Bo nikt z oceniających nie badał ich wytrzymałości 
Też tak myślę, ale te przypony były tragiczne, może obecnie poprawili wiązanie i dlatego pytam.
Nie wiem jak bardzo takie testy mają się do wytrzymałości przyponu w praktyce - podczas holu ryby... ?
Co do żyłki przyponowej 0.20mm Matrix to sam również takiej używam i nie zawiodłem się na niej. Uważam ją za bardzo mocną...
Tak to już jest z gotowcami. Zawsze może coś pójść nie tak podczas ich produkcji a później... rozczarowanie...
Mnie zawiodły gotowe Preston KKM - B, gdy prostowały mi się podczas holu ale z kolei żyłka przyponowa Preston Reflo Power to prawdziwy Power Line...
, którą z czystym sumieniem polecam 
Podczas holu wystarczyło, że zarybieniowy karpik szarpnął głową nawet przy bardzo mocno odkręconym hamulcu i przypon pękał.
Jak to znajomi mówili: szczupak na 100%. Później sytuacja się powtarzała, więc przetestowałem w domu i napisałem temat.
Żyłka jest ok tylko tak jak wspomniałem sposób wiązania jest nieprawidłowy przy oczku haczyka (w złą stronę jest zrobione wiązanie).
Do tego prawidłowo zawiązany pęka zawsze na pętli, więc też tutaj jest jakiś problem.
Średnia na mikrometrze cyfrowym pokazuje przegrubienie na obu średnicach zaledwie o 0.008mm, więc marginalna mieszcząca się w mojej granicy błędu produkcyjnego do 0.01mm