Autor Wątek: MŚ Katar  (Przeczytany 72549 razy)

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: MŚ Katar
« Odpowiedź #495 dnia: 05.12.2022, 17:47 »
mojej Żonie to by się podobało :bravo:
;)

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #496 dnia: 05.12.2022, 18:14 »
Nawet z powodu piłki  ("Łączy nas piłka") dało się podzielić naród. Jesteśmy fenomenalni pod tym względem :D

Offline paparoach

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #497 dnia: 05.12.2022, 18:25 »
Duńskie media ganią federację bo jakieś "grosze " chcieli wypłacić piłkarzom a u nas 30 baniek ( niektóre źródła mówią nawet o większej kwocie )
https://www.google.com/amp/s/sport.tvp.pl/64852349/mundial-2022-media-solidne-premie-dla-dunczykow-za-zenujacy-wystep-w-katarze/amp

Smród coraz większy , co za kraj , no ale jak rzeki śmierdzą to jak sport ma nie śmierdzieć .

Offline Dyrek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #498 dnia: 05.12.2022, 18:43 »
 Livaković powstrzymał samurajów.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #499 dnia: 05.12.2022, 18:46 »
obstawiałem z kumplami, ekipa kilkanaście osób, szkoda, że nie gdzieś za porządną kasę bo dobrze mi idzie, na razie ;)
;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #500 dnia: 05.12.2022, 20:02 »

Czesiu drugim ser Alexem Fergusonem nigdy nie będzie,ale to on wygrał ze Szwecją i dał nam Mundial. Facet powiniem dostać walizkę pieniędzy po tym,jak ściemniacz Sousa naobiecywał,zwiał i zostawił pożogę.

Teraz jest czas na budowę: nowej kadry,nowej myśli szkoleniowej,ale Michniewiczowi oddajcie szacunek ,bo zrobił o wiele wiele więcej,niż ktokolwiek by się spodziewał,a gdyby nie primadonna Lewandowski,kto wie,czy nie mielibyśmy meczu w ćwierćfinale.

Jeżeli się okazuje, że Michniewicz miał obiecaną kasę z PZPN i od Morawieckiego, to chyba już to tak pięknie nie wygląda, co? 8) Wyszło, że dla kasy zagrali takie dno, a Zielu i Lewy nie chcieli takiego stylu, chyba kasa też ich tak nie interesowała, bo wtedy by siedzieli cicho.

Te mistrzostwa dla nas nie są fajne, po kiepskiej grze mamy skandal z kasą, mało kto jest zadowolony z występów kadry. Przypomnę, że samolot z naszymi piłkarzami eskortowały dwa F-16, co też kosztowało sporo. Jak widać Błaszczak czy Morawiecki nie liczą się z kasą, suweren płaci za wszystko.

Jedyny plus jest taki, że prawdopodobnie PZPN Michniewiczowi nie zaproponuje kontraktu. I super, to zasługa w dużej mierze Lewego i Zielińskiego, bo ich wypowiedzi pokazały, że jest rozłam pomiędzy zawodnikami a trenerem i ciągnięcie tego w ten sposób nie ma sensu. Ale uwierzę jak zobaczę...
Lucjan

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #501 dnia: 05.12.2022, 20:07 »
Mieli się skupić na grze, tymczasem jak słyszymy, były niesnaski o podział kasy. Bo mongoł zwany premierem przylazł i zaczął rozdawać nagrody, jak jakiś kacyk z Górnej Wolty :facepalm: Dobrze karwa, że w walizce nie przytargał tych pieniędzy i w szatni nie rozdawał po meczu.

BTW, był w ektraklapie taki prezes co chyba po meczach fundował jakieś kury czy prosiaki zawodnikom.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #502 dnia: 05.12.2022, 20:12 »
Ciekawe jak to z ta kasa w końcu jest, bo rzecznik rządu twierdzi że obiecane pieniądze zostały pzpn, a mają iść na szeroko rozumiany rozwój infrastruktury i systemu szkoleń młodzieży, czy jakoś tak.

Więc albo media anty pisowskie próbują robić aferę i przeznaczają fakty, albo Morawiecki kręci.

Jak dla mnie oba źródła informacji są tak samo mało wiarygodne i nie daje wiary żadnej ze stron. Skoro weszła tu polityka, to prawdy nie ustalimy nigdy. Ale będzie ona przysłowiowo gdzieś po środku :)

P. S. są jakieś kwity że poszła jakaś kontretna kasa na czyjeś konto? Czy teraz rozdmuchuje się historie i każdy dziennikarz dodaje coś extra od siebie w każdym artykule?
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #503 dnia: 05.12.2022, 20:14 »
Mimo ze zawsze jestem całym sercem za każda reprezentacja Polski, to teraz z tą kasą to przegieli po całosci. Koniec dla mnie , mimo że emeryci piłkarscy zarabiaja krocie kłóca się o kase :facepalm:
Dobra Koniec
Popatrzmy jak gra sie w piłkę dla kraju, kibiców i swoje satysfakcji BRAZYLIA :thumbup: :bravo:
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #504 dnia: 05.12.2022, 20:26 »
Ciekawe jak to z ta kasa w końcu jest, bo rzecznik rządu twierdzi że obiecane pieniądze zostały pzpn, a mają iść na szeroko rozumiany rozwój infrastruktury i systemu szkoleń młodzieży, czy jakoś tak.

Więc albo media anty pisowskie próbują robić aferę i przeznaczają fakty, albo Morawiecki kręci.

Morawiecki nie bez powodu ma ksywę Pinokio, wiąże się to ściśle z jego prawdomównością :) Ogólnie nie ma się co czarować, jeżeli kasa jest obiecana przez premiera, to musi to być jawne. A jak się okazuje nie było, PZPN nie wiedział o tym rzekomo! Więc między bajki włożyłbym teksty o szkoleniu młodzieży za te pieniądze, że tak to miało wyglądać. To typowa zagrywka PiS, aby się nie zaorać. Bo niby jak, jakby Polacy wyszli z grupy, to wtedy rzað miał dać kasę na szkolenie dzieciaków? Mógł dać to bez wiązania tego z wynikami, nieprawdaż?

Jest mi niedobrze jak o tym pomyślę, zwłaszcza, że nie wiadomo z jakiego powodu tylko piłkarze mają mieć ekstra pieniądze, mamy też innych sportowców. Syf i tyle :facepalm: :facepalm:
Lucjan

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #505 dnia: 05.12.2022, 20:31 »
Popatrzmy jak gra sie w piłkę dla kraju, kibiców i swoje satysfakcji BRAZYLIA :thumbup: :bravo:
I tak wygląda właśnie radość z gry w piłkę :)

Offline mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #506 dnia: 05.12.2022, 20:37 »
Ale egzekucja w tym meczu...

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #507 dnia: 05.12.2022, 20:39 »

Morawiecki nie bez powodu ma ksywę Pinokio, wiąże się to ściśle z jego prawdomównością :) Ogólnie nie ma się co czarować, jeżeli kasa jest obiecana przez premiera, to musi to być jawne. A jak się okazuje nie było, PZPN nie wiedział o tym rzekomo! Więc między bajki włożyłbym teksty o szkoleniu młodzieży za te pieniądze, że tak to miało wyglądać. To typowa zagrywka PiS, aby się nie zaorać. Bo niby jak, jakby Polacy wyszli z grupy, to wtedy rzað miał dać kasę na szkolenie dzieciaków? Mógł dać to bez wiązania tego z wynikami, nieprawdaż?

Jest mi niedobrze jak o tym pomyślę, zwłaszcza, że nie wiadomo z jakiego powodu tylko piłkarze mają mieć ekstra pieniądze, mamy też innych sportowców. Syf i tyle :facepalm: :facepalm:

To jedna strona medalu, ale z drugiej cytuje artykuł o tym jaki zamieściła interia :

"Tymczasem tym razem o podziale pieniędzy decydowała rada drużyny z kapitanem Robertem Lewandowskim na czele i selekcjoner Czesław Michniewicz.- To było jak rzucenie kiełbasy zgłodniałym psom. Nic dziwnego, że zaczęli się o nią gryźć - opowiedziała nam osoba znająca temat."

Czyli źródłem wiedzy Interii jest "osoba znającą temat". Równie kiepsko to wygląda jak chodzi o rzetelność dziennikarska. Krzyżyk został już postawiony, czy słusznie? Ja przed wydaniem werdyktu wolałbym rzetelną pracę dziennikarska, maglowanie obu stron i dociskanie prawdy nie przyjemnymi pytaniami :)
Niestety dziś już dziennikarstwo tak nie funkcjonuje.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
« Odpowiedź #508 dnia: 05.12.2022, 20:53 »
Piłka nożna to gra, zabawa, ulubiona rozgrywka miliardów dzieci na świecie ostatnich kilku pokoleń. W dobie fortnajtów i netflixów trzeba się postarać jak nigdy o młodego widza. Nie ma obecnie lepszej wizytówki dla piłki nożnej niż ta Brazylia na mundialu. Oj będą dzieciaki na TikToku tańczyć te brazylijskie harce. A boomerzy dupa cicho.

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #509 dnia: 05.12.2022, 20:57 »
Przypomina mi się Brazylia, którą jako dzieciak zachwycałem się w latach 80. Tamta co prawda ostatecznie niczego nie wygrała, może tej się uda.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.