Autor Wątek: Dzierżno Duże (Rzeczyce) 615 ha C&R  (Przeczytany 149137 razy)

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
Odp: Dzierżno Duże (Rzeczyce) 615 ha C&R
« Odpowiedź #570 dnia: 18.08.2024, 18:51 »
Paulina Hennig-Kloska

Ukończona szkoła:
Szkoła Wyższa im. P. Włodkowica w Płocku, Wydział Politologii, Politologia i Nauki Społeczne - licencjat (1999)
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Nauk Społecznych, Politologia - magister (2001)
Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Analiza Finansowa i Controlling (2005) - studia podyplomowe

Zawód:ekonomista

To zasadniczo nic nowego. W ciągu poprzednich 6 lat za sprawy klimatu i środowiska odpowiadali:

Anna Romana Łukaszewska-Trzeciakowska - ekonomistka

Anna Moskwa - studiowała socjologię, stosunki międzynarodowe i ekonomię (w szkole średniej została lauteatką Olimpiady Wiedzy Religijnej)

Michał Tadeusz Kurtyka - ekonomista

Michał Piotr Woś - wykształcenie prawnicze i menadżerskie

Henryk Kowalczyk - zanim został zawodowym politykiem uczył matematyki w Zespole Szkół Rolniczych w Golądkowie.

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 96

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #573 dnia: 18.08.2024, 22:13 »
https://www.facebook.com/share/p/4w7gYonxsAsgs8xN/

O bezczelne skurwysyny :o

Ja naprawdę wierzę w tą władze obecną....
Ale po tej  tragedii na DD  mogę mieć jeden wniosek ...jeden h...j w temacie zatrucia czy to pizdy z pisu czy koalicji...
Maciek

Offline Modus

• Ekspert

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #575 dnia: 18.08.2024, 22:39 »
No i co tu więcej pisać...

Cyt."Nad Dzierżnem Dużym nie stwierdzono nielegalnych wylotów zanieczyszczeń. Badania nie wykazały także jakichkolwiek zanieczyszczeń np. przemysłowych, które mogłyby bezpośrednio doprowadzić do śnięcia ryb. "
Maciek

Offline Modus

• Ekspert
« Odpowiedź #576 dnia: 18.08.2024, 23:00 »
"Nad Dzierżnem Dużym nie stwierdzono nielegalnych wylotów zanieczyszczeń. Badania nie wykazały także jakichkolwiek zanieczyszczeń np. przemysłowych, które mogłyby bezpośrednio doprowadzić do śnięcia ryb".

Wszystko się zgadza - chodzi o zanieczyszczenia pochodzące z legalnych wylotów i doprowadzające do śnięcia ryb nie bezpośrednio, lecz za pośrednictwem Prymnesium parvum.

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 266
« Odpowiedź #577 dnia: 19.08.2024, 06:45 »
Paulina Hennig-Kloska

Ukończona szkoła:
Szkoła Wyższa im. P. Włodkowica w Płocku, Wydział Politologii, Politologia i Nauki Społeczne - licencjat (1999)
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Nauk Społecznych, Politologia - magister (2001)
Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Analiza Finansowa i Controlling (2005) - studia podyplomowe

Zawód:ekonomista

Jak tacy ludzie dostają pracę to ja nie wiem...

Oj tam najważniejsze, że jesteśmy uśmiechnięci. Nie ważne co obiecywali, miały być stołki przepełnione ludźmi z wykształceniem i kompetencjami. Poprzedni rząd tak robił to oni też mogą :D ostatnio Minister miał być osoba odpowiednia na stanowisko, dzisiaj wystarczy, że jest "rozgarnięty". Obecna nawet nie wie ile ma PN w Polsce. Zagrywki jak z propagandowej tv ;D pod postem z Odra za działanie i reakcje mieliśmy rozliczać rzadacych, a w tym przypadku tekst spójrzcie na 6 lat do tyłu... Nikt lepiej swojej partii nie wytlumaczy jak wyborca.

Mistrzostwo. Pamiętajcie kochani. Najważniejszy jest uśmiech. 8)

Ja podtrzymuje to co mówiłem przy Odrze. Wina każdego rządu, który pozwalał i pozwala robić zrzuty do wód.

Plum

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #578 dnia: 19.08.2024, 08:25 »
Luk ty jesteś niereformowalny : zarzucasz komuś (jak zwykle) korzystanie z niepewnych źródeł informacji , a sam swoją "wiedzę" o otaczającym nas świecie czerpiesz z BBC i TVN .
Argumenty "Ruska propaganda" , "populizm" itd zostaw dla TVNowców .
Tego normalnie myślący człowiek nie kupi.
Od lat te same frazesy próbujesz tutaj ludziom sprzedać.
Nawet część niegfysiejszych twoich poklepywaczy się wykruszyła.

I tak . Kiedyś, fakt dawno temu Luk był za rozwaleniem totalnym PZW.

Człowieku, ja krytykuję to co złego robhią politycy, tak się złożyło, że od 2015 roku rządził PiS, trochę wcześniej powstało forum. Kogo miałem krytykować? I nie czerpię wiedzy z TVN, nie oglądam tej stacji w ogóle, nie wiem nawet dobrze kto tam pracuje, podobnie jak w Polsacie. I teraz jestem pełen krytyki również dla tego rządu, przy czym nie wiemy czy zlewają to jak to robił Morawiecki. Przede wszystkim, to w 2022 roku przez dwa tygodnie TVP nie publikowała praktycznie niczego o zatruciu Odry. Teraz jest inaczej, zauważasz to? Czy tylko patrzysz przez prawicowe okulary?

I zauważ co piszę. Tuska można podgrillować i on ruszy do roboty. Bo tematu nie wyciszą. NIe będzie jak za Ziobry, że prokuratura się niczym nie zajmie lub zleci to jakies prokuraturze na drugim końcu Polski lub umieści akta sprawy w garażu. To bardzo duża różnica.

Pokazuję też jedno, że symetryzm jest bardzo zły tutaj. Bo trzeba rozliczać tych co kradną, dają ciała, łamią prawo, nieważne z jakiej są partii. Pokazywanie, że obecna władza jest taka sama jak poprzednia to nadużycie, i godzi w nas samych, bo wychodziłoby na to, że nasze głosy się nie liczą i wybory nie mają sensu. Ale w innych krajach się działa, to tylko nasz mental jest taki. Dlatego przywołuję przykład UK, gdzie na terenie mniejszym niż Polska mieszka 48 milionów ludzi, gdzie jest przemysł, rolnictwo, korzystające z wody. Trąbię też o tym, ze jako wędkarze musimy być apolityczni, tak jak w UK właśnie, nie grać na jakąś partię, jak Sati na Kukiza. Trzeba cisnąć wszystkich.

I to ty wprowadzasz zamęt polityczny, bo masz prawicowy bool rzyci i uważasz wszystko co inne za złe. Ja staram się oceniać polityków za to co robią/robili a nie za to z jakiej są partii. Rząd PiS było tyle kiepski, ze tam nie rządził premier, ale Kaczyński. Aby Morawiecki nie urósł za bardzo, Kaczyński skłócał go z innymi ministrami, przez co taki Ziobro czy Macierewicz robili co chcieli, każdy potem miał swój folwark w swoim ministerstwie. I główny odpowiedzialny - Kaczyński, nie ponosił odpowiedzialności. Dochodziło do takich rzeczy jak głosowanie za ZŁ, co robił Morawiecki, a Ziobro jechał po nim jak tylko mógł. Pokazuje to, ze to nie był żaden rząd! I to głównie krytykowałem, że tak nie można rządzić, że nie może być dobrze, jeśli premier nie ma władzy a ministrowie robią co chcą. Jak Błaszczak, co ruszył na zakupy sprzętu dla armii nie pytając wojskowych co trzeba kupić i za ile. Te przykłady można mnożyć. Teraz jest Tusk, który jest premierem i można go grillować, i to przynajmniej jest lepsze od tego co było.

Nie chcę pisać o polityce, ale trzeba rozróżniać co jest lepsze (co nie znaczy że jest dobre lub super). A co do BBC, to zrozum, to telewizja publiczna, która służy całemu społeczeństwu a nie jego części, jest utrzymywana z podatków które płacą wszyscy. Dlatego tak jest wyważone i nie uderza w nikogo, zwłaszcza tych co mają inne zdanie niż rząd. Albo to rozumiesz albo masz zespół Maxa Kolonko, któremu jakby co odjechał peron z całą stacją zupełnie. I zapewniam, że można ufać temu co pokazuje BBC, tam są standardy bardzo wysokie. I takie zadania ma telewizja publiczna, łączyć a nie dzielić no i przede wszystkim informować. A TVN (amerykański) jest prywatny, więc tu jest zupełnie inaczej, dlatego nie można ich porównywać z mediami publicznymi mającymi swoją misję.

------

I znowu mamy politykę zamiast konkretów. Nie widzicie tego? Dajemy się dzielić zamiast działać. Jasne, że należy mieć własne poglądy polityczne, ale jeżeli wpływają one na nasze działania w takiej sprawie jak zatrucie Dzierżna, to jest źle. I jeżeli minister Kloska nie ma odpowiedniego wykształcenia kierunkowego, to też jest to złe.
Lucjan

Offline Szpadel

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 178
« Odpowiedź #579 dnia: 19.08.2024, 08:52 »

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #580 dnia: 19.08.2024, 08:54 »
Przeczytaj, kto według tego artykułu jest zaangażowany w oczyszczanie zbiornika. Potem przejrzyj fejsa i YT z filmików z DD. I zobaczysz, kto ten zbiornik oczyszczał. Oraz posłuchasz trochę komentarzy na temat zaangażowania służb, które według tego artykułu oczyszczały DD.
Krwawy Michał

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #581 dnia: 19.08.2024, 09:01 »

I znowu mamy politykę zamiast konkretów. Nie widzicie tego? Dajemy się dzielić zamiast działać.
Nie dajemy, ale sami pomagamy się dzielić co widać tu na forum. Wystarczy, że ktoś ma inne zdanie to jest od razu traktowany jako ruska onuca, antyszczepionkowiec, konfiarz itp. Itd. Zero szacunku do drugiej osoby, a zarazem płacze, że jesteśmy podzieleni. Odechciewa się nie dość, że rozmawiać to jakiekolwiek działania podejmować.

Ja się dziwię jak w tym samym poście można narzekać, na podziały , a za przecinkiem wrzucić coś o ciemnym ludzie i czekaniu aż skur... wymrą... (Tu nie mam Luka na myśli)

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #582 dnia: 19.08.2024, 09:48 »
Przeczytaj, kto według tego artykułu jest zaangażowany w oczyszczanie zbiornika. Potem przejrzyj fejsa i YT z filmików z DD. I zobaczysz, kto ten zbiornik oczyszczał. Oraz posłuchasz trochę komentarzy na temat zaangażowania służb, które według tego artykułu oczyszczały DD.

Dokładnie :thumbup:

Jak chodzi o mnie, to jestem mega rozdarty, bo z jednej strony chylę czoła wszystkim społecznikom za pracą jaką wykonują na DD, z drugiej jednak strony sobie myślę, że Ci którzy naważyli tego piwa powinni sami je wypić i chociaż w taki symboliczny sposób po(d)nieść konsekwencję swoich działań. Niech rzygają w trawę z powodu odoru, niech sami babrają się w wodzie, wyławiają ogrom truchła tych biednych ryb.

Znowu najgorszą robotę wykonują nie dość że Bogu ducha winni ludzie, to jeszcze robią to społecznie.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Szpadel

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 178
« Odpowiedź #583 dnia: 19.08.2024, 09:49 »
Wam to za bardzo nie da się dogodzić i szukacie skwarek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #584 dnia: 19.08.2024, 09:53 »
Skoro tak uważasz.
Ciekawe, czy tak samo byś uważał, gdybyś się w tej śmierdzącej brei taplał, a potem przeczytał taki artykuł.
Krwawy Michał