Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2022  (Przeczytany 261881 razy)

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Wyniki nad wodą 2022
« Odpowiedź #1485 dnia: 01.11.2022, 05:36 »
Carl ,Michał piękne Rybeńki!!!
Tomba ?!
Zdrowia życzę!!!--> oczywiście wypadu nad wodę, jeśli to pierwsze pozwoli.
Pozdrawiam.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1486 dnia: 01.11.2022, 09:13 »
Wczoraj rybki. Prawdopodobnie przed-przed-ostatni wypadzik w 2022. Jak zdrowie i pogoda pozwolą.
9 godzin kombinowania, ostatecznie poszło całkiem nieźle. Ciekawe było to, że większość brań to porządne odjazdy, natomiast prawie wszystkie ryby były zapięte ledwo-ledwo. Dwie rybki przekroczyły granice 10 kg, hol jednej był dość długi bo zapięta była za brzuch, odwiedziliśmy razem z karpiem prawie 1/4 stawu. ;)
;)

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1487 dnia: 01.11.2022, 09:15 »
Pięknie połowione

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
« Odpowiedź #1488 dnia: 01.11.2022, 09:29 »
Gratulacje

Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka

Sławek

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1489 dnia: 01.11.2022, 13:08 »
Dzisiaj rano szybki wypad z wypuszczanką. Coś tam dwa razy skubnęło, robaki wymiętoszone, ale ostatecznie bez efektów. Za to sprawdziłem nową wędeczkę Matrix Ethos XR-W (4 metry) i machanie nią w tej metodzie to czysta przyjemność - nic lżejszego jeszcze w łapie nie miałem. Obawiałem się, czy nie będzie za miękka, ale wygląda, że jest ok - ostatecznie przekonam się jak będzie konkretniejsza ryba w łowisku. Ale to już w przyszłym roku, bo ten sezon zamykam.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #1490 dnia: 01.11.2022, 14:08 »
Pięknie połowione

Mirek Gratuluję. Wyniki jak zawsze rewelacyjne :bravo: :bravo: :bravo: :beer: :beer: :beer:

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1491 dnia: 01.11.2022, 15:52 »
Gratulacje wszystkim za połowy! :bravo:

Mnie tam kończenie sezonu nie w głowie. Zapowiada się lekka zima w moim rejonie, więc chyba będę wędkować do Sylwestra. Ile się da.
Dziś zabawa z jigiem i drop-shotem. Kilkanaście sensowych okoni, w tym 3 szt. 26-27 cm. Najchętniej na fioletową tantę i fiolet+lód swing impact od Keitecha.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
« Odpowiedź #1492 dnia: 03.11.2022, 17:33 »
   W dniu dzisiejszy miało miejsce moje ostatnie wspólne wędkowanie z kolegą KamilemR :'( Na szczęście za rok będzie znowu okazja się spotkać, chociaż nie będziemy już mieli tak samo blisko na Maślankę, na której właśnie dziś byliśmy :P

Ostatnio mam tyle roboty, że przespanie 5h staje się luksusem, dlatego skorzystałem z okazji i pospałem całe 6, wstałem przed 8 i nad wodę dotarłem przed 9?! Gdyby nie to pewnie o 7 czekałbym już pod bramą :( Dzięki temu Kamil chociaż raz był przede mną :P  Siedzieliśmy na prostym brzegu przy kiblu, w miejscu gdzie przed "remontem" zaczynał się stary No Kill. Ja zacząłem od bombki z , a Kamil od metody z pelletem w podajniku na dystancie. Obaj już po niedługiej chwili mieliśmy ryby, które z niezłą regularnością odławialiśmy. Gdy słońce wyszło z za drzew próbowałem ponad godzinę łowić na slow sinka licząc, że ryby wyjdą do powierzchni, niestety bezskutecznie. Kamil testował swoje patenty ze smakową kukurydzą. Potem obaj wróciliśmy do tego co sprawdzało się najlepiej i ryby brały dość regularnie. Sporadyczne podrzucanie pelletu przy brzegu oraz położenie tam metody przyniosło mi metrowego jesiotra i była to ryba dnia :) Niestety o 13 musiałem się zwijać, Kamil został godzinę dłużej i dołowił jeszcze trochę karpiszonów.

Wyjazd, jak zawsze z Kamilem, na mega plus! Udało się coś nowego sprawdzić, wyciągnąć jakieś wnioski i miło spędzić czas. Szkoda, że w przyszłym roku nie będzie tak łatwo się razem wybrać, liczę że chociaż z 2-3 razy się uda ;)
Bartek na wstępie bardzo Ci dziękuję za wspólne wypady wędkarskie, zawsze jest to świetnie spędzony czas na łowieniu i gadaniu. Z Tobą zawsze można porozmawiać o wszystkim.
Niestety przyszły rok już mi nie pozwoli na tak częste odwiedziny Maślanki. Zajrzę parę razy ale to będą pewnie wypady głównie na zawody. Co by nie było zawsze będziesz mile widziany jako trener ;) No i z pewnością nie odpuszczę kolejnego zlotu. :beer:
Trening w piątek i sobotę przed Pucharem Poli nastawił mnie bardzo optymistycznie do niedzieli. Ale jak to bywa, dzień dniowi nierówny. W niedzielę im dłużej trwały zawody tym ryba słabiej żerowała aż do kopletnej ciszy. Myślę że ilość towaru o tej porze roku, który wpadł do wody załatwił łowienie. Wiele osób zasypało jak w lato...
Nie ma tego złego, pogoda była piękna, towarzystwo dobre dlatego pomimo mizernego wyniku uważam weekend za udany.

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #1493 dnia: 06.11.2022, 16:18 »
Rano ponuro i lekko padało, ale w miarę ciepło, więc nie można było zmarnować okazji 8) 4 godz nad wodą, urobek poniżej, największy karp 5kg, do tego co poniżej trafił się karp olimpijczyk, najpierw branie atomowe (reszta delikatne), że mało wędki nie zabrał, potem jazda po łowisku, jakoś go doholowałem do brzegu, cyk w podbierak, a ten wyskok jak amur i wyjazd dobre 15 m tylko kręcioł huczał, dotargałem go znowu i podciągnąłem w górę wędziskiem i w tym momencie się wypiął, wielki nie był, ok 5kg, ale taki siłacz narwany jakby pierwszy raz na haku był...

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #1494 dnia: 06.11.2022, 16:48 »
Piękny połów

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1495 dnia: 06.11.2022, 18:59 »
   Skorzystałem z wczorajszej ładnej pogody, wyskoczyłem na klubowy nokill i prawdopodobnie zakończyłem sezon 2022. Trochę się zastanawiałem czy nie jechać na Maślankę by się jeszcze ten ostatni raz nałowić, jednak ostatecznie odpuściłem i był to dobry wybór.

Nad wodą sami spinnigiści, tylko mi chciało się siedzieć w miejscu przy 9 stopniach. Na szczęście kalesonki z wyprawki dla Terytorialsów otrzymane od wujka dawały świetnie radę. Uznałem, że ryby zapewne będą się już grupować z dala od brzegu na głębszej wodzie, więc wywiozłem karpiowe metody z podajnikami nabitymi mixem 50:50, jadną na 80 a drugą na 60m. Zasypałem każdy zestaw odrobiną pelletu 8mm, do tego kilka 11tek i założyłem 17mm Allera Apex na włos jako przynętę.
   Dałem sobie godzinę bez przerzucania na każda miejscówke, potem planowałem zmieniać miejsca i odległości. Na szczęście nie musiałem bo ryby pojawiły się po ok 30 minutach najpierw na jednym, potem drugim zestawie. Po każdym braniu dosypywałem niewielkie ilości pelletu i tak udało się złowić łącznie 7 karpi w rozmiarze 2-4kg. Szału nie było ale w listopadzie każda ryba cieszy 8)
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1496 dnia: 06.11.2022, 19:03 »
:bravo: Panowie

Ja dzisiaj przedostatni wypad na rybki w tym roku. Z KotemKoi.
U mnie cienko, 2 małe karpiojesiotrki.
Skuteczność wykorzystania brań zatrważająca. 2/11. :'(
Ogólnie wypad spoko mimo zimna sporego.
Piotrek Thx. ;D
;)

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #1497 dnia: 06.11.2022, 19:06 »
Witam wszystkich forumowiczów serdecznie .
Wszystkim z nad wody gratuluję .
I mi udało się wyskoczyć na ryby. Mała komercja. Byliśmy razem z e-mariobros.
Nad wodą byliśmy ok. 7:15. Łowić zacząłem ok. 7:50. Temperatura ok 3,5C*.
Mgła, że ledwo co było widać przeciwległy brzeg.
Dziękuję za wyprawę Mirek było pięknie.
O ryby było bardzo ciężko.
Do godziny 13:26 miałem dosłownie 2 brania. Dopiero 13:28 dała Karpia 1,5kg.
Uffff!!! Blanku nie będzie pomyślałem.
Słuchajcie 13:54 wiechał Karp 6kg.!!!!
Pięknie . Słuchajcie.
Wytrwałość podobno opłaca się.
Tak też i było. Godzina 14:18 Karp 10,5kg!!!
Coś pięknego.
Ostatnia ryba. Też Karp 6kg.
W sumie 8 brań,1 spinka po holu.
Parę fotek dołączę do relacji. Wypad ciężki i bardzo pouczający.
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
« Odpowiedź #1498 dnia: 06.11.2022, 19:11 »
Gratulacje Piotrek , fajnie że macie jeszcze jakieś łowiska otwarte, teraz każda ryba cieszy

Sławek

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #1499 dnia: 06.11.2022, 19:27 »
Gratulacje Piotrek , fajnie że macie jeszcze jakieś łowiska otwarte, teraz każda ryba cieszy

Dziękuję Sławek. Było ciężko. :) :) :)