Autor Wątek: Porozmawiajmy o glinach wędkarskich  (Przeczytany 9427 razy)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Odp: Porozmawiajmy o glinach wędkarskich
« Odpowiedź #15 dnia: 12.09.2015, 22:53 »
Tak naprawdę wszystkie polskie gliny pochodzą z tego samego źrodła i wszyscy producenci je tam kupują i sygnują swoim logo więc dyskusja o różnicach jest bez sensu
Oto dość rzetelny artykuł poswięcony glinom :

http://glinywedkarskie.pl/artykul_21.ad

Pojechałeś, Kolego, po bandzie. Uwierz, że świat nie kończy się tam, gdzie zagina się widnokrąg :P A te gienki, górki i ogórki, srase-sensase, mondiale-wspaniale, woj-ziemy bez ściemy, etc..., jak są, niech sobie będą. Ja badziewia nie kupuję, bo za biedny jestem... A każda woda kocha "swoją" ziemię - to tyle.

"Producent glin" - konfekcjoner prędzej, a może stylista glin (idąc za TVN-em). Wybacz, ale jak można produkować glebę?

Offline ciejo

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 13.09.2015, 09:58 »
Najlepsze na szybka rzeke jak dla mnie nr 1 glina rzeczna naturalna Wojziem nie ma lepszej mega tlusta  troche pracy ale jest naj.gliny Gorka sa glinami trudniejszymi .sa to gliny ktore musimy mocno dowilzac dostosowujac sie do lowiska.no i gliny natura dla mnie numer jeden oprocz tej rzecznej Wojziema.

Offline pawciobra

• Ekspert
  • Reputacja: 58
    • Rybomaniacy
« Odpowiedź #17 dnia: 14.09.2015, 20:34 »
gliny Gorka sa glinami trudniejszymi .sa to gliny ktore musimy mocno dowilzac dostosowujac sie do lowiska.

W końcu ktoś, to zauważył. Nawet gdzieś na yt widziałem jak Pan Zbyszek Milewski mówił, że zawsze dowilża gliny od górka, ale nie pamiętam o jakich wtedy mówił.
Paweł, koło nr 10 Braniewo
Rybomaniacy.pl