Autor Wątek: Zanęty Piscari  (Przeczytany 8546 razy)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 551
  • Ulubione metody: feeder
Zanęty Piscari
« dnia: 11.02.2022, 18:56 »
Witam szanownych kolegów i koleżanki ,mam pytanie odnośnie zanęt marki Piscari ,czy ktoś użytkował i może coś o nich skrobnąć ,powiem szczerze ,że dostałem na testy zanętę method feeder o smaku poziomki i bardzo mi się spodobał jej aromat ,zapewne po testach sam coś napiszę  na jej temat ,ale jestem ciekaw opinii innych którzy mieli lub mają doświadczenie z tymi zanętami :beer:

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
Odp: Zanęty Piscari
« Odpowiedź #1 dnia: 11.02.2022, 19:41 »
Mój kolega tym handluje/pracuje w tej firmie i... Dziś był na Śląsku, co więcej właśnie wyszedł ode mnie z domu -20 min temu,😁. Jeśli mieszkasz na Śląsku to pewnie masz to od niego 😄
Sam łowiłem na nie tylko raz w zeszłym roku, właśnie z nim łowiliśmy leszcze i było ok. Kumpel bardzo zachwala, no ale on tym handluje ..., On sam nagrywa filmiki startuje w zawodach, itd wszystko piscari, zresztą mają swój team 😄
Opakowania sprzed 30 lat ,😄 i to największy minus tych zanęt, bardzo dobra jakość, skład.
Używałem ich też kilka lat temu jak jeszcze kumpel tam nie pracował ale już nie pamiętam czy były rewelacyjne, średnie czy do d. Najbardziej zapamiętałem, że zmieniały kolor po namoczeniu.
Jak chcesz to na PW podam jego namiary będziesz mógł z nim pogadać czy popisać.
A nie używam ich, bo w pewnym momencie znikły u nas ze sklepów.

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 11.02.2022, 19:56 »
Super sprawa poznałem twojego kolegę ,i tak jak piszesz mam od niego tę zanętę na testy ,zostawił kilka innych jeszcze przy okazji do testów ,rozmawialiśmy chwilkę i sam zachwalał ,mnie się podoba aromat ,opakowanie pal licho ważne co w środku :beer:

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #3 dnia: 11.02.2022, 20:06 »
No dziś odwiedzał kilka sklepów, do mnie wpadł na obiad i w odwiedziny, z Rybnika do mnie 20 minut.
Wg słów Mańka producent jest zakręcony na punkcie jakości, dlatego te zanęty są dobre, lub bardzo dobre.
Niby jakość się obroni, ale .. opakowanie nieciekawe 😄

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 11.02.2022, 20:11 »
To jest świetne podejście ,producent stawia na jakość ,przetestuje chętnie towarek ;),aromacik mnie urzekł poza tym na rynku poziomki nie spotkałem jeszcze ,cena też fajna :beer:

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 390
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 11.02.2022, 20:14 »
Kurde, jeśli to jest faktycznie jak na tej etykiecie to skład jest bardzo fajny jako baza, dopalić melasą, kuku z puchy, pinka i na leszcza prima sort. Zamówię sobie 2 wiaderka, akurat będzie na 4 dniową zasiadkę w czerwcu na goczałach, co rok na leszcza tam ze znajomymi jeździmy, będą testy ;D

https://allegro.pl/oferta/zaneta-piscari-leszcz-zolty-w-wiaderku-3kg-9472391049
Dzierżno uzależnia

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 11.02.2022, 20:16 »
Leszcz też mi się podoba ,i karaś lin czekolada spoko aromacik ma ,o dodatkach biszkopt nie wspomnę bo to jestem pewien że petarda :thumbup:

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 390
  • Rafał
« Odpowiedź #7 dnia: 11.02.2022, 20:17 »
Gdzie to dostać te inne futry ? Na allegro tylko ten lechol.
Dzierżno uzależnia

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 11.02.2022, 20:20 »
Nam na testy zostawił miły kolega poziomkę method feeder,leszcza i karaś lin czekolada ,będziemy badać tematy ,są ciekawe :beer:

Offline PISCARI

• Przedstawiciel marki PISCARI
  • Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #9 dnia: 12.02.2022, 14:35 »
Witam serdecznie. Jestem przedstawicielem marki PISCARI i z miłą chęcią odpowiem na wasze pytania jak i również podzielę się z mojej strony wiedzą i doświadczeniem odnośnie produktów. od 3 lat łowie prywatnie i na zawodach   tylko i wyłącznie na zanęty Piscari. Odnośnie zanęty Method feeder  jest to wyspecjalizowana mieszanka wyprażonych i zmielonych nasion zbóż i roślin oleistych, z dodatkiem produktów cukierniczych.

Aromat wanilia w połączeniu z truskawką/poziomką dobrze działa na ryby w wodach stojących.

W celu poprawy pracy w koszyczku-metodzie, zanęta wzbogacona jest specjalnym olejem, który dodatkowo ułatwia i pomaga w formowaniu zanęty do koszyczka.

Kolor zanęty jest mocno wzbogacony, żółtym/czerwonym peletem, widocznym dla ryb oraz uwalniającym smugę.

Zanęta ukierunkowana jest do nęcenia ryb spokojnego żeru takich jak: karp, lin, jaź, leszcz.

Jest to pełnowartościowa zanęta i nie wymaga dodatkowego "wzbogacania". Zanęty nie są robione na zapas i nie leżą po kilka miesięcy na magazynie. Każde zamówienie jest traktowane indywidualnie dla tego sklepy zawsze otrzymują świeży produkt z najwyższej jakości składników.Produkty PISCARI to polskie mieszanki powstałe w wyniku pasji, wiedzy i doświadczenia. Ich receptury bazują na naturalnych, pełnowartościowych składnikach

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 577
« Odpowiedź #10 dnia: 12.02.2022, 16:20 »
Witaj na forum. :)

Mam kilka pytań odnośnie produktów waszej firmy:
1) czy w/w zaneta jest to produkt typu instant (namoczona w paczce), czy klasycznie sypka zaneta wymagająca do moczenia?
2) czy zawiera mączki rybne?
3) czy dodatek w postaci pelletu w kolorach żółtym i czerwonym jest pakowany osobno i dodawany wg uznania wędkarza do zanety (lub też niedodawany), czy jest z góry wymieszany z zaneta w ilości jakiej producent uznał za stosowne?
4) o jakim smaku/zapachu jest w/w pellet?
5) jaki jest udział konopii w stosunku do innych ziaren użytych do produkcji zanety?
6) skąd pomysł na aromat wanilia-poziomka? Czy wynika to z jakichś testów nad wodą i wyższości tej kompozycji zapachowej nad innymi?

Z góry dzięki za odpowiedź :)
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Djek259

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 12.02.2022, 16:46 »
Witajcie zanet Piscari używam już od prawie 3 lat. Najczęściej wędkuje gruntowo niż spalwikowo, więc korzystam z zanęty metod feeder która mimo słodkiego zapachu spisuje się w porze ciepłej jak i chłodnej zapach. Jednym składnikiem co dodaje do niej to ewentualnie melasa i barwnik ale to w zależności od podłoża
Często też mieszam z leszczem żółtym lub leszczem optimum dzięki takiej mieszance mam na koncie kilka medalowych ryb .
Żaneta dobrze przygotowana dobrze formuje się.do metody i nie wymaga późniejszego do maczania
Obecnie tylko używam zanęt Piscari
Widzę że jest przedstawiciel Piscari na forum więc napewno będzie służył radą ;) :fish: dużych ugięć wam życzę pozdrawiam Mariusz Rataj

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 577
« Odpowiedź #12 dnia: 12.02.2022, 17:28 »
Jako 3 letni użytkownik tych zanęt jesteś w stanie odpowiedzieć na któreś z moich pytań?
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline PISCARI

• Nowy użytkownik
  • *
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #13 dnia: 12.02.2022, 17:52 »
Witam kolegę AZYMUT EXPERT . Żaneta jest sypka do namoczenia. Każda z zanęt marki PISCARI nie zawiera maczek rybnych itp. Pelet jest robiony w firmie i aromatyzowany dodawany do zanęty. Pelet nie  jest w sprzedaży jako osobny produkt. Nuta zapachowa jest nie przypadkowa oparta na wieloletnim doświadczeniu i testach. Co do dalszej części pytań receptury procenty dodawanych składników są tajemnicą firmy. Dodam tylko że w tym sezonie firma oferuje nowa zanętę feeder ciemny który spełnił oczekiwania testerów jak i producentow :D Oprócz tego w tym sezonie również jest wprowadzona baza feder do własnej kompozycji dodatki atraktory sypkie koncentraty  barwniki. Firma nie stosuje żadnej chemii nawet barwniki są mineralne. Myślę że udało mi się odpowiedzieć klarownie na wszystkie pytania.

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 414
« Odpowiedź #14 dnia: 12.02.2022, 18:00 »
Z ciekawości spytam, co to jest barwnik mineralny? Pierwszy raz się spotykam z takim "określeniem". Z tego co się orientuję są barwniki naturalne np kurkuma i syntetyczne czyli chemiczne które są zakazane przy produkcji "pasz" dla ryb.