Autor Wątek: MŚ Katar  (Przeczytany 72104 razy)

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
Odp: MŚ Katar
« Odpowiedź #615 dnia: 09.12.2022, 23:02 »
Zasłużenie wygrali.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #616 dnia: 10.12.2022, 08:37 »
Liczyłem, że Holandia zagra lepiej, Argentyńczycy jednak przeważali, należała się im wygrana. Szokiem była ilość żółtych kartek (16!), sędzia pod koniec meczu nie panował nad zawodnikami. A tam poleciały bęcki, i to chyba kilka razy, nawet po zakończeniu były przepychanki. Nie wiem jak Wy, ale moim zdaniem tam powinny polecieć czerwone kartki. Coś sędziowie boją się okazać czerwień, dziwne te mistrzostwa :)
Lucjan

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #617 dnia: 10.12.2022, 09:26 »
Portugalia mam nadzieję, że dzisiaj nie zawiedzie ...

A wieczorem liczę na ucztę piłkarską, odwieczne starcie Five_o_clocków z Żabojadami.
;)

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #618 dnia: 10.12.2022, 12:16 »
Gdyby komuś brakowało argumentów za zwolnieniem Czesia, to proszę:
https://www.o2.pl/sport/szokujace-slowa-michniewicza-naprawde-go-wyroznil-6842787725703744a
Choć po tytule spodziewałem się, że wyróżni Żurkowskiego albo Wieteskę.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #619 dnia: 10.12.2022, 14:46 »
Gdyby komuś brakowało argumentów za zwolnieniem Czesia, to proszę:
https://www.o2.pl/sport/szokujace-slowa-michniewicza-naprawde-go-wyroznil-6842787725703744a
Choć po tytule spodziewałem się, że wyróżni Żurkowskiego albo Wieteskę.
To powiedz mi jakie założenia taktyczne dostał krychowiak od michniewicza ze możemy uznać ze nie wywiązał się z nich i wbrew temu uznał go za najlepszego ? Największa wada krychowiaka była permanentne holowanie piłki i wystawianie dupska żeby przeciwnik na niego wpadł i tak zazwyczaj tracil dużo piłek. Na tym mundialu zrobił tak raz i wywalczył faul. Nie pokazywał się do rozegrania i może to był ten atut żeby nie tracił piłek w newralgicznej strefie swoim głupim stylem. Mało kto zauważa takie detale przy ocenie gry krychowiaka na tym turnieju a wyeliminowano jego największą wadę. Patrząc przez taki pryzmat można uznać to za jakieś osiągniecie. Z Cześkiem jest sprawa prosta do 1 stycznia ma kontrakt i można go nie przedłużyć. Zrobił to do czego był zatrudniony oddajemy mu honor że wykonał wszystkie założone cele Przywrócił nas na "salony" Ale docelowy chcemy oglądać inny futbol bardziej radosny. Rozstajemy sie w zgodzie i wzajemnym szacunku. Tak po ludzku a nie jak z Brzęczkiem fora ze dwora w nagrode za awans...
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #620 dnia: 10.12.2022, 15:06 »
Największa wada krychowiaka była permanentne holowanie piłki i wystawianie dupska żeby przeciwnik na niego wpadł i tak zazwyczaj tracil dużo piłek. Na tym mundialu zrobił tak raz i wywalczył faul. Nie pokazywał się do rozegrania i może to był ten atut żeby nie tracił piłek w newralgicznej strefie swoim głupim stylem.

Nie zauważyłem, żeby to uległo zmianie. Dalej wystawiał dupsko i się przewracał - w każdym meczu i to nie raz, spowalniał każdą akcję, podawał do tyłu albo niecelnie. Raz strzelił z dystansu, też niecelnie. On jest po prostu balastem w tej drużynie. Tak archaicznie grających pomocników już po prostu nie ma na poziomie imprez mistrzowskich. Jeśli dla Michniewicza on jest wyróżniającym się graczem, a nie np. Bereszyński, czy choćby ten młody Kamiński, to świadczy to tylko o Michniewiczu. Po co on takie rzeczy opowiada? Ma to być coś w stylu: grajcie jak Krychowiak, a czeka nas świetlana przyszłość?

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #621 dnia: 10.12.2022, 15:47 »
Cały czas ta jego gra do tyłu i spowalniania gry może wynikać z założeń taktycznych trenera. Z niecelnymi podaniami to możemy włączyć całą drużynę bo i lewy i ziele momentami grali taki piach ze podać na 2m celnie nie potrafili. Zabito w Polakach te ułańską fantazje i polot w tworzeniu gry a pare minut groskia pokazało ze brakowało nam jeźdźca bez głowy który nie kalkuluje i gra to do czego jest predysponowany. Ale w tym momencie było już po wszystkim. Już pisałem o tym że czesiu nie uwypuklił naszych atutow i wykorzystał je tylko zneutralizował atuty przeciwnika kosztem gry do przodu. Jak posłuchasz wywiadów wielu trenerów i piłkarzy na zachodzie oni często w wywiadach mówią że skupiają się na swoich dobrych punktach i silnych stronach by je wykorzystać na rywalu a u nas odwrotnie. Mentalności nie oszukasz.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #622 dnia: 10.12.2022, 16:02 »
Mimo wszystko nie sądzę, żeby tracenie piłki moment po odbiorze i niszczenie własnych kontr leżało w planach taktycznych Michniewicza. On nie jest aż tak złym trenerem. Problem z Krychowiakiem jest taki, że jego najlepszy czas to był rok 2016. Wśród pomocników może konkurować o miano najsłabszego z Szymańskim, przy czy ten jest trochę usprawiedliwiony, bo Czesio wymyślił mu jakieś dziwne ustawienie, zupełnie inne niż w klubie.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #623 dnia: 10.12.2022, 16:32 »
Tylko problem z czesiem jest inny w większości kadr gdzie maja 2-3 dobrych zawodników potrafią oprzeć na nich cala grę a czesiu naszych 3 najlepszych zawodników ściągnął do poziomu reszty drużyny czyli w dół ... Nawałka pazdana, maczyńskiego i jedze umiał wkomponować w reszte drużyny z zagranicznych klubów gdzie byli naprawdę dobrze funkcjonującymi zawodnikami na tel reszty.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #624 dnia: 10.12.2022, 16:42 »
Co to znowu są za jaja ???

Offline Mariusz Wu

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
« Odpowiedź #625 dnia: 10.12.2022, 18:09 »
To nie żadne jaja tylko powrót do źródeł futbolu gdzie o wyniku decydowało 20 facetów zapierdzielających na boisku na nie 2-3 chronione przez sędziów "pochwy"  by ich nikt czasem nieładnym spojrzeniem nie uraził. Football's Coming Home. Jeszcze tylko pogonić karła na sterydach i jego ekipę i o dziwo ten nietypowy mundial okaże się ożywczy dla światowej piłki.

Brawo Maroko i brawo kibice Maroka bo zjedli całą resztę kibiców Januszy Nosaczy co się wybrali na MŚ.
Doping kibiców Maroka to miód na uszy tych co nie ograniczają się do grillowo-małyszowych klimatów na meczach naszej kadry gamoni od reklamowania byle czego ( wliczając w to swoje bladzie)

Porównajcie z  "dopingiem" kapciowych na Narodowym
Nie wypada śmiać się z Ukraińców że mają prezydenta komika w sytuacji gdy ma się prezydenta klauna

Offline Medunamun

• Reputacja: 62
  • Feeder Klub Mazowsze
« Odpowiedź #626 dnia: 10.12.2022, 18:18 »
Płaczący Ronaldo, o jak mi k..wa przykro ;D :P
Pozdrawiam :)

Konrad, Feeder Klub Mazowsze

PB: karp 9,07 kg, Łowisko Kamień

Offline Mariusz Wu

• Reputacja: 43
« Odpowiedź #627 dnia: 10.12.2022, 18:23 »
Płaczący Ronaldo, o jak mi k..wa przykro ;D :P

NIe wiem po kim płakać bardziej czy po brazylijskim slamsiarzu czy po portugalskim płaczku :D :D :D :D :D :D
Mam nadzieję że będzie okazja "zapłakać" jeszcze po argentyńskim karle-sterydziarzu
Nie wypada śmiać się z Ukraińców że mają prezydenta komika w sytuacji gdy ma się prezydenta klauna

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #628 dnia: 10.12.2022, 18:51 »
No, to wszystkie ekipy, którym kibicowałem już odpadły. A dwie z listy głębokich rezerw zagrają ze sobą w półfinale.

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #629 dnia: 10.12.2022, 19:27 »
No mi jeszcze żaby zostały no i niespodziankowe Maroko