Autor Wątek: MŚ Katar  (Przeczytany 72206 razy)

Offline Szpadel

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 179
Odp: MŚ Katar
« Odpowiedź #630 dnia: 10.12.2022, 19:38 »
Tylko problem z czesiem jest inny w większości kadr gdzie maja 2-3 dobrych zawodników potrafią oprzeć na nich cala grę a czesiu naszych 3 najlepszych zawodników ściągnął do poziomu reszty drużyny czyli w dół ... Nawałka pazdana, maczyńskiego i jedze umiał wkomponować w reszte drużyny z zagranicznych klubów gdzie byli naprawdę dobrze funkcjonującymi zawodnikami na tel reszty.
Nie trudno było wkomponować dwóch-trzech jak miałeś resztę drużyny w najlepszym momencie swoich karier :D
 Później jak ten trzon przestał grać to nie było już tak różowo. Dla mnie Nawałka to słaby trener.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #631 dnia: 10.12.2022, 20:06 »
NIe wiem po kim płakać bardziej czy po brazylijskim slamsiarzu czy po portugalskim płaczku
Mam nadzieję że będzie okazja "zapłakać" jeszcze po argentyńskim karle-sterydziarzu

- mam nadzieję, że jakiś admin to czyta i zareaguje na ten prymitywny wpis, jaki na tę stronę nie przystoi, ciekawe czy ten "Wielki Pan ... " odważył by się to powiedzieć przy kibicach tych "Małych Ludzi" o których to napisał

ps: Araby zdobyły drugi raz Półwysep Pirenejski
... może nie trzeba będzie czekać aż do finału na Karola Młota lub Ryszarda Lwie Serce.

;)

Offline Opos

• Ekspert
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #632 dnia: 10.12.2022, 21:52 »
Tylko problem z czesiem jest inny w większości kadr gdzie maja 2-3 dobrych zawodników potrafią oprzeć na nich cala grę a czesiu naszych 3 najlepszych zawodników ściągnął do poziomu reszty drużyny czyli w dół ... Nawałka pazdana, maczyńskiego i jedze umiał wkomponować w reszte drużyny z zagranicznych klubów gdzie byli naprawdę dobrze funkcjonującymi zawodnikami na tel reszty.
Nie trudno było wkomponować dwóch-trzech jak miałeś resztę drużyny w najlepszym momencie swoich karier :D
 Później jak ten trzon przestał grać to nie było już tak różowo. Dla mnie Nawałka to słaby trener.

Ale ja nie pisze wcale ze nawałka trenerem jest dobrym :) Nie raz powtarzałem ze sukces w 2016 wziął sie z tego ze wszyscy grali regularnie w klubie i byli w optymalnej formie, gdzie 2 lata później ta kadra to był ulep z tych resztek co się ostały po 2016 i ich "wielkich" karier po euro...
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #633 dnia: 10.12.2022, 22:05 »
Francuzi jak na moje oko to zagrali najsłabszy mecz na tym turnieju, masa niewymuszonych błędów i głupie faule. Z drugiej strony Angole im postawili mega twarde warunki, gdyby drugi karny wszedł to jeszcze różnie mogło być.Dla obu ekip :bravo:

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #634 dnia: 10.12.2022, 22:07 »
Takie mecze mogę oglądać :)
Zbyszek

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #635 dnia: 10.12.2022, 22:10 »
Gdy Anglicy nauczą się strzelać karne, to może coś jeszcze kiedyś wygrają.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #636 dnia: 11.12.2022, 10:03 »

Anglicy czy Anglik? :P

Ja mu współczuję, bo presja była olbrzymia, jednego karnego wykorzystał. Wg mnie warto mieć strategię na wypadek, gdy w meczu o taką stawkę strzela się karne więcej niż raz. Niekoniecznie ten sam zawodnik musi być tak dobry za każdym razem, zwłaszcza, że grają razem w Tottenhamie (Kane i LLoris). Mógł selekcjoner Anglików wybrać kogoś innego.
Lucjan

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #637 dnia: 11.12.2022, 11:55 »
Anglicy czy Anglik? :P

Patrząc na duże imprezy, w których albo odpadali w karnych, albo jak teraz nie wykorzystali szansy na dogrywkę, to muszą jeszcze dużo ćwiczyć ;) Chyba nie ma drugiej reprezentacji tak upośledzonej pod tym względem. Kane strzelać umie, ale dwóch karnych w jednym meczu nie powinien strzelać ten sam zawodnik. Za dużo kombinacji - strzelić tak jak za pierwszym razem, a może inaczej. W ogóle w tych mistrzostwach z karnymi jest jakiś dramat.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #638 dnia: 11.12.2022, 18:01 »
https://twitter.com/WeszloCom/status/1601881139727187970/photo/1

Wszyscy won z tej kadry ! Na kolejnym meczu Polaków z trybun powinny leciec sztuczne pieniądze żeby upokorzyć w ten sposób tych zjebów pazernych bo to co oni pierdzielą to sie w głowie nie mieści ! Żaden nie przeprosił za tą sytuacje kibiców i oni brną w to dalej łącznie z kuleszą i całym pzpn... Tu by się bojkot kadry przydał to zeszli by parę pięter w dół bo coraz bardziej odklejeni są co poniektórzy !
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #639 dnia: 11.12.2022, 22:28 »
Takiego SZAMBA  nie było dawno, może pora znowu odświeżyć Nasze Stowarzyszenie KoniecPzpn ale z myślą o Kadrze.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #640 dnia: 12.12.2022, 07:45 »
Różowo nie jest. W sprawie premii każdy kto się wypowiadał (Lewandowski, Krychowiak, MIchniewicz czy inni) mówił inne rzeczy, tak więc wersje są niespójne i wskazują na to, że premia była omawiana. A tutaj jest więcej:
https://www.onet.pl/sport/przeglad-sportowy/a-jednak-oto-brudne-kulisy-reprezentacji-polski-znamy-kwoty-sa-nazwiska/8tz52v8,5e4c2379

Jak pisałem, sprawą premii zajmował się Chłopik ze strony Morawieckiego, zaś ze strony Michniewicza był to Kamil Potrykus. Piłkarze jak się okazuje nie za bardzo określali konieczność przekazania kasy na cele charytatywne.

Szambo wybiło i smród się będzie ciągnął jeszcze długo. Michniewiczowi należy podziękować, potrzeba nowego rozdania. Morawieckiemu tez bym podziękował... :P
Lucjan

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #641 dnia: 12.12.2022, 10:10 »
To jest fanomen żeby mino sukcesu obrzydzić kibicom tak reprezentacje, nawet dzieciakom które nie mogły zobaczyć swoich idoli po powrocie do kraju. Wczoraj ogladałem na meczykach nocne gadki i basałaj powiedział coś ciekawego że kolesia nie ma takich kontaktów jak bonialdo i włada tylko biegle rosyjskim także pole manewru może być bardzo ograniczone przy wyborze nowego selekcjonera... Co sprawia ze nasza piłka cofnie sie bardzo do tyłu bo za wschodnią granicą ciężko znaleźć dobrego fachowca...

Wyrwane z kontekstu bo to po awansie ale kogo oni chcą oszukać że im te pieniądze wisiały https://twitter.com/i/status/1602035145439051776

tego nawet stanowski juz nie wyprostuje i zamydli XD czesiu blokuje na tweeterze wszystkich dziennikarzy którzy mieli prawo go skrytykować ale przedszkole ... Już wiemy że możemy sie spodziewać jego zwolnienia bo odcina sie od opini publicznej czyli ostatni bastion przed upadkiem padł

Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #642 dnia: 12.12.2022, 14:32 »
Dziś spotkanie czesia z czarkiem i poinformowanie go ze nie przedłuża umowy albo sam złoży dymisje ;)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #643 dnia: 12.12.2022, 14:52 »
I zaraz będzie lament, że Czesia skrzywdzili, bo on się poświęcił (choć nie miał akurat roboty, a i wcześniej to PZPN robił mu łaskę zatrudniając w młodzieżówce po epizodzie 711), zadania wszystkie wykonał i plany miał wielkie na przyszłość. Tylko te złe dziennikarzyny szczują (co tam, że jak się okazuje, prawdę mówili od początku) :P

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #644 dnia: 12.12.2022, 15:08 »
niech podziękuje pinokiowi ;) Nawałka na konferencjach mówił to samo za to podobno poza kamera lubił sobie pogadac z dziennikarzami na luzie. Można było budować wg tego modelu relacje z mediami, ale po awansie musiał wbić szpile dziennikarzom i robi to do dziś. Śmieszne ze tak pamiętliwy skurw... nie pamięta nic z telefonów od fryzjera ... Przez chwile było go żal ale bucowatość coraz bardziej z niego wyłazi. Z drugiej strony nie musi się lubić z dziennikarzami ma osiągać wyniki, a tu wynik jest, ale takim stylem daleko nie zajdziemy. Trzeba zmiany pokoleniowej w kadrze a ten nam będzie żurkowskim skład zaczynał który nie gra ale z młodzieżówki go pamięta i u niego będzie grał bez względu na wszystko... A gdy z niewiadomych przyczyn zostanie na dłużej to zobaczycie jak bedzie go powoływał bo mu bielsa powiedział że to dobry zawodnik...
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43