Witam
Na wstępie chciałbym podkreślić, że ten post nie jest
w żadnym wypadku anty reklamą marki Zemex. Posiadam parę kijków tej marki. 2szt Z-10 serii budżetowej nabyłem
z drugiej ręki. Wszystkie wędki były bez wad fabrycznych czy jakiś defektów które przepchnięto przy kontroli jakości.
W zeszłym tygodniu zamówiłem przez internet kijek z serii
Hi pro feeder 360cm/80g wędka przyjechała do mnie starannie zabezpieczona i u dostawcy nie należy szukać przyczyny problemu. Niestety kijek miał moim zdaniem wady które eleminowały go ze sprzedaży wysyłkowej
Na pierwszym i drugim składzie przelotki osadzone krzywo, jedna przekoszona w prawo druga
w lewo. Jakby tego było mało wszyskie luźne... Teraz każdy pomyśli sobie co to kur... ma być, 100% REKLAMACJA
i opierdziel do sklepu który takie coś wysłał. Ja postąpiłem odwrotnie do tego co należało zrobić i oddałem kijek na gwarancji do pracowni gdzie wkleją ponownie 4 przelotki.
Przyznam szczerze, że jestem już zmęczony tymi reklamacjami odsyłaniem, pakowaniem, czekaniem...
Za dużo już tego fajansu ostatnio oddawałem. Problem tyczy się nie tylko sprzętu wędkarskiego ale również RTV, AGD czy części do samochodów. Ciekawy jestem czy wy również borykacie się podobnymi problemami przy kupowaniu wędek ze sklepów internetowych?