centralna baza danych PZW
« dnia: 14.12.2021, 22:15 »
Podobno strona ma w pełni ruszyć w 2022 roku jak okręgi wprowadzą dane. Obudzili się po kilku latach ...

https://wedkarz.pzw.pl/

Offline ssygula

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
Odp: Centralna baza danych PZW
« Odpowiedź #1 dnia: 15.12.2021, 00:46 »
Na czym ta strona ma polegać?? Dobre by było jakby można dane łowisko wykupić składkę

Offline Dyrek

• Reputacja: 45
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 07.04.2025, 11:37 »
Trochę odkopię. Czy ktoś próbował potwierdzić wniesienie opłaty? W bazie figuruję jako ten który nie opłacił członkowskiej. Próbowałem potwierdzić opłacenie jednak nie mogę. Nie przesyła mi skanów. Próbowałem Chrom i Edge w jpg i pdf i pupa...

Offline Szpadel

• Reputacja: 177
« Odpowiedź #3 dnia: 07.04.2025, 18:17 »
Okręgi to robią

Offline hakon

• Reputacja: 41
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 07.04.2025, 20:18 »
Ja mam zaznaczone opłaty za ten i poprzedni rok.
"To ludzie stworzyli potwory na swoje podobieństwo"
Znalezione w necie

Offline milczacy

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 94
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 08.04.2025, 08:42 »
Ja próbowałem tam założyć profil, ale bez skutku - albo ja nie umiem tego zrobić, albo to mój okrąg nie umie w internety....
Okrąg Kraków - nie ma go na liście wyboru przy danych profilu, zatem nie mogę skutecznie i poprawnie uzupełnić danych.
A szkoda - sama koncepcja centralnej bazy danych jest fajna... Co z tego, jak lokalny aktyw PZW przysępił na informatyka? ;)

Offline Wiśnia

• Reputacja: 43
« Odpowiedź #6 dnia: 08.04.2025, 09:09 »
Mimo założonego konta nie mogę się zalogować, resety hasła nic nie zmieniają, dostaję komunikat o braku dostępu.

Offline Qbal

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #7 dnia: 08.04.2025, 09:10 »
U mnie aplikacja nie pokazywała aktualnych opłat - brak zezwoleń.
Po kontakcie z PZW otrzymałem informację że aktualizacją tych danych zajmuje się koło okręgowe.
Traf chciał że chciałem dopłacić składkę do "pełnej" , pojechałem do koła i przedstawiłem sytuację skarbnikowi, pokazałem aplikację itd.
Oczywiście bronili się że z ich strony wszystko zostało wprowadzone do systemu itd. Jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności na następnym dzień w aplikacji miałem już wszystko zaktualizowane, taki przypadek ;)

U mnie, na początku, aplikacja nie pokazywała nawet opłaconej składki członkowskiej na ten rok, pomogło zalogowanie się przez stronę, aplikacja po tym się jakby "zaktualizowała" o te dane.

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 238
« Odpowiedź #8 dnia: 08.04.2025, 09:31 »
Tyle lat minęło a oni nadal nie potrafią zrobić opłat przez aplikację. Jak oni chcą zarabiać na turystyce wędkarskiej? Ale co się dziwić jak tam średnia wieku 65+, żeby tylko dorobić do emerytury.

Ciapaty

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 08.04.2025, 09:40 »
Tyle lat minęło a oni nadal nie potrafią zrobić opłat przez aplikację. Jak oni chcą zarabiać na turystyce wędkarskiej? Ale co się dziwić jak tam średnia wieku 65+, żeby tylko dorobić do emerytury.
Zarabiać na turystyce wędkarskiej w Polsce?
Co mają niby ludzie łowić jak nic nie ma w wodach?
Chyba, że będą rzucać po trzcinach i robić zawody kto więcej ich wyrwie lub kto uratuje więcej zestawów z zaczepu.
Chyba, że ktoś będzie jeździł uprawiać inne czynności wędkarskie - rzucanie przynęty do wody

Offline Qbal

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 08.04.2025, 10:14 »
No niestety szybko się to nie zmieni, temat rzeka, każdy wie jak to wygląda...
Najbardziej mnie rozbraja temat kontroli, a raczej jej brak.
U mnie Okręg PZW Kraków, sporo kół, sporo ludzi, a w zeszłym roku na blisko 90 wypadów miałem 1 kontrolę... :(

Offline michal_krk

• Aktywny użytkownik
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #11 dnia: 08.04.2025, 11:21 »
A propos Okręgu Kraków - w tym roku przenosząc się do koła HTS miałem widoczne opłaty w aplikacji na drugi dzień po zapłacie składek w kole. Czyli pewnie zależy od tego, czy akurat w kole obsługuje ktoś kumaty 😉

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 238
« Odpowiedź #12 dnia: 08.04.2025, 12:49 »
Chyba, że będą rzucać po trzcinach i robić zawody kto więcej ich wyrwie lub kto uratuje więcej zestawów z zaczepu.
Chyba, że ktoś będzie jeździł uprawiać inne czynności wędkarskie - rzucanie przynęty do wody
Nie przesadzaj, bo topowe firmy jeździły kręcić filmy swoich produktów na DD. Jest dużo łowisk specjalnych, ale znowu tak jak u mnie jest limit 100 członków, więc ciężko się dostać, a ryb mamy w brud nad łowiskiem.
Tylko dałem przykład, że nadal tym krajem rządzą emeryci. A perspektywa wygląda coraz gorzej patrząc na niż demograficzny i liczbę osób, która przechodzi na emerytury.

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #13 dnia: 08.04.2025, 13:09 »
Tylko dałem przykład, że nadal tym krajem rządzą emeryci. A perspektywa wygląda coraz gorzej patrząc na niż demograficzny i liczbę osób, która przechodzi na emerytury.

Masz racje, ale patrząc po naszym środowisku to ja się nie dziwię, że za większością stoją dziadki i emeryci, bo kto ma ich niby zastąpić jak nikomu się nic chce i każdy tylko oczekuje efektów? W kole na 700 członków raz w roku na półtora godzinne zebranie walne przyjeżdża 0.8% zresztą... wspominałem już o tym wielokrotnie, to taka martwa pętla z jednej strony nikomu się nie chce angażować bo system zarządzany przez dziadków z drugiej nie ma komu tych dziadków zastąpić, bo właśnie przez tych dziadków się nie chce, ale jakbyś zapytał, kto chce zorganizować jakieś zawody towarzyskie to wszyscy cisza i głowy w dół, ale jak Ty zorganizujesz to nagle dostajesz masę komentarzy, że tego brakuje, to było źle zrobione, to czy to trzeba zmienić bo coś.

Co do samej aplikacji to pragnę zaznaczyć, że w PZW przez kilka lat trwały porządki w kartotekach, teraz weszła aplikacja i też czeka nas kolejny rok dwa aż to wszystko zacznie działać tak jak powinno, aktualnie jesteśmy na etapie testowania na żywym organizmie takie rzeczy powinny być sprawdzane i testowane w środowisku deweloperskim.

Ktoś ma może orientację jak to wygląda na zachodzie? Czy tam mają już takie aplikacje do opłacania różnych składek i pozwoleń?

Ciapaty

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 08.04.2025, 13:55 »
Nie przesadzaj, bo topowe firmy jeździły kręcić filmy swoich produktów na DD. Jest dużo łowisk specjalnych, ale znowu tak jak u mnie jest limit 100 członków, więc ciężko się dostać, a ryb mamy w brud nad łowiskiem.
Karpikarze łowić mają gdzie i "co"
Choć fanem nie jestem tych azjatyckich gowien, a wręcz przeciwnikiem.
Pokaż mi wody specjalne, dzikie, pełne sandaczy, szczupaków, okoni (medalowych, a nie niewymiarków)
Komercji pod nosem mam pełno, ale same karpiki i karaśki.

Wiem, że DD ma też podobno jakieś ryby drapieżne, ale nie mam zamiaru jechać co tydzień 400km w jedną stronę.