Tylko dałem przykład, że nadal tym krajem rządzą emeryci. A perspektywa wygląda coraz gorzej patrząc na niż demograficzny i liczbę osób, która przechodzi na emerytury.
Masz racje, ale patrząc po naszym środowisku to ja się nie dziwię, że za większością stoją dziadki i emeryci, bo kto ma ich niby zastąpić jak nikomu się nic chce i każdy tylko oczekuje efektów? W kole na 700 członków raz w roku na półtora godzinne zebranie walne przyjeżdża 0.8% zresztą... wspominałem już o tym wielokrotnie, to taka martwa pętla z jednej strony nikomu się nie chce angażować bo system zarządzany przez dziadków z drugiej nie ma komu tych dziadków zastąpić, bo właśnie przez tych dziadków się nie chce, ale jakbyś zapytał, kto chce zorganizować jakieś zawody towarzyskie to wszyscy cisza i głowy w dół, ale jak Ty zorganizujesz to nagle dostajesz masę komentarzy, że tego brakuje, to było źle zrobione, to czy to trzeba zmienić bo coś.
Co do samej aplikacji to pragnę zaznaczyć, że w PZW przez kilka lat trwały porządki w kartotekach, teraz weszła aplikacja i też czeka nas kolejny rok dwa aż to wszystko zacznie działać tak jak powinno, aktualnie jesteśmy na etapie testowania na żywym organizmie takie rzeczy powinny być sprawdzane i testowane w środowisku deweloperskim.
Ktoś ma może orientację jak to wygląda na zachodzie? Czy tam mają już takie aplikacje do opłacania różnych składek i pozwoleń?