A jeśli nie będzie to Spomb z Koruma to już , nie będzie tak precyzyjny?

Nie będzie robił roboty?
Chodzi mi o młodych zapaleńców wędkowania ,spędzania czasu nad wodą. Jedni mają środki drudzy nie.
Rakieta do nęcenia made in China ? Nie spełni swojej funkcji.
Wielokrotnie słyszałem ,że sprzęt nie łowi tylko człowiek.
A z całym szacunkiem Luk byłem świadkiem jak rakiet Fox itd wypadały gorzej od chińczyków.
Spoko, rozumiem o co ci chodzi. Sęk w tym, że to spomb który otwiera się przy dnie a nie po kontakcie z powierzchnią. Jeśli zanęcisz zwykłym spombem, to nurt to porwie i rozniesie na sporej przestrzeni i nie będzie to skuteczne, a wręcz da odwrotny wynik od zamierzonego. Co lepsze, ten spomb na wodzie stojącej też da inne wyniki nęcenia, bo sprowadzi towar do dna w jednym punkcie, co przy nęceniu np. konopiami może być skuteczniejsze. Łowiąc feederami sprowadzamy towar koszykami do dna, a spomb zwykły tak nie działa

Do tego uważam, ze to bardzo dobra i dopracowana konstrukcja, bardzo mocna na dodatek. Gdybym łowił na zasiadce na wodzie stojącej, karpie, leszcze i liny, to nęciłbym przemiennie spombem zwykłym i tym z Koruma.
Ten bopper - bo taka jest jego nazwa, daje większe możliwości. Zapewne za jakiś czas pojawią się i chińskie podróbki. Aczkolwiek on ma w 'komplecie' obciążenie 150 gramów w postaci ołowianych dysków, więc nie będzie tani jak barszcz jak inne spomby made in China.