Autor Wątek: MŚ Katar  (Przeczytany 71998 razy)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: MŚ Katar
« Odpowiedź #450 dnia: 04.12.2022, 18:12 »
Pierwszy, a zarazem ostatni mecz jaki mógł się podobać w naszym wykonaniu.
Robert

Offline brendas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 64
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #451 dnia: 04.12.2022, 18:14 »
Wielu wieszało psy na powołaniu Grosika.
Zrobił to, do czego był powołany, w kilka minut więcej konkretów niż reszta skrzydłowych.
Kuba

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #452 dnia: 04.12.2022, 18:34 »
Przegraliśmy z obecnym mistrzem świata, więc wstydu nie ma. Zalewski totalnie bez formy zagrał ogony ale tak to była tragedia. Wykurzało mnie mnóstwo niewymuszonych błędów przy niskim pressingu francuzów. Mimo przyzwoitej gry czasem podać na 2m nawet zielinski nie potrafił przez nikogo nie atakowany... Bereszyński to jest ze szczesnym kotami w naszej kadrze !
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #453 dnia: 04.12.2022, 18:34 »
Do 60 minuty było dobrze, potem widać było, że spuchli. Zmiany nic nie dały poza Grosikiem, rzecz jasna. Szkoda, że nie dostał więcej czasu. Zalewski to jednak nie jest "international level".
Z tą tragedią przy wyprowadzaniu piłki trzeba coś zrobić, bo nie może być tak, że nawet bez ataków rywala wywalamy piłkę w aut najpóźniej przy trzecim podaniu. Ciekawe jak to będzie wyglądać po pożegnaniu Glika i Krychowiaka.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #454 dnia: 04.12.2022, 18:41 »
Przegraliśmy z obecnym mistrzem świata, więc wstydu nie ma. Zalewski totalnie bez formy zagrał ogony ale tak to była tragedia. Wykurzało mnie mnóstwo niewymuszonych błędów przy niskim pressingu francuzów. Mimo przyzwoitej gry czasem podać na 2m nawet zielinski nie potrafił przez nikogo nie atakowany... Bereszyński to jest ze szczesnym kotami w naszej kadrze !

Zieliński dzisiaj był najdokładniej grającym polskim pomocnikiem. Bardzo solidny mecz, szkoda, że strzelał na siłę w pierwszej połowie, bo mógł dać nam prowadzenie. Niezły występ Kamińskiego, choć brakuje mu dośrodkowań. Krychowiak dobry w odbiorze, podawał potwornie. Szymański nic nie zagrał, jak zwykle. Frankowski walczył jak dzik, ale popełniał dużo błędów.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline paparoach

• Reputacja: 62
« Odpowiedź #455 dnia: 04.12.2022, 19:03 »
Ogromne gratulacje dla drużyny. Taka reprezentację chce oglądać .
To jest footbol , to jest mecz w którym graliśmy w piłkę .
Pytanie , dlaczego trzeba było 4 meczy żeby zaczęło się chcieć oglądać nasza drużynę.
Pytanie co by było gdybyśmy grali w piłkę od pierwszego meczu ?
Pytanie co takiego się stało , że tak zmienił się mental w ciągu kilku dni ?
To są pytania na po mundialu. Narazie , DZIEKUJEMY PANOWIE za ten mecz .

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #456 dnia: 04.12.2022, 19:08 »
Pytanie , dlaczego trzeba było 4 meczy żeby zaczęło się chcieć oglądać nasza drużynę.
Gdybyśmy tak grali od początku, mogłoby się okazać, że nie byłoby tej drużyny w 1/8. To jest to, co wzbudzało tyle kontrowersji. Byliśmy, zagraliśmy, wracamy do domu z tarczą mimo wyniku.

Offline paparoach

« Odpowiedź #457 dnia: 04.12.2022, 19:17 »
Gdybyśmy tak grali od początku, mogłoby się okazać, że nie byłoby tej drużyny w 1/8. To jest to, co wzbudzało tyle kontrowersji. Byliśmy, zagraliśmy, wracamy do domu z tarczą mimo wyniku.

Zgadza się ale już tego nie sprawdzimy .
Moim zdaniem z taką grą jak dzisiaj przy potknięciu Argentyny w meczu z Arabią byłaby szansa na spotkanie się w 1/16 nie z Francją gdzie można było liczyć tylko na pokazanie się z lepszej strony a z drużyną Australii gdzie można było realnie myśleć o wygraniu meczu .
Uważam że ten drugi scenariusz był bardziej prawdopodobny .
Naturalnie jest to tylko gdybanie . Pozostaje niedosyt .

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
« Odpowiedź #458 dnia: 04.12.2022, 19:35 »
Zieliński po meczu,

Powinnismy wykorzystywać umiejętności takich pilkarzy jak ja, Lewy, Milik. Mamy gości, mamy gaz. Dla mnie ta reprezentacja powinna grać jak dziś. Nie mamy się czego bać."

Lewy po meczu,

Lewandowski: "Następne MŚ? To jest jeszcze daleko droga. Oczywiście radość z gry jest potrzebna, to jest ważny element nawet w niedalekiej przyszłości. Jak próbujemy atakować to jest inaczej, ale jak gramy bardzo defensywnie to tej radości nie ma."

Mój komentarz na te wszystkie rewelacyjne kwiatki jest jeden.

Uważam, że dzisiejszy mecz to presja zawodników, żeby zagrać z jajami, a nie pomysł Cześka. Toksyczna atmosfera zaraz się zrobi w kadrze i mam nadzieje, że Czesiu zrobi OUT, bo reprentacja jest najważniejsza.
Może da to efekt, skoro sami zawodnicy plują na taką grę jaką prezentowaliśmy w grupie. Dzisiaj już to wyglądało tak, że można powiedzieć "ta kadra ma potencjał". Postawić się mistrzom świata to też fajna sprawa, ale żeby grać tak cały czas to potrzebny jest trener, który ma jaja, a nie taki co na treningach robi kurwa gierki defensywne.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #459 dnia: 04.12.2022, 19:41 »
Czyli tak jak mówiłem wypadają trupy z szafy :) Na tej podstawie można teraz ocenia ten turniej. Można było lepiej, ale zaufali trenerowi w nagrodę za awans mogli zagrać jak chcieli od początku. Czyli czesiu będzie brał pieniążki za to ze już nie będzie selekcjonerem albo mu kilku zawodników z kadry wypadnie. Czarus ma kolejny twardy orzech do zgryzienia. Zaraz sie odezwa pieski bonka ze lewy niech sie skupi na piłce a nie na trenowaniu kadry...
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline paparoach

« Odpowiedź #460 dnia: 04.12.2022, 19:49 »
Zieliński po meczu,

Powinnismy wykorzystywać umiejętności takich pilkarzy jak ja, Lewy, Milik. Mamy gości, mamy gaz. Dla mnie ta reprezentacja powinna grać jak dziś. Nie mamy się czego bać."

Lewy po meczu,

Lewandowski: "Następne MŚ? To jest jeszcze daleko droga. Oczywiście radość z gry jest potrzebna, to jest ważny element nawet w niedalekiej przyszłości. Jak próbujemy atakować to jest inaczej, ale jak gramy bardzo defensywnie to tej radości nie ma."

Mój komentarz na te wszystkie kwiatki jest jeden.
Uważam, że dzisiejszy mecz to presja zawodników, żeby zagrać z jajami, a nie pomysł Cześka. Toksyczna atmosfera zaraz się zrobi w kadrze i mam nadzieje, że Czesiu OUT zrobi bo reprentacja jest najważniejsza.
Może da to efekt, skoro sami zawodnicy plują na taką grę jaką prezentowaliśmy w grupie. Dzisiaj już to wyglądało tak, że można powiedzieć "ta kadra ma potencjał". Postawić się mistrzom świata to też fajna sprawa, ale żeby grać tak cały czas to potrzebny jest trener, który ma jaja, a nie taki co na treningach robi kurwa gierki defensywne.

Przekaz od czołowych zawodników jest jasny . Nie ma pewności dotyczącej umowy Michniewicza. Jedni uważają że po awansie z grupy umowa przedłużyła się automatycznie inni twierdzą że tak nie jest i wszystko w rękach Kuleszy .
Serce się kraje jak widzi się jak marnujemy potencjał .
Niestety jak to w Polsce , tu są układy , zależności , strach o stanowisko .
Moim zdaniem od czasu zwolnienia Nawałki marnujemy  czas zwyczajnie . Kadencja Brzeczka to był czas regresu , teraz Michniewicz, niby jest wynik na miarę naszych możliwości,ale chyba wszyscy czujemy że tu można było ugrać więcej.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #461 dnia: 04.12.2022, 19:55 »
Zieliński po meczu,

Lewy po meczu,

Mój komentarz na te wszystkie kwiatki jest jeden.
Uważam, że dzisiejszy mecz to presja zawodników, żeby zagrać z jajami, a nie pomysł Cześka. Toksyczna atmosfera zaraz się zrobi w kadrze i mam nadzieje, że Czesiu OUT zrobi bo reprentacja jest najważniejsza.

Przekaz od czołowych zawodników jest jasny . Nie ma pewności dotyczącej umowy Michniewicza. Jedni uważają że po awansie z grupy umowa przedłużyła się automatycznie inni twierdzą że tak nie jest i wszystko w rękach Kuleszy .
Serce się kraje jak widzi się jak marnujemy potencjał .
Niestety jak to w Polsce , tu są układy , zależności , strach o stanowisko .
Moim zdaniem od czasu zwolnienia Nawałki marnujemy  czas zwyczajnie . Kadencja Brzeczka to był czas regresu , teraz Michniewicz, niby jest wynik na miarę naszych możliwości,ale chyba wszyscy czujemy że tu można było ugrać więcej.

niestety nawałka stal sie ofiarą własnego sukcesu. W 2016 miał team w prime a 2 lata później zespół totalnie na drugim biegunie gdzie spora części zawodników nie grało regularnie w klubie. Nasi zawodnicy nie zgodza sie juz chyba wiecej na Polskiego trenera z karuzeli bo Polska liga niszczy trenerów i rozmiar kapelusza także nie ten.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #462 dnia: 04.12.2022, 20:37 »
Cameroun dobrze broni na razie, Angole - nothing special ...
;)

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #463 dnia: 04.12.2022, 20:45 »
Miałem ogromna nadzieję, że po niespodziankach z fazy grupowej i tu się jakieś trafią.
Niestety to jest już moment w którym oddzielamy chłopców od mężczyzn.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #464 dnia: 04.12.2022, 20:53 »
z kontry Angole groźni, Żabojady muszą super grać w obronie, ich mecz zapowiada się ciekawie
;)