Aktualizacja.
Selektor dzięki za przygotowany wzór pisma. Wysłałem to pismo mailem.
Moderatora bardzo proszę o dopisanie do tytułu wątku "carphero". Żeby każdy miał pogląd z kim ma do czynienia.
Wcześniej sklep nazywał się InfinityCarp, zmienili nazwę sklepu ze względu na bardzo zszarpaną reputację swoimi działaniami. Aktualnie sklep nazywa się CarpHero.
Złożyłem zamówienie 14.01.25 na kołowrotek, który widniał na stronie jako dostępny.
Po dwóch dniach otrzymałem informacje że nie posiadają towaru na stanie, i oczekują na dostawę. Ze względu że nikt nie odbiera telefonu wysłałem wiadomość. Wysłałem maila z informacją że kołowrotek potrzebuję najpóźniej na 24.01.25. Z adnotacją że jeśli nie są pewni że kołowrotek dojdzie na czas, to mają natychmiast anulować zamówienie.
27.01.25. Otrzymałem odpowiedź na moją wiadomość, z informacją że nie wiadomo czy kołowrotek dojdzie w styczniu. I że mam prawo do anulowania zamówienia.
Po niespełna dwóch godzinach odpowiedziałem że proszę o anulowanie zamówienia i natychmiastowy zwrot gotówki.
Maili z prośbą o anulowanie zamówienia i zwrot środków wykonałem 3. O dziwo dwa razy udało mi się dodzwonić, na wykonanych 51 połączeń.
30.01.25 otrzymałem potwierdzenie że moje zamówienie zostanie anulowane i zostaną zwrócone środki.
Na dzień 4.02.25 moje zamówienie cały czas widnieje jako "W trakcie realizacji"
Cały czas nie odzyskałem gotówki.
Jutro będę starać się ponownie dodzwonić. Dzisiaj wysłałem maila do Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Gliwicach.