Autor Wątek: MŚ Katar  (Przeczytany 72297 razy)

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
Odp: MŚ Katar
« Odpowiedź #360 dnia: 02.12.2022, 12:10 »
My tu dywagujemy a Czesuaf już wie i opracowuje plan na półfinał 8)

Offline paparoach

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #361 dnia: 02.12.2022, 12:25 »
Dyskusja z uczestnikiem forum o nicku carl123 nie ma sensu.
Człowiek ten stosuje marksistowski zabieg który debatę przekształca w tzw . dyskurs .
W marksistowskim założeniu dyskurs jest zupełnie czym innym niż ten opisywany w Wiki i zupełnie innym celom służy .
Charakterystyczną cechą dyskursu jest zanegowanie prawdy . W marksizmie pojęcie prawdy obiektywnej nie istnieje. Każdy posiada "swoją" prawdę . Celem dyskursu jest stworzenie konfliktu, a w odległej perspektywie podważenie stosunków społecznych i zasad funkcjonowania społeczeństwa czyli rewolucja .
Pana carla123 nie interesują statystyki które są dostępne, nie obchodzi go ze Argentyna miała najwyższy poziom tzw .oczekiwanych bramek w swojej historii występów na mundialu, nie interesuje go liczba przechwytów na swojej połowie i połowie przeciwnika ani inne dane które obiektywnie opisujące poziom sportowy reprezentacji Polski.
Jego celem jest zrobienie ścieku z tematu i to  się udało .
Niektórzy nazywają to trollowaniem ja nazywam to marksistowską teoria dyskursu .
Milego dnia panie carl123

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #362 dnia: 02.12.2022, 12:29 »
https://www.facebook.com/chwytak/videos/1767096320338374/?flite=scwspnss

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #363 dnia: 02.12.2022, 12:31 »
Dyskusja z uczestnikiem forum o nicku carl123 nie ma sensu.
Człowiek ten stosuje marksistowski zabieg który debatę przekształca w tzw . dyskurs .
W marksistowskim założeniu dyskurs jest zupełnie czym innym niż ten opisywany w Wiki i zupełnie innym celom służy .
Charakterystyczną cechą dyskursu jest zanegowanie prawdy . W marksizmie pojęcie prawdy obiektywnej nie istnieje. Każdy posiada "swoją" prawdę . Celem dyskursu jest stworzenie konfliktu, a w odległej perspektywie podważenie stosunków społecznych i zasad funkcjonowania społeczeństwa czyli rewolucja .
Pana carla123 nie interesują statystyki które są dostępne, nie obchodzi go ze Argentyna miała najwyższy poziom tzw .oczekiwanych bramek w swojej historii występów na mundialu, nie interesuje go liczba przechwytów na swojej połowie i połowie przeciwnika ani inne dane które obiektywnie opisujące poziom sportowy reprezentacji Polski.
Jego celem jest zrobienie ścieku z tematu i to  się udało .
Niektórzy nazywają to trollowaniem ja nazywam to marksistowską teoria dyskursu .
Milego dnia panie carl123

;D ;D ;D ;D ;D ;D CZekaj czekaj, to ja używałem ściekowego słownictwa i dyskutowałem z faktami (statystykami) czy Ty? :) :) :) :) :) Trzeba mieć ego większe niż cień o zachodzie słońca by wysmarować coś takiego. Nie sprowadzisz mnie do swojego poziomu, bo tam nie mam szans. Narka.

I poczytaj sobie o tym co napisałeś wyżej tu poniżej-widzisz marksistowską korelację? 8)

"Przez ostatnie minuty tego "występu " czułem to samo co oglądając wiadomości o 19.30 na TVP1 .
ZAŻENOWANIE
Nawet nie wku... nawet nie litość dla tych celebrytów z boiska , poprostu byłem zażenowany .
Rozwiązać to barachlo .
Odpowiadam na twoje pytanie.
Wyobraź sobie że co tydzień balujesz i co tydzień wracasz w sobotę nocą do domu z rozwalonym łbem i okradziony .
Marzysz by choć jeden weekend mieć cały łeb i portfel nad ranem .
Tak więc spinasz się jak ..uj , pilnujesz , odprawiasz czary , nosisz czakramy . Budzisz się w końcu pewnego niedzielnego poranka .
Łeb cały , portfel jest ale ... zesrałeś się w pory i orzygałeś nowiuśku koszuli ". To jest ten nasz " sukces" .
Hahaha ... no tak ...misterny plan , ale nas zwiódł skurczybyk .
Pamiętacie hejt na Edytę Górniak po jej występie wokalnym na MŚ ?
Panie Robercie Lewandowski od wczorajszej pana wypowiedzi po tej parodii (pal cześć Pana grę bo to nie tylko pana wina ) jest pan dla kibica Edytą Górniak piłki nożnej .
Dziwną , podstarzałą byłą gwiazdą ,która odpłynęła w bezkres własnego ego .

Offline demios

• Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #364 dnia: 02.12.2022, 12:58 »
Wiesz ile można polać kolejek przez 120 min ? 😁

A nie no, przy biesiadzie to mogą sobie grać jak chcą. Nawet Krychowiak może dryblować:
Ach gdyby tylko to ustał, byłaby szansa na TOP10 dryblingów tych mistrzostw ;)

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #365 dnia: 02.12.2022, 13:00 »
Ach gdyby tylko to ustał, byłaby szansa na TOP10 dryblingów tych mistrzostw ;)

No zachciało mu się telemarkiem lądować. Trudno. Ale przynajmniej próbował chłop trochę artyzmu wnieść do tej smutnej drużyny.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #366 dnia: 02.12.2022, 13:07 »
A tak poważnie: nie oczekuję od nich wiele. Nie muszą prowadzić gry, zakładać rywalom siatek, strzelać z przewrotki.
Chcę tylko, żeby jeśli zapowiadają grę z kontry, faktycznie te kontry wyprowadzali, nie gubiąc od razu piłki. I żeby choć kilka razy zatrudnili bramkarza rywali. A jeśli mają wynik niekorzystny, to żeby próbowali go odrobić. Każdą drużynę można nacisnąć - Niemców, Hiszpanów, Argentynę, Brazylię i każda może popełnić wtedy błąd.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #367 dnia: 02.12.2022, 13:39 »
Jak dla mnie kwestia stylu zależy od tego czy kibice i pzpn wytrzyma ciśnienie stawiając na styl i ewentualne porażki w eliminacjach, lidze narodów itd. Bo jedna rzecz wszyscy przeoczyliście. Każdy awans na turniej to spora kasa dla pzpn...jak ma potem funkcjonować związek jak np nie załapiemy sie na ME i MS w ciągu następnych 4 lat... sponsorzy zaczną sie wycofywać, bo nie będzie ich loga na ściance konferencji prasowej w tv na turnieju... W tym sporcie wynik determinuje wiele rzecz jak np sponsoring :) Jak ktoś uparł sie żeby wystawiać noty za styl to niech się przełączy na Puchar świata w skokach bo się rozpoczął :P Może od jakiegoś czasu jesteśmy w kryzysie pod względem stylu ale i dobry styl nie pomaga somsiadowi awansowac dalej i sięgac po trofea he he he ( ironia )
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline paparoach

« Odpowiedź #368 dnia: 02.12.2022, 14:04 »
Tylko że tu jest cały czas mowa o czym innym . Każdy styl który ma swoje uzasadnienie w wynikach uzyskiwanych dzięki temu stylowi jest akceptowalny przy takiej reprze jak nasza .
Jeśli gralibyśmy jak Grecja przywoływana tutaj kilka razy czyli defensywnie ale z kontrolą wydarzeń na boisku, z wyjściami do kontr ( Charisteas) i perfekcyjnie wykonywanymi stałymi fragmentami gry , myślę że niewielu miałoby pretensje .
Każdy może sprawdzić statystyki, Grecja na rzeczonym euro w każdym meczu oddawała więcej strzałów na bramkę niż kadra Michniewicza w całym turnieju do tej pory .
Proszę nie nazywajmy stylem liczenie na kartki przeciwnika ,zupełne oddanie inicjatywy, brak wypełniania założeń o ile takie były i kompletny brak zaangażowania.
To nie jest styl , to jest szczęście i przypadkowy awans kosztem nieskutecznej reprezentacji Meksyku i dzięki niechęci Argentyny do Meksyku

Popieram!

Dodam jeszcze jedno. Mamy najlepszego napastnika świata, do tego kilku całkiem niezłych (Milik, Świderski, Piątek), jest kilku pomocników w tym najlepszy z nich Zieliński (klasa światowa - kiedy ostatnio takiego mieliśmy?). Dlaczego więc gramy tak, że nie korzystamy z naszego największego atutu, jakim jest grupa dobrych zawodników ofensywnych? Lewy bez podań nie jest w stanie strzelać bramek, jedną jaką strzelił to po odebraniu piłki przeciwnikowi. Gdybyśmy grali fajną kontrą, ale tego też nie ma. Obrona często jest z tych rozpaczliwych, nie ma rozgrywania piłki. To się w ogóle nie trzyma kupy. Dlatego selekcjoner wg mnie powinien skorzystać z tego co mamy najlepsze, nie zaś bazować na taktyce typowej dla zespołu bez gwiazd. I niestety, ostatnie nasze mecze to kiepskie występy Lewego. Ale czy to na pewno aby jego wina? Jak ma strzelać jak nie dostaje piłek do cholery? Dlatego winię za wszystko słabych selekcjonerów i tych z PZPN-u, którzy takie ofermy wybierali. Wybór Brzęczka to po prostu skandal i jest to największy zarzut pod adresem Bońka. Bo Sousa to był dobry wybór, to znaczy było z tym związane ryzyko (bo dany gość nie gwarantuje sukcesu) ale on sam się zawinął. Takiego Sousę trzeba było wrzucić po Nawałce, a nie robić tanie eksperymenty z cieniasami pokroju Brzęczka (nie czarujmy się, o to głównie chodziło, aby mieć kogoś po taniości i którym można sterować).

Dlatego mnie ten awans w ogóle nie cieszy. Oglądanie kolejnego meczu jest jak prawie dwugodzinna wizyta u dentysty, któremu skończyły się środki znieczulające, a tu borowanko czeka... I należy jeszcze wspomnieć o innym aspekcie. Odpadnięcie z turnieju w fazie grupowej po dobrych meczach to budowanie kadry pod następne imprezy. A gdzie jesteśmy teraz? Bo mam wrażenie, że w tym samym miejscu, nie ma żadnego rozwoju czy postępu! NIby plan zrealizowaliśmy, ale wątpliwe jest osiąganie kolejnych z takim ustawieniem i bałaganem.

I jeszcze jedna rzecz odnośnie Lewandowskiego. Rozumiem jego radość z awansu, wg mnie chodzi o to, że gdybyśmy nie awansowali, on byłby tym winnym, bo nie strzelił karnego. Ciąży na nim wielka presja, i została zdjęta całe szczęście. Mało kto rozumie chyba jego frustrację, gdy 'naród' spodziewa się od niego goli a nawet gradu bramek, podczas gdy on dostaje bardzo mało piłek. I na jego plus należy dodać to, że on nie wali prosto z mostu jak jest zażenowany postawą drużyny, a czuję, że wygarnie dopiero po czasie o co chodzi - czyli o ustawienie właśnie i pomysł na grę, który jest kiepski. A Lewy miał już z tym problem na Euro 2012 za Smudy, gdzie taktycznie polegliśmy.

Offline paparoach

« Odpowiedź #369 dnia: 02.12.2022, 14:14 »
Ja właśnie o to mam pretensje , nie o styl bo nie ma mowy o żadnym stylu tej kadry , przynajmniej nie na tym mundialu .
Gdyby podobna sytuacja jak ta między Argentyna a Meksykiem miała miejsce na niekorzyść Polski , media w kraju grzmiały  by przez miesiąc o grze nie fair Play o konieczności zmian w FIFA i 101 innych bzdurach . Znów winny byłby cały świat, Putin , Merkel i cykliści .
Wypowiedź kapitana naszej kadry po tej ustawce w końcówce w tym kontekście uważam za skandaliczna .
Jak ktoś już wyżej napisał , powinien szybko że zwiększoną głową pobiec do szatni a nie błaznować przed mikrofonem o awansie .

Offline paparoach

« Odpowiedź #370 dnia: 02.12.2022, 14:25 »
I jeszcze odnośnie Niemców .
Zagrali słabo przez 25 minut drugiej połowy z Japonią.
Powinni w pierwszej strzelić 3 bramki z 6 czy 7 sytuacji jakie mieli i byłoby po sprawie . Jednak nie wykorzystali szans , w drugiej połowie ambitni Japończycy poszli na całość , zagrali va banque i się udało . Ogromne brawa .
W kolejnym meczu Niemcy grali z Hiszpania . To był typowy mecz na remis i tak się zakończył . W końcówce Niemcy znów nie wykorzystali szans a mieli kilka sytuacji.
O wczorajszym meczu z Kostaryka nie ma co pisać bo każdy chyba oglądał .
Kluczem do tego że nie awansowali była porażka Hiszpanii z Japonią . Mecz ułożył się tak że Hiszpanii odpowiadało 2 miejsce w grupie ponieważ unikają w ten sposób drabinki z Brazylią i Argentyna .
Z tymi drugimi spotkają się dopiero w półfinale . O ile oczywiście wcześniej pokonają nieobliczalne Maroko .
Niemcy nie dramatyzuje , mają fajny zespół , ale da świadomi braków . Nie mają klasowych obrońców z wyjątkiem Rudigera .
Znając ich na euro będą przygotowani . Odpadli bo zagrali do słabe 20 minut i mieli tym razem mnóstwo niesprzyjających okoliczności .
Tak bywa . Nikt jednak w Niemczech nie ma wątpliwości że ich kadra się rozwija i taki pech zawsze zdarzać się nie będzie.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #371 dnia: 02.12.2022, 14:33 »
troche se żabojady z nas kpią ...

https://www.sport.pl/pilka/7,65037,29212826,miauczcie-i-modlcie-sie-francuski-dziennik-kpi-z-reprezentacji.html#s=BoxMMtImg1

może by tak iść w stronę potęgi Tunezji ....
;)

Offline demios

• Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #372 dnia: 02.12.2022, 14:50 »
troche se żabojady z nas kpią ...

https://www.sport.pl/pilka/7,65037,29212826,miauczcie-i-modlcie-sie-francuski-dziennik-kpi-z-reprezentacji.html#s=BoxMMtImg1
Pycha kroczy przed upadkiem - chciałoby się powiedzieć, niestety w najbliższą niedzielę chyba to się nie sprawdzi.

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #373 dnia: 02.12.2022, 16:52 »
Spoko, Lewy z Zielem zagrają jak Boniek z Buncolem. Trzy strzały, trzy gole. Francja zawsze nam leżała.
Oby potem nie wpaść na niewygodny Senegal, tylko na słabą Anglię - Szczęsny z nimi wygra. I już strefa medalowa. Tam czeka Brazylia, ale ogolimy na łyso Grzesia Krychowiaka, będzie udawał Grzesia Latę. Brazylijczycy pamiętają Grzesia, będą się bać i przegrają. W finale to już będzie z górki.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
;)