Ciekawa historia z tym Zemexem. Szukam go na koreańskich stronach, po przetłumaczeniu przez Google nazwy i też lipa. Legendarna fabryka na którą się powołują na oficjalnej stronie Zemexa, tj. NS Industrial też jakoś umyka mojemu wyszukiwaniu. Znalazłem coś co się nazywa podobnie i produkuje wędki, ale też nazwa nie do końca się zgadza:
https://m.nsrod.net/page/index?tpl=main/company02.html. Edycja dla potomnych: to ta fabryka, jej nazwa jest na samym dole linka, który podałem. Ta fabryka ma powiązania z wieloma krajami na świecie, w tym z Polską... i Rosją, ale ciężko ustalić jakie. Słabo u mnie z językami obcymi, więc może koledzy bardziej oblatani poszperają, bo mi nie wychodzi. Podpowiem, że ta fabryka jaką znalazłem ma numer tzw.
Business Registration No: 139-81-07784. Ponadto fabryka w swojej historii podaje następujące fakty, wśród których pozwoliłem sobie wygrubić te świadczące o współpracy z Rosją:
2014.05
Chosen as the best lure fishing rod brand by the 2014 China Tianjin Fishing Show
2013.01
NS Blackhole warehouse was built.
Held the China COB Bass Fishing Tournament with China Honam Broadcasting Network Cooperated with FLW
2011.01
Signed MOU with Fuji for amicable supply
CEO Kim Jung-gu has become the president of the Korea Fishing Association since 2009.
2009.01
Launched lure baits “Sqeeze”, “Calyso”, and “Taifun”
2004.01
Acquired OEM supply contracts with major Russian fishing distributors2003.02
“Blackhole” rods entered China
2002.03
“Blackhole” trademark entered the Russian market.2001.04
Launched saltwater rods “Blackhole ISO” and freshwater rods “Noeul”
1998.03
Launched the first domestic bass rods based on NS’s own technology.
1996.10
Received “Prime Minister Prize” and “Trade Minister Prize”
1995.10
Received “Five-Million Dollars Export Award”
1992. 02
Registered trademark ‘ Blackhole’
1989. 12
Acquired technical partnership with RYOBI
1988. 11
N.S Industrial Co., Ltd. was incorporated.
Chyba nie ma nic wśród ww. wymienionych o Zemexie?
Co do numeru o jakim wspomniałem wyżej, to może ktoś bardziej obeznany z angielskim (a może koreańskim?) da radę ustalić coś o tej firmie, tak jak w naszym KRS? I będzie tam coś o Zemexie?
Dorzucam jeszcze zasady rejestrowania i otwierania firm w Korei Pd. Może to coś podpowie znawcom tematu?
https://www.coi.wzp.pl/sites/default/files/korea_pd_dg_2_2012.pdf