Autor Wątek: Feeder dla dziecka  (Przeczytany 1998 razy)

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
Feeder dla dziecka
« dnia: 16.06.2022, 08:10 »
No właśnie...10 latek, łowi na bata, ostatnio zabrałem go i chciał łowić jak ja, więc na szybko uwiązałem zestaw z tego co miałem, czyli stara wędka teleskopowa 3.6 dość miękka i klasyka. Rzuty jeszcze nie wszystkie mu wychodzą, ale ogólnie poradził sobie, sam dowilżył zanętę, roztarł w dłoniach, założył igłą kukurydzę na włos, złowił również samodzielnie 3 karpie po ok 1kg, jaką radocha była nie trzeba chyba wspominać. :)
No i chciałbym kupić mu feedera. Założenia: 3.3m myślę będzie optymalne, bo chłopak chce rzucać na otwartą wodę nie interesuje go pod brzegiem, musi mieć tanie szczytówki- wiadomo że pewno straty będą. Na co byście postawili, feeder w 3 składzie czy telefeeder? Nie mam miejsca w swoim pokrowcu na jego wędkę, będzie pewnie kilka razy przez sezon że mną, zamierzam pouczyć go metody.

Offline a_men

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 18
Odp: Feeder dla dziecka
« Odpowiedź #1 dnia: 16.06.2022, 10:03 »
Ja swojemu 8 latkowi kupiłem Robinsona Stingera Picker 2,7, ale są tez wersje Method i Feeder 3,3 w dwu i w trzyskładzie. Na plus szklane szczytówki w zestawie.

Wiadomo, że pomagam mu przy zarzucaniu i zakładaniu przynęt na haczyk, ale resztę obsługuje już sam.

Offline Miwol

• Ekspert
  • Reputacja: 136
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 16.06.2022, 11:17 »
Posiadam Stingera w wersji 3.0 m 45 g. Bardzo przyjemna, lekka wędka.
Pozdrawiam,
Michał

Złów i wypuść

Offline Cost

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 16.06.2022, 11:37 »
Ja swojemu 8 latkowi kupiłem stingera 2,40. Jak za te pieniądze to bardzo fajna wędka. Na początek polecam te kijki.

Offline wojtas1986

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #4 dnia: 16.06.2022, 13:10 »
Moja córka łowi na Browninga 3.0 m  CFX bomb do 80 g w dwuskładzie.

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #5 dnia: 16.06.2022, 16:30 »
Mi się wydaje, że jak miałem 10 lat to obsługiwałem wszystkie bambusy mojego ojca 🤣🤣🤣🤣

Offline Mariusz Wu

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 16.06.2022, 16:53 »
Mi się wydaje, że jak miałem 10 lat to obsługiwałem wszystkie bambusy mojego ojca 🤣🤣🤣🤣

Ja w tym mniej więcej wieku, do wszelkich metod łowienia używałem rzekomo spinningowego kija rodem z NRD. Kij był spinningowy tylko z nazwy na naklejce bo miał 2,1m długości i szczytówkę o czułości kija od miotły. Jak ja dawałem rady zarzucać tym zestaw spławikowy to sam się do dziś zastanawiam :D
Nie wypada śmiać się z Ukraińców że mają prezydenta komika w sytuacji gdy ma się prezydenta klauna

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 16.06.2022, 19:57 »

Ja w tym mniej więcej wieku, do wszelkich metod łowienia używałem rzekomo spinningowego kija rodem z NRD. Kij był spinningowy tylko z nazwy na naklejce bo miał 2,1m długości i szczytówkę o czułości kija od miotły. Jak ja dawałem rady zarzucać tym zestaw spławikowy to sam się do dziś zastanawiam :D
To samo! I biały kolor miał. Szklak plus przelotki bez porcelany.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline FeedClass

• Aktywny użytkownik
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #8 dnia: 16.06.2022, 21:39 »
Kupiłem synowi na miejscu Jaxon intensa. Początkowo łowił wersją 2.10. nauczył się rzucać spławikiem do perfekcji już po 3 wypadzie. Idealnie kładzie zestaw w to samo lub bardzo zbliżone miejsce. Od 4 wyjazdu zakupiłem wersje 2.70. powtarzalnie ładnie operuje zestawem. Dałem pomachać mu moja 3.0 ale jeszcze za długie. Rzuty z za siebie taką wędka to już traci kontrolę i wszystko płata się wokół blanku. Także ja wiem że 2.7 jest bardzo dobrym wyborem dla 10latka

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #9 dnia: 17.06.2022, 11:58 »
Mam w sumie flagman squadron picker, którego mało używam, tylko zastanawiam się czy to nie za delikatny kij do pomyłek rzutowych typu za późno puszczony palec etc , na pewno frajda z holu byłaby duża, bo każdą rybkę dobrze czuć. Do tego okuma longbow z wolnym biegiem by nie stracił wędki przez nieuwagę i może by to zagrało... trzeba będzie spróbować.

Offline Wiśnia

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
« Odpowiedź #10 dnia: 17.06.2022, 12:11 »
Mój młody, też 10 lat, zaczynał 3 lata temu od Jaxon Arkadia 2.70, pancerny picker :D W zeszłym sezonie ogarnął picker Flagmana 3.00. Jak na razie zero strat w sprzęcie :) Oczywiście kołowrotek z wolnym biegiem, to moim zdaniem konieczność, skupienie uwagi na długo w tym wieku bywa trudne ;)

Offline FeedClass

• Aktywny użytkownik
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 17.06.2022, 13:52 »
Mój jest czujny jak ważka i waptrzony w obrazek jak kiedyś w samochód na sterowanie na baterie. Nie odchodzi na krok od wędek. Każde subniecie każde branie widzi na splawiku. Jeszcze jak wzdręgi podejdą co do których ma ogromne szczęście to już koniem go nie oderwiesz. Mała przerwa na picie i jedzenie i dalej wio. Zdecydowanie na hak woli białego i kukurydzę od rasowej dendrobeny