Luk jesteś lewakiem, bo gadasz takie lewackie bzdury, że nie chce mi się tego odkręcać.
To tobie odjechał pociąg z normalnym myśleniem już bardzo dawno temu.
Te twoje "badania" ekologów moźesz sobie w buty wsadzić, będziesz wyższy . Taki z nich pozytek. Jako były doktorant I pracownik dydaktyczny o badaniach ( czyli szukaniu lub narzucaniu celu badawczego, zdobywaniu na nie grantów, zbieraniu danych do badań, , Gromadzeniu dostępnej literatury badawczej, wyboru techniki/metody ekonometrycznej I statystycznej do ekstrakcji I analizy danych it'd itd ) wiem dużo I śmiem twierdzić, że ty NIGDY na oczy nie widziałeś chociaż jednej pracy badawczej i powołujesz się tylko na "badania bbc, cnn, czy tvn .
Tak żeby tylko jedną rzecz uzmysłowić postronnemu czytelnikowi o twoich manipulacjach : na tym forum za każdym razem (a było tego przynajmniej kilkadziesiąt twoich wpisów) jak piszesz o "badaniach" NIGDY nie podałes autora lub autorów tych "badań" , piszesz tylko "naukowcy", czy "ekolodzy".
Tymczasem PRAWDZIWE naukowe badania ZAWSZE mają swoich autorów, czyli prawdziwych NAUKOWCÓW, którzy ZAWSZE muszą być podawani jeżeli ktoś powołuje się na ich prace naukowe.
Te twoje "badania" zrobione przez twoich "naukowców" , o których wiesz z BBC czy cnn, mają taką samą wartość merytoryczną I naukową co wypowiedzi "ekspertów" TVN.
Możesz tymi swoimi tanimi tekstami pseudonaukowymi mamić babcie na rynku , tudzież jakiegoś półanalfabete wędkarze.
Ty nawet nie wiesz jak wygląda prawdziwy journal naukowy, z prostej przyczyny : o ich istnieniu nawet nie słuszałeś.
Czy ja mam ból dupy ? A gdzie tam, ja mam niezły ubaw, jak ludzie tacy jak ty próbują nieudolnie udawać kogoś kim nie są i operować wiedzą tajemną pozyskaną z mediów.
Proszę więc : NIGDY nie używaj w dyskusji argumentu o "badaniach naukowych" , bez podania danej pracy naukowej I ich autorów.
I jeszcze jedna BARDZO ważna kwestia co do samych (tych prawdziwych) badań naukowych : to, że naukowiec (lub grupa naukowców) X udowodniła w swoim badaniu teze Y , nie oznacza, że badacz (lub grupa badaczy) Z nie może w swoim badaniu V udowodnić, że teza Y od badaczy X jest falszywa.
Na tym właśnie polega nauka , że naukowcy obalają wzajemnie swoje tezy.
Ale żeby wiedzieć czym jest nauka musiałbyś postudiować filozofie nauki a w szczegòlólności Poppera,,Kuhna i Lacatosa.
Mam nadzieje, że przeczytasz chociaż w Wikipedii co ci panowie wymyślili . To by zaoszczędziło tobie ośmieszania się w sposobie prezentacji I oceny prac naukowych do jakich się odwołujesz.