Spoko, da się znaleźć w podobnej kwocie lub trochę wyższej nówki, a jeśli szukasz taniej to te same nówki można poszukać używane. Najbliżej nówcę jest Caperlan. 200 zł drożej. Jakieś 1699zł jeśli będzie dostępny.
Dalej jest Jaxon Pro Małych. Tu już używany.
Jeśli liczysz na okazję, że kupisz kosz, który nowy był z cenie 3000zł, a wydasz na używkę 1500, to nie ma szans. Te rzeczy trzymają cenę.
Do tego musisz dobrać wymiary swoje, do wymiarów kosza. Bo na przykład ja mając 196cm wzrostu i ważąc w momencie zakupu 120kg znalazłem idealny deal na kosz Matrixa, który wyposażony był w głęboki 5cm pojemnik, który włożyłem pod tyłek zamiast w sanki pod siedziskiem. Pozwoliło mi to utrzymać poziom kolan na wysokości miednicy i powiem ci, że próbowałem inaczej, czyli mieć kolana wyżej, ale po godzinie ból w lędźwiowej części kręgosłupa jest nie do wytrzymania.
Najlepszym rozwiązaniem jest zachowanie 90' między piszczelami, udami i plecami.
_|
|
Do kosza będziesz potrzebował masę różnych dodatków. Ramię, fajki, uchwyty na dolnik, czy dobre trzymanie wędziska na ramieniu. Przyda się masa różnych półek bocznych, parawanów, osprzętu do zachowania porządku. Możesz spokojnie założyć następne 1000zł na dodatki.
Za 5 lat zapragniesz systemu transportowego i dobrego siedziska z oparciem. Ale to są przyszłe wydatki.
Jak kupowałem myślałem, że jestem tak wielki, że noga 36 to minimum. Teraz ważę 105 i wiem, że to jest solidny zapas. Za kolejne 2 lata będę ważył przy dobrych wiatrach pewnie z 90 kg, a na wiosnę następnego roku moja żona sprzeda wszystko za tyle ile jej powiedziałem, że wydałem. I to będzie ekstra cena

Przemyśl, czy nogi 36 to dla ciebie niezbędne minimum. Osprzęt do nóg 36 względem 25 jest o zwykle o 30% droższy. Jeśli nie więcej.