Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2023  (Przeczytany 280413 razy)

Offline Marko27

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 26
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2023
« Odpowiedź #510 dnia: 16.04.2023, 16:40 »
Gratuluje wszystkim czasu i pieknych ryb. Marcin tych kulturalnych nie brakuje , w piatek polowilismy ladnie z mim synem a od tamtej pory nad wode nie da sie dojsc...pety puchy po kukurydzy i syf.

Nigdy tego nie zrozumiem, zabrać nad wodę czy do lasu pełne ciężkie to nie mają problemu, a puste lekkie to już przerasta, aby ze sobą nosić

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
« Odpowiedź #511 dnia: 16.04.2023, 17:02 »
Byłem w piątek po południu, byłem dzisiaj od 4 rano do 10 ale bez spektakularnych efektów. Jakieś jazie, liny w okolicach 40cm, dzisiaj na samym poczatku zaraz po 4 spiął mi się fajny jesiotr a później chyba mały karpik, coś nie umiałem się wstrzelić w rytm :facepalm:

Co do chamstwa nad wodą, w piątek zjebałem 2 gości na przeciwko mnie, bo rzucali sobie rybami ze stanowiska pod stanowisko dobre 10m do wody albo kładli na betonowym pomoście i kopali do wody, nosz kur... tym bardziej, że woda no kill. Jeśli to czytacie, w co wątpię będę miał Was na oku. Zgłosiłem do komendanta SSR ale nie dał rady w porę przyjechać, są nagrania z kamery, jeszcze ich uceluje >:O

A teraz ciekawostka, wchodzę w nowe wędkarstwo dla mnie, moooże już we wtorek, jak nie to środa pierwszy wypad po południu, oby tylko załapać co i jak i będą ciekawe efekty do pokazania, moje małe wędkarskie marzenie od kilku lat ale nigdy nie było czasu się za to zabrać lub kasa szła na inny sprzęt ;D
Dzierżno uzależnia

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #512 dnia: 16.04.2023, 17:08 »
O tajemniczo i powaznie brzmi ;)

Pozdrawiam Łukasz

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #513 dnia: 16.04.2023, 17:33 »

Mam 5min jazdy od domu zbiornik z wzdręgami 35-40cm, na no killu mnóstwo jazia, klenia i lina, wchodzę w ultralighta, póki co microflex 1-7g zamówiony i do tego tanty 1", wolframowe czeburaszki, trochę micro gumek od fishchaser, żyłka 0.12 , kieeedyś tam będzie jeszcze blue bird nano 0.2-1.5g, narazie nauka na microflexie. Jestem podjarany jak ruski czołg pod Chersoniem ;D
Dzierżno uzależnia

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #514 dnia: 16.04.2023, 17:37 »

Mam 5min jazdy od domu zbiornik z wzdręgami 35-40cm, na no killu mnóstwo jazia, klenia i lina, wchodzę w ultralighta, póki co microflex 1-7g zamówiony i do tego tanty 1", wolframowe czeburaszki, trochę micro gumek od fishchaser, żyłka 0.12 , kieeedyś tam będzie jeszcze blue bird nano 0.2-1.5g, narazie nauka na microflexie. Jestem podjarany jak ruski czołg pod Chersoniem ;D
O super pomysł, uwielbiam  spinning UL

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

Sławek

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #515 dnia: 16.04.2023, 17:43 »
Trzeba ruszyć tyłek w końcu, bo wędkarstwo to chyba jedyny sport, przy którym można sobie zepsuć kondycję ;D A teraz zaczyna się piękna wiosna, wszytko będzie kwitło, robactwo zacznie furgać i wpadać do wody, ploć i wzdręga na tarle za chwilę, idealny czas :)
Dzierżno uzależnia

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #516 dnia: 16.04.2023, 17:48 »
Trzeba ruszyć tyłek w końcu, bo wędkarstwo to chyba jedyny sport, przy którym można sobie zepsuć kondycję ;D A teraz zaczyna się piękna wiosna, wszytko będzie kwitło, robactwo zacznie furgać i wpadać do wody, ploć i wzdręga na tarle za chwilę, idealny czas :)
Zgadza się, aktywne wędkarstwo , spinning ma tą przewagę że nie wymaga żadnych przygotowań, wędka i pudełko z przynetami i nad wodę. Często po pracy robię szybki wypad na 2 godziny, gdzie np. z feederami za mało czasu. Rafał pomyśl też o rzece Przemszy z tym spinem, możesz trafić fajne rybki.

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

Sławek

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #517 dnia: 16.04.2023, 17:52 »
Czarna Przemsza pod zamkiem w Będziniu też będzie grana, Trójkąt Trzech Cesarzy - połączenie Czarnej i Białej Przemszy tak samo, mam do niego 5min.
Dzierżno uzależnia

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #518 dnia: 16.04.2023, 19:42 »
Gratulacje, Panowie i Panie! Mnie (po dłuższej przerwie od wędkowania) udało się wybrać na ryby. Wybór padł na staw Liga w Chorzowie, gdzie wspólnie z Tomkiem postanowiliśmy rozpocząć sezon. Po tak długiej przerwie w wędkowaniu każdy rzut w wodę był dla mnie sukcesem i okazało się, że nie jest ze mną aż tak żle ;)

Zanęty oraz pellet, które pamiętają jeszcze czasy przed pandemią, trzeba było wykorzystać i przy dość losowym składzie udało mi się skusić kilka wygłodniałych po zimie ryb. Niestety ich aktywność pozostawała wiele do życzenia i mimo różnych metod stosowanych na łowisku (karpiowanie, tyczka, feeder) niewielu wędkarzom udało się coś złowić. Tomcio złowił medalowego leszcza, ale jako że to bardzo skromny człowiek, nie pozwolił się z nim sfotografować :(

W trakcie wędkowania odwiedzili nas Wiesiek i Pajone. Fajnie było porozmawiać i pożartować. Mam nadzieję, że następnym razem uda nam się wspólnie powędkować.

Generalnie rozpoczęcie sezonu uważam za udane, mimo iż ryby średnio dopisały.

Raz jeszcze dzięki za wspólny wypad i ponowne gratulacje dla wszystkich łowców ;)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #519 dnia: 16.04.2023, 19:46 »
Jezusie Nazareński. Maćko się objawił :bravo: ;D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #520 dnia: 16.04.2023, 19:59 »
Jezusie Nazareński. Maćko się objawił :bravo: ;D

Czuję się jak Henryk...

Pozdrawiam,
Maciek

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #521 dnia: 16.04.2023, 21:12 »

U mnie pod koniec zeszłego sezonu spinning się obudził , do tego doszło karpiarstwo , sprzęt , namiot , łóżko . Ciekawy jestem kiedy znajdę czas na to wszystko :D

Pozdrawiam Łukasz

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #522 dnia: 16.04.2023, 21:46 »
Na wstępie gratulacje dla wszystkich co spędzili czas nad wodą

Dzisiaj wyskoczyłem nad wode z Tomasz38 i Kotkoi Z Tomkiem po raz pierszy udało mi się skrzyżować kije, a Tomcio przy okazji po raz pierwszy posmakował komercyjnego łowienia

Nad wodą byliśmy około 6:30 i dosyć szybko się rozpakowaliśmy. Ja metodą I kombinacje, Tomcio bombka i metoda, a Piter też metoda.
Dosyć szybko pierwsze rybki się pojawiły - u mnie liny I karasie, u Tomka karpie, u Piterka przez jakiś czas cisza.
Dobre brania były do 9, później praktycznie pustynia i dłubanina aż do 18, kiedy się zwinęliśmy. Trafiały się serie po kilka brań i udało się skusić jakiegoś karpika oraz trochę karasi. Piter miał najgorzej bo po sąsiedzku nawalili mu ze 3 wiadra kuku (sic!) w efekcie czego ani oni ani Piter nie połowili (chociaż i tak Kiciusiowi udało się kilka karasi złowić).
Kombinacje z podajnikami, przyponami i przynętami dały kilka rybek ekstra, ale i tak było ciężko o jakąkolwiek powtarzalność.

Przed południem wpadł do nas w odwiedziny Czesiu, Piter zrobił wusty i krupnioki z grilla także było wesoło i towarzysko - dzięki chłopaki

W każdym razie, wypad towarzysko mega udany. Wędkarsko ciut mniej, aczkolwiek każdy coś złowił i defacto zrobiliśmy całkiem fajny wynik na tle łowiska

Dzięki chłopaki jeszcze raz

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #523 dnia: 16.04.2023, 21:53 »
:bravo:
;)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #524 dnia: 16.04.2023, 21:55 »
Shreku, robisz się postury koszykarza ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!